Gå til innhold

Bildekvalitet DVI vs VGA


amcarpej

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

DVI er alltid bedre (ikke bare skarpere, men mindre støy). Men jeg bruker faktisk "VGA-kabel" (DSUB, analogt) til projektøren min, selv om den tar begge deler, fordi jeg fikk problemer med DVI-kabler over 6m allerede på 1024x768 og projektøren kjører 1280x720.

Lenke til kommentar
Digitale innganger på TV-er har ofte veldig dårlig PC-kompatibilitet. Derfor vil ofte VGA gi et bedre resultat, ettersom det er en dedikert PC-inngang som dermed også gjerne kommer enklere overens med PC-en.

6573312[/snapback]

 

Hva legger du i dårlig PC kompatibilitet? Dette var merkelig saker. Kan du dokumentere noe av dette?

 

Det eneste jeg vet er enklere med VGA er å overstyre uorginale oppløsninger. Feks at LCD TVer reklamere om 1366x768 oppløsning...noe som er så å si umilig med DIV å få til, men med powerstrip og VGA kan tvinges til. Men jeg vet ikke om det er noe mål i seg selv å få det. Jeg kjører DVI og 1280x768 og funker fint.

 

AKIRA

Lenke til kommentar
Hva legger du i dårlig PC kompatibilitet? Dette var merkelig saker. Kan du dokumentere noe av dette?

6574107[/snapback]

Med det mener jeg manglende støtte for oppløsninger/oppdateringsfrekvenser, overscan og sånne ting. At en flatskjerm ikke støtter native oppløsning og 1:1 pixelmapping via DVI/HDMI er helt utrolig, men dessverre veldig vanlig. Har dessverre ikke noen dokumentasjon, men kan vel alltids finne frem noe dersom det er ønskelig.

Lenke til kommentar

Ja, projektøren min har et liknende problem faktisk, siden du nevner det. Dersom jeg kjører 1280x720 (native) med DVI, vil de ytterste ~10-15 pikslene av hele bildet forsvinne (i effekt - "zoome" bildet en liten anelse). At det skal være så mye surr angående dette forstår jeg bare ikke :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Lurer på hva som gir best kvalitet: D-sub (VGA) vs S-VHS kabel til en HD-Ready LCD TV for vising av DVD og DivX filmer fra PC?

 

En kompis har kjøpt Sony KDL-46V2000 og denne støtter HDMI eller D-Sub (15 pins) til PC bruk. Men han har ikke kjøpt skjermkort med HDMI utgang enda, så spørsmålet om det er noe å hente på å kjøpe en 10 meter D-sub kabel og bytte ut sin 10 meter S-VHS kabel? Regner med desktop og surfing blir skarpere med en D-sub (VGA) kabel ift SVHS, eller..

 

DVD spiller hans har ikke HDMI heller, men har slik 3 stk komponent YPbPr som støtter RGB. Hvordan er YPbPr vs VGA og HDMI?

Endret av MortenS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...