Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 121 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      112
    • Caffé Macchiato
      19
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      353
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

For dere som er i Oslo; Kaffebrenneriet arrangerer "Den Store Kaffedagen" i dag! Sikkert masse godt på menyen og gratis kaffe rundt om. Heldiggriser!

Hos Kaffebrenneriet i Grønlandsleiret 32 var det i ettermiddag gratis tapas (brød, skinke, ost, pesto og smør), kaker, kaffe, cupping, m.m.

Flott arrangement. :)

Skrevet

Jeg foretrekker å bruke espressomaskinen på tradisjonelt vis. Jeg stoler heller på ekspertisen til en produsent av espressomaskiner med mange års kompetanse, fremfor små foretak med sære modifikasjoner av andres verk.

 

Etter å ha brukt VST-filteret i en ukes tid nå, er jeg faktisk skeptisk til om jeg liker det.

 

Den flate bunnen og større omkretsen i filteret, gjør at kaffen bare renner ut kjempefort. Til tross for at jeg har stilt opp kverningsgraden to hakk. Du kan bare glemme 20 sekunders bryggetid. Den fyller en halv cappucinokopp på få sekunder.

 

Jeg syns heller ikke man vinner så mye på smaken. Jeg skal prøve å stille opp kverningsgraden enda mer. Men jeg er allerede på 10. Til tross for at Temperato anbefalte 8 som ideell for espresso.

Skrevet

Jeg foretrekker å bruke espressomaskinen på tradisjonelt vis. Jeg stoler heller på ekspertisen til en produsent av espressomaskiner med mange års kompetanse, fremfor små foretak med sære modifikasjoner av andres verk....<snipp>

 

Rancilio har en egen naken bajonette. Gull verdt i mine øyne.

 

jeg syns heller ikke man vinner så mye på smaken. Jeg skal prøve å stille opp kverningsgraden enda mer. Men jeg er allerede på 10. Til tross for at Temperato anbefalte 8 som ideell for espresso.....<snipp>

 

Bruker ikke du en rocky kvern? Når kaffen kommer for rast igjennom så maler du vel finere? Jeg ligger selv nærmere 5 på min rocky.

  • Liker 1
Skrevet

 

Bruker ikke du en rocky kvern? Når kaffen kommer for rast igjennom så maler du vel finere? Jeg ligger selv nærmere 5 på min rocky.

Skjønte heller ikke hva han mente her, men en ting jeg har lært er at Ramius alltid har rett. ;)

  • Liker 1
Skrevet

Neida det har jeg ikke. Jeg har faktisk kun brukt kverna på åtte helt siden jeg kjøpte den, og ikke testa den noe mer ut enn det. Jeg har altså skrudd feil vei! Ikke rart kaffen bare ble tynnere. Så det er grovere jo høyere tallet er altså? Da kan jeg prøve på syv i morgen.

Skrevet

Dette med kverningsgrad er noe jeg aldri blir helt klok på. Hver gang jeg skifter bønner ender jeg opp med å måtte justere. Ofte 3-4 hakk.

Skrevet

Det er nok fordi gassnivået i bønnene kan være svært forskjellig ettersom hvilken kaffe det er og når den ble brent. Dette påvirker også turbulensen når du brygger, som igjen påvirker hvor fort vannet renner gjennom kaffen.

Skrevet

Jeg vil tro at andelen av upolare partikler som f.eks fettsyrer også har noe å si? Er det veldig stor forskjell på sånt blant ulike bønner/brenningsgrader?

Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Skrevet (endret)

Her i huset har vi Espresso maskin, og det er utrolig deilig.. :closedeyes:

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...