Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 121 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      112
    • Caffé Macchiato
      19
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      353
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Skrevet
Tenkte jeg skulle stikke innom denne tråden for å spørre om et lite råd fra dere kaffeelskere, hvilken kaffe er den aller sterkeste? Er enkelte dager helt avhengig av kaffe på morningen for å ikke falle om, hvilken bør jeg gå for for å holde meg i sjakk i slike tilfeller?

 

P.S. energidrinker er ikke et alternativ.

Italiensk brente bønner er det som er kraftigst på smak aka Espresso

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Tenkte jeg skulle stikke innom denne tråden for å spørre om et lite råd fra dere kaffeelskere, hvilken kaffe er den aller sterkeste? Er enkelte dager helt avhengig av kaffe på morningen for å ikke falle om, hvilken bør jeg gå for for å holde meg i sjakk i slike tilfeller?

 

P.S. energidrinker er ikke et alternativ.

Italiensk brente bønner er det som er kraftigst på smak aka Espresso

Allrightythen! Takk for tipset. :)

Skrevet

Har de siste 6-9 måneden blitt smått "avhengig" av kaffe. Får jeg ikke morraskaffen min har jeg konstant vondt i hodet resten av dagen. Men herregud så godt det er med den koppen på morran, hele dagen går litt lettere da.

 

Drikker bare filter kaffe og kunne tenkt meg å prøve noe litt mer "spennende", aller helst noe jeg kan fikse hjemme ettersom jeg ikke har så alt for god råd. Forslag?

Gjest Slettet+9871234
Skrevet

Jeg ble faktisk ganske overrasket over å se hvor mange som bestiller ordinær filterkaffe når de er på kafè. Jeg mener, hvorfor ikke gjøre litt ut av det, når du først skal betale i dyre dommer? (:p)

 

Jeg bestiller uansett nesten alltid Caffe Latte eller "Espresso" når jeg tar meg tid og råd til å gå ut.

Skrevet
Jeg ble faktisk ganske overrasket over å se hvor mange som bestiller ordinær filterkaffe når de er på kafè. Jeg mener, hvorfor ikke gjøre litt ut av det, når du først skal betale i dyre dommer? (:p)

 

Det er mest sannsynlig ikke Ali kaffe eller andre butikkvarianter de bruker til å lage den "ordinære filterkaffen", og følgelig vil den heller ikke smake som "ordinær filterkaffe".

 

Det er enorme forskjeller i smaksprofil på kaffer avhengig av hvor de er fra og hvordan de er brent, for ikke å snakke om hvordan de er tilberedt/traktet.

Skrevet

Kaffe, den største av alle mine små gleder. Kaffe gjør at jeg gleder meg til arbeidsdagen og "må ratt ta en kaffe før vi peser på" ritualet. Ren, sterk filterkaffe som man tygger på og våkner av. Kaffe...

  • 4 uker senere...
Skrevet

Hilol, smakte en karamell frappuccino på starbucks, og har lyst til å lage en selv.

Her er slik jeg tror den er:

 

espresso og is i shakeren, hell i glass, bland inn karamellsmak og melk, krem og sjokoladesaus på toppen.

 

Noen som vet om dette er nogenlunde riktig, eller har dere noe å legge til?

Skrevet
espresso og is i shakeren, hell i glass, bland inn karamellsmak og melk, krem og sjokoladesaus på toppen.

 

I to sekunder trodde jeg du helte glass i shakeren O.o

  • 4 uker senere...
Gjest Slettet+9871234
Skrevet
Det er mest sannsynlig ikke Ali kaffe eller andre butikkvarianter de bruker til å lage den "ordinære filterkaffen", og følgelig vil den heller ikke smake som "ordinær filterkaffe".

 

Så klart, men da dette ikke går frem av avstemmingen vil nok de som ikke vanker dag ut og dag inn på kaffebarer lett blande.

 

Det er enorme forskjeller i smaksprofil på kaffer avhengig av hvor de er fra og hvordan de er brent, for ikke å snakke om hvordan de er tilberedt/traktet.

Hadde jeg lurt på dette, hadde jeg spurt om det. :)

Skrevet
Så klart, men da dette ikke går frem av avstemmingen vil nok de som ikke vanker dag ut og dag inn på kaffebarer lett blande.

Tja, på jobben min drikker vi mest "ordinær" filterkaffe, som absolutt ikke er Ali, men det er det vi drikker mest av uansett.

 

For å understreke kvaliteten på denn filterkaffen, skal du få gjette hvor jeg jobber!

Gjest Slettet+9871234
Skrevet
Så klart, men da dette ikke går frem av avstemmingen vil nok de som ikke vanker dag ut og dag inn på kaffebarer lett blande.

Tja, på jobben min drikker vi mest "ordinær" filterkaffe, som absolutt ikke er Ali, men det er det vi drikker mest av uansett.

Siden den er enklest å lage?

 

For å understreke kvaliteten på denn filterkaffen, skal du få gjette hvor jeg jobber!

Hmm. Kaffebar?

Skrevet
Så klart, men da dette ikke går frem av avstemmingen vil nok de som ikke vanker dag ut og dag inn på kaffebarer lett blande.

Tja, på jobben min drikker vi mest "ordinær" filterkaffe, som absolutt ikke er Ali, men det er det vi drikker mest av uansett.

Siden den er enklest å lage?

 

For å understreke kvaliteten på denn filterkaffen, skal du få gjette hvor jeg jobber!

Hmm. Kaffebar?

Fordi det er mer varriert enn Espresso, filterkaffe som er lagd på riktig måte er godt.

 

Jobber i Kaffebrenneriet, ja.

Skrevet (endret)

I løpet av de neste månedene vil de nye kaffeavlingene komme inn til brenneriene her til lands. Det blir sikkert mye spennende å smake på.

Endret av flippant
  • 3 uker senere...
Skrevet

Etter noen år med Latte, Mocca og lignende, må jeg si at jeg har gått lei den mektige kaffen. Nå går det mest i sort kaffe eller te under cafébesøk.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Kjøpte meg en kaffekopp, samt kaffetypen La Vereda Colombia hos Solberg & Hansen i Oslo. Dette var da i april. :)

 

 

2618123927_60de3be562_o.jpg

2618123929_4d5069efdc_o.jpg

 

 

Alt i alt veldig fornøyd med kjøpet, og kaffen falt godt i smak siden jeg liker mørkbrent kaffe. Beskrivelse fra Solberg & Hansen;

 

«Floral aroma. Kaffen har en bløt, moden og fet munnfølelse, med sødme fra tørkede frukter. Kompakt struktur, smaksmessig et blomsteraktig og hagefruktlig preg med en anelse nype.»

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...