Gå til innhold

Zepto Znote 6214W erfaringstråd


Anbefalte innlegg

Du kan også sjekke profilen min for spesifikasjoner, men de er som følger:

 

Crystal Clear 14" WXGA+

 

Intel Core 2 Duo T5600 1,83GHz FSB667 2MB Cache

 

Kingston 1 GB 667MHz DDR2

 

Hitachi 2,5" 80GB S-ATA 5400RPM Travelstar 5K100, 8MB cache

 

EDIT: Når det gjelder WoW så lagger det til tider når jeg for eksempel porter inn i Orgrimmar, men det har med mengden RAM å gjøre. Hvis du konfigurerer maskinen med 2GB RAM vil den nok yte en del bedre. Jeg vil også anbefale deg å investere noen ekstra hundrelapper i 2GHz versjonen av Core 2 Duo prosessoren i forhold til den jeg har da 2GHz versjonen kommer med 4MB cache, noe som ifølge tester angivelig øker prosessorytelsen betydelig.

 

EDIT2: Da har jeg satt i en gig med RAM til, og kan bekrefte at maskinen yter betydelig bedre nå. Nå kan jeg ha Photoshop, 3d Studio Max og Visual Studio gående samtidig og alt+tabbe meg frem og tilbake uten at maskinen må stoppe opp og tenke, noe som er som en drøm for meg i forhold til hvordan det var med kun 1 GB. Det lagger så godt som aldri i WoW lenger heller.

Endret av Longboard
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ang varmeproblem i pcene ifra Zepto :

 

Jeg snakket med Netshop i går ang kjøp av en zepto. Spurte da i samme slengen om varmeproblemet og flere som har hatt problemer med det.. Da fikk jeg til svar at ifra juli så hadde de fikset dette på nye pcer som ble sendt ut. De skrapte vekk den harde kjølepastaen som satt på ifra Danmark og satte på egen pasta. Så da slipper iaf vi nye heldige eiere av en Zepto bærbar å sende den inn igjen etter en uke...

Men valget faller nok på 6615WD for min del... Da denne har bedre skjerm... Mer om det i den andre tråden... ;)

Lenke til kommentar
Notebook hardware control gir deg feil CPU temp ifølge Zepto. Om PC'en din ikke kjennes GLOHEIT er sannsynligvis dette tilfellet.

Det funker litt bedre med siste BIOS, men NHC gir deg fortsatt feil temp

7335833[/snapback]

 

Det var ingen kjipt nyhet... Noen som da har noe tips til ett program som faktisk ikke lurer deg? Fikk jo helt panikk når jeg har en cpu på 95 grader....

Lenke til kommentar

Jeg motok en 6214W i dag, og har mest lyst til å slå ihjel noen på netshop. Det første jeg oppdager er at 7-8 av tastene på høyresiden av tastaturet ikke fungerer. Og tror du jævlene har telefonsupport etter kl 16:00? Neida!

 

Noen som vet, og som kan forklare, hvordan jeg får løsnet på tastaturet på denne saken? Det er tre skruer under med et tastatur-ikon, men det gjør ingenting for å løsne på tastaturet å skru ut disse.

 

EDIT: NM - fant det ut. Med det resultat at et annet utvalg taster ikke fungerer *sukk*

Endret av Sjefen.no
Lenke til kommentar

Har nå hatt min pc i snart en uke. Er strålende fornøyd, og de fleste småproblemer jeg har hatt har blitt løst.

 

-Jeg opplever også at tastaturet er høyere opp på høyre siden, og at det lager mer lyd å trykker der, men dette er ikke noe jeg irriterer meg over.

 

-Noen husker kanskje at jeg fikk 1gb ram for lite i maskina. Dette løste Netshop kjemperaskt og sendte meg ny i posten første arbeidsdag etter henvendelsen min. Jeg aner ikke hvordan jeg skal sette den i, men det kan da ikke være vanskelig?

 

-Jeg opplevde litt problemer med spill når bluetooth programmet kjørte, så løsningen var å fjerne det fra oppstarten, og heller starte det når jeg har bruk for det.

 

-Jeg opplever litt problemer med å få skjermen til pcen på igjen når den har skrudd seg av. Dette løser jeg med å ta ned skjermen og løfte den opp igjen sakte. Går det ikke førstegangen går det etter 2-3 forsøk. Det er egentlig ikke noe problem.

 

-Når jeg velger at jeg skal kjøre cloneskjerm med TVen blir oppløsningen på pcen senket automatisk. Dette er irriterende, men jeg har ikke funnet noen løsning på det. Har ikke prøvd å bytte driver på skjermkortet, men orker ikke det nå siden den jeg har fungerer utmerket ellers.

Endret av qweac
Lenke til kommentar

Er det noen som har åpnet zeptoen? Vurderer å bytte kjølepasta selv. Har prøvd selv, men klarte ikke åpne "topplokket" på venstre siden.

 

Hvor ligger egentlig cpuen? I manualen du finner på ftp.zepto.dk står det at den ligger i samme luke som ram-brikkene, men jeg finner ikke noe som helst tegn på at den skal ligge der.

Lenke til kommentar
Jeg motok en 6214W i dag, og har mest lyst til å slå ihjel noen på netshop. Det første jeg oppdager er at 7-8 av tastene på høyresiden av tastaturet ikke fungerer. Og tror du jævlene har telefonsupport etter kl 16:00? Neida!

 

Noen som vet, og som kan forklare, hvordan jeg får løsnet på tastaturet på denne saken? Det er tre skruer under med et tastatur-ikon, men det gjør ingenting for å løsne på tastaturet å skru ut disse.

 

EDIT: NM - fant det ut. Med det resultat at et annet utvalg taster ikke fungerer *sukk*

7337234[/snapback]

 

Lite tips, Om du tar kontakt med kundeservice i morgen mellom kl 09.00 og 16.00 anbefaler jeg deg å ha litt annen tone enn dette. Lite som frister mindre enn og hjelpe noen med slik tone.

 

Nok om det.Synd at du har fått en PC med tastaturproblem. Det løses som regel greit om du snakker med Jul Eller Thor på Supporten i morgen. Hadde jeg vært tekniker skulle jeg hjulpet deg, men det er jeg desverre ikke.

 

Til deg med Kjølepasta. CPU ligger under tastaturet på venstre side. (om jeg ikke husker feil) Har sett de åpne noen ganger.

Lenke til kommentar

CPU og alt ligger lett tilgengelig rett under tastaturet, bare å ta det av og du har alt rett forran deg.

 

Skru opp dem 3 skruene (1 av dem er under lokket på midten) under maskinen og skyv tastaturet fremover. Da popper det opp, pass på tastaturledningen som er helt nederst, bare dra opp hempen og den er løs.

Lenke til kommentar

Det var snakk om hvordan Oblivion kjørte på denne. Så da måtte jo det prøves. Går knall i 1024x768, har ikke prøvd med AA, men da pushes det sikkert over grensen. Nå har jeg bare såvidt kommet igang i spillet, så hvordan det går når 100 badguyes kommer og skal ta deg, ja det får fremtiden vise. Er ivertfall spillbart til de grader.

Endret av jozho
Lenke til kommentar

Heisann. Har sett denne tråden før, men egentlig ikke tenkt på at den er her før i dag. Så da har jeg noe å si da. Kjøpte min zepto znote 6214w mens netshop hadde kampanje og la til noe ekstra på den (har 2GB, 2,16 GHz og 80 7200 rpm) og den har fungert veldig bra til nå. For noen dager siden så har jeg hatt en del problemer med den =(

 

- Jeg får ikke oppgavebehandlingen til å fungere (vinduet vises aldri)

- Overopphetes noen ganger

- Galt med usb tilkobling (pcn restarter noen ganger når jeg kobler til f.eks. en mus eller en flash disk)

- Strøm kontaken har røket

 

Så her kommer noen spm. Noen som har samme problem med oppgavebehandlingen og med usb tilkoblingen. Og er det noen som vet hvor jeg kan kjøpe meg en strømledning til pcn?

 

 

Edit : Bare noen med Leif

Endret av xorxa
Lenke til kommentar

Angående problemet med at skjermen ikke alltid slår seg på igjen når maskinen kommer ut av hvilemodus så har jeg sendt en mail til både Netshop og Zepto om dette. Jeg poster mailen og begge svarene her, komplette og uredigerte.

 

Mailen min, sendt 02.11.06:

Hei! Når skjermen slår seg av fordi maskinen har stått ubrukt i ca. ti minutter eller jeg har lukket lokket så maskinen går på hvilemodus, hender det ofte at skjermen ikke vil slå seg på igjen når jeg rører ved musen eller tastaturet. Den midlertidige løsningen har blitt å lukke lokket og åpne det igjen om og om igjen til skjermen slår seg på, eller restarte maskinen. Ved en restart og når maskinen har vært av og jeg slår den på kommer alltid skjermen på som den skal.

 

Med mindre dere har en løsning på dette trenger dere ikke å svare på denne mailen, det var mest for å si i fra siden jeg går ut i fra at jeg ikke er den første som har skrevet til dere med dette problemet. Håper dere klarer å finne en løsning!

 

 

Svaret fra Zepto, mottatt den 08.11.06:

Hej Thomas,

 

Jeg har ikke en konkret løsning men jeg ville foreslå at opdatere driveren og bios'en fra ftp.zepto.dk

 

Vi har ikke udpræget problemer med det, så jeg kan ikke konkret sige det er noget vi kender til. DErfor foreslår jeg også denne løsning

 

 

Svaret fra Netshop, mottatt den 16.11.06:

Hei!

 

Har vært noen oppdateringer som har ordnet opp i noe av dette, men avventer til dere har fått svar fra Zepto for mulig de har kommet med ennå nyere løsninger.

 

 

Mitt svar til Zepto på deres mail, sendt den 12.11.06:

Tusen takk for svar. Jeg kjører nyeste BIOS (1.13) og skjermkortdriverne versjon 92.91 fra laptopvideo2go. Jeg får dessverre ikke testet driverne dere har lagt ut på siden deres da jeg har Windows XP 64bit, men har prøvd med diverse forskjellige versjoner med samme resultat. Jeg skal si i fra hvis jeg finner en løsning på problemet. Her er en link til et forum hvor 6214W blir diskutert av mange i Norge:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=610447

 

 

Nå vet de altså om problemet, men det virker ikke som om de har fått mange nok henvendelser om det til å skulle begynne å finne en løsning på det nå. Det er jo heller ikke et særlig alvorlig problem, mest irriterende... Jeg sendte uansett Zepto linken til denne tråden så de kan følge med på den om de får tid til det. :thumbup:

Lenke til kommentar

Fikk den manglende rambrikken fra netshop i posten i dag. Installerte den ista, og det gikk bra. Det var dog. en ting jeg begynte å spekulere i. På hovedkortet (?) der rambrikken skulle plasserres oppå lå det noe plastikk opplegg. Noe lignende som det man får hardware i til vanlig. Jeg la brikken oppå dette. Var det rett? Eller er det meninga at man skal fjerne dette først? Sikkert et dumt spørsmål, men dette er min første bærbar!

Lenke til kommentar

Har samme problem med skjermen som deg, men rekner med at dem fikser det når jeg sender den inn til reperasjon på nyåret.

 

Følgende feil på min zepto etter ca 2-3 mnd bruk.

 

- Overoppheting etter 30 min med call of duty 2 og medival total war 2. (Fått 95 grader i nhc. pc'en var glodvarm å ta på. )

- av og til irriterende skriking fra hdd.

- irriterende lyder fra nedre venstre del av pc, overdøver viften til pc. Skjedde etter overoppheting

 

Pc en er bra. Men med mange problemer. Meget usikker på om jeg hadde kjøpt den igjen.

 

Hvis du er villig til å sende den inn til reperasjon minst en gang så er dette pc en for deg.

 

Får bare håpe at netshop har ok kundeservice. Ikke lett å få tak i dem på tlf ihvertfall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...