Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Det jeg syns er teit er at sånne kaffenerder som han, og deg (?) syns det bare er fint at prisene stiger. De tenker "åh nå blir han hyggelige bonden rikere".

Ja-ha? Det finnes også de som blir glade over å se 250 gr. kaffe til 10 kr. Det er ofte gjerrige folk fra verdens beste land som liker å tenke på at de som har produsert nytelsesmiddelet (kaffe) ikke har penger til å skjøpe verken sko eller blyanter slik at barna deres kan gå på skolen ...

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men spesielt rart er at billigmerker som Simar kommer på banen med Kenyansk kaffe, og selger halvkiloen til 60 kroner, når det nettopp er Kenyansk kaffe som Wendelboe hevder har steget drastisk i pris.

Råvareprisene på verdens kaffebørser er offentlige, og du skai ha gjort ganske mye for å ikke få med deg at disse har steget ganske bra de site par årene (google?).

 

Selvfølgelig kan Simar selge kaffe fra Kenya for 60 kr, og det virker som om prosjektet er en fin ting. Men hvor mye har de betalt? Jeg finner ikke svar på dette noe sted. Hvem har produsert kaffen? Det finner jeg heller ikke svar på, og da er det heller ikke sporbart slik at det kan verifiseres eller motsatt. Hvor gammel er kaffen? Er den fra en innhøstning før prisoppgangen?

 

Jeg kan ikke skjønne at Simar skulle være et billigmerke? Hva jeg får ut av de begrensede nettsidene kan jeg ikke forstå annet enn at de ønsker å stå for etisk handel, ikke utbytting/billighandel. Jeg har heller ikke funnet svar på spørsmålene ovenfor, men jeg kan ha vært litt kjapp.

 

:hmm:

Lenke til kommentar

Men spesielt rart er at billigmerker som Simar kommer på banen med Kenyansk kaffe, og selger halvkiloen til 60 kroner, når det nettopp er Kenyansk kaffe som Wendelboe hevder har steget drastisk i pris.

Råvareprisene på verdens kaffebørser er offentlige, og du skai ha gjort ganske mye for å ikke få med deg at disse har steget ganske bra de site par årene (google?).

 

Selvfølgelig kan Simar selge kaffe fra Kenya for 60 kr, og det virker som om prosjektet er en fin ting. Men hvor mye har de betalt? Jeg finner ikke svar på dette noe sted. Hvem har produsert kaffen? Det finner jeg heller ikke svar på, og da er det heller ikke sporbart slik at det kan verifiseres eller motsatt. Hvor gammel er kaffen? Er den fra en innhøstning før prisoppgangen?

 

Jeg kan ikke skjønne at Simar skulle være et billigmerke? Hva jeg får ut av de begrensede nettsidene kan jeg ikke forstå annet enn at de ønsker å stå for etisk handel, ikke utbytting/billighandel. Jeg har heller ikke funnet svar på spørsmålene ovenfor, men jeg kan ha vært litt kjapp.

 

:hmm:

Jeg skal ikke kjøpe den igjen vertfall. De var så snille at de ga meg to poser i retur, etter at jeg klagde på den sure kaffen deres.

De jeg fikk var riktignok bedre, og hadde ikke den syntetiske surheten, men fortsatt smaker det noe veldig rart av kaffen. De hevder det er Arabica, men det er nesten så jeg lurer på om de har lurt noen Robusta-bønner inn der.

 

Når det gjelder kaffepris generelt, så liker jeg å tro at de aller fleste, syns det er for mye med 100 kroner for bare 250 gram.

Jeg syns et behagelig prisnivå er ca. halvparten. At du altså får en halv kilo for 100 kroner i steden. Jeg har kjøpt mange bønner i denne klassen, og de er faktisk bedre enn Tim Wendelboe, Kaffa og Roastwork sine.

 

Jeg konkluderte med at selv om mikrobrennerier er sjarmerende og artig osv, så er det de store gutta som kan det best. Altså de som har holdt på med kaffe lengst, i mye større skala, og med flere ressurser til disposisjon. Altså Solberg og Hansen, enkelt og greit.

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke helt hva som eventuelt kan bli neste steg oppover på stigen. Ser for meg at det på en eller annen måte må kostbare investeringer (og lang opplæringstid) til for å kunne overgå dette. :)

 

Jeg regner med at du har skaffet en skikkelig kvern (altså ikke en opp-ned gresklipper)? Foruten kunnskap, er det ikke noe som kan løfte kaffeopplevelsen som en skikkelig kvern!

Joda, jeg har hatt en Krups GVX2 i noe over et år, tror jeg. Det var også en stor opptur. :)

Lenke til kommentar

Har nå havnet i den heldige situasjon at jeg har ca 10k å bruke på en "kaffemaskin"/espressomaskin. Det store spørsmålet er vel åpenbart; hvilken?

 

Har kommet over et godt tilbud på en Rancilio Silvia V3-pakke, og det skal jo være en fremragende maskin. På den andre side kan jeg jo også strekke meg til en helautmagisk maskin, feks en Jura J5. Men lager de helautomatiske maskinene like god kaffe som feks nevnte Rancilio Silvia? Eller er det andre maskiner jeg burde se etter, er det feks noen som har et kjempetilbud på en supermaskin jeg burde slå til på nå?

 

Mine kriterier, i prioritert rekkefølge, er:

1. Smak/kvalitet. Kaffen skal først og fremst være best mulig.

2. Hurtighet (god kaffe er godt, men kjipt å vente 20 minutter...).

3. Enkel rengjøring (også kjipt å bruke 20 min på å rengjøre maskinen etter hvert bruk)

4. Tilhørende steamer og kvern må gjerne være vedheng på maskinen, enten integrert eller som ekstrautstyr/tilbehør. Design etc er ikke å viktig som ovenstående. Maskinen må lage god kaffe og være brukervennlig.

 

 

Gode tips til en som er nybegynner når det kommer til kaffemaskiner?

 

 

 

 

PS: Kan for øvrig anbefale Zoéga's Presso i kombo med AeroPress. Dette er hva jeg skal "oppgradere fra" med ny maskin. :)

Endret av el_cash
Lenke til kommentar

Da kjøper du helt klart Rancilio!

Jeg er helt imot helautomatiske kaffemaskiner.

 

Men jeg ville bare kjøpt maskinen, og lett etter en billigere kvern.

Jeg så Elkjøp eller noe, selge en proff kaffekvern for bajonett til bare 500 kroner her. Hadde veldig lyst på den selv, men har helt ny kvern fra Krups.

 

De må ikke koste tusenvis av kroner nemlig.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Tja, jeg er jo også åpen for andre maskiner enn Rancilio Silvia. Men hva som er best innenfor min prisklasse vet jeg ikke.

 

Må ærlig innrømme at jeg ikke har snøring på kaffekverner. Om en kvern fra Elkjip virker like bra som en "skikkelig" kan godt være. Har nå en greie fra DeLonghi som gir en grei opplevelse av hvordan dommedag vil høres ut. Om ikke annet, kunne jeg brukt penger på en skikkelig kvern for å få ned lydnivået. Men om alle kverner bråker like mye aner jeg ikke.

 

Flere tips tas imot med enorm takk!

 

 

Lenke til kommentar

Jeg har gitt Kaffa en ny sjanse og kjøpt espressoblandingen "Tenore".

Den var betraktelig bedre enn Crescendo, men jeg er fortsatt ikke helt fornøyd.

Kritikken min mot mikrobryggeriene fra tidligere, går igjen her, det smaker lite av kaffen.

 

Ja jeg smaker alt det de prøver å fremheve, men problemet er at selve styrken er for svak. Her er kaffene til de større kaffehusene mye kraftigere.

Lenke til kommentar

Haha, herlig animasjon og sang.

 

Litt sånn smått relatert så prøvde jeg meg på en iskaffe i dag (for første gang). Tok en med sjokoladesmak.

 

Altså, jeg forventet ikke mye, det er tross alt iskaffe, men hjelp. Det smakte helt forferdelig. Blandingen av fake sjokolademelk og nedkjølt pulverkaffe sendte meg nesten i koma. Ikke risk smaksløkene deres ved å prøve iskaffe, bare fordi det heter noe med kaffe.

Endret av Error
Lenke til kommentar

Hvilken iskaffe? Den fra Tine, eller den fra Friele (eller Starbucks for den saks skyld)?

 

Den verste jeg har smakt er helt klart Friele sin. Første gang jeg har sett meg nødt til å kaste et produkt. Ble rett og slett kvalm av skvipet. Ellers er Tine sine helt allright, men hvorvidt det kan kalles en form for kaffe er en annen sak. Det samme kan sies om Starbucks sin variant.

Lenke til kommentar

Starbucks er den som er formet som et typisk pappbeger. Karamellversjonen er ekkel, men synes de andre er helt ålreit.

Må bare sitere meg selv for ganske nøyaktig et år siden snart, om lanseringen av Frieles iskaffe:

Den der hørtes adskillig bedre ut en det skvipet jeg kjøpte i dag. Tenker jeg skal ordne meg en del slik is-kaffe denne sommeren, og ikke bare frappé.

 

Tilbake til skvipet:

I en artikkel Simen-1 linket for en liten tid siden om kaffepriser og Friele, stod det noe om at Friele snart skulle lansere en is-kaffe. Etterhvert har jeg sett den dukke opp i butikkhyllene, og det går en reklamekampanje på TV. Is-kaffe i boks, det må jo være mye "friskere" enn i en myk container slik som Tines is-kaffe, tenkte jeg. På det grunnlag at kaffen blir tappet i boks (som gir meg assosiasjoner til noe friskt og leskende) og ikke minst at den er lansert av et etablert kaffehus og ikke bare en "all-round-produsent" gledet jeg meg til å kjøpe en boks. Fant endelig en, og tenkte at denne varme sommerdagen her i Trondheim ville være en ypperlig dag å teste Frieles is-kaffe. Så feil kunne jeg ta.

 

Dette var noe skikkelig møl. Makan til vemmelig gugge har jeg ikke smakt på lenge. Kjøpte cappuccino-varianten, og smaken minnet meg om alt annet enn cappuccino, eller bare kaffe i det store og det hele. Om noen har smakt disse mini-muffinsene på pose, eller søtt ferdigbakverk på pose generelt ("Real American Hamburger Buns, f.eks.), så vil jeg si at den kunne minne om disse. En sterk ettersmak av noe som minnet om alkohol, og generelt lite kaffesmak. Dårlig sjokolademelk* med rum, mente kompisen min. Kort oppsummert: Forferdelig søt og kunstig, og jeg måtte bare kaste boksen, fordi den var så stygg.

 

Til og med Starbucks kjempesøte is-kaffe som selges i supermarkedene i statene er markant bedre. Får vel gi opp håpet om en dugelig is-kaffe hvor dem kutter ned på søtningsmidler og melk og heller fokuserer på det viktige: kaffen.

 

*Den blir forresten produsert av Cocio, om jeg ikke husker helt feil av det jeg leste på baksiden. De lager ellers sykt god sjokolademelk. Sku nesten tro dem bare tappet restene og spedde i noe restlager-snask fra Friele, for deretter å tynne det ut med konserveringsmidler og kunstige søtningsmidler.

 

 

Ellers anbefaler jeg gresk frappé i sommervarmen. Tror jeg har postet en oppskrift her i tråden for noen år siden, men bruker for tiden en bitteliten, batteridrevet visp fremfor shaker, etter inspirasjon fra

trivelige grekeren.
Lenke til kommentar

Er ikke så lenge siden det var utenkelig for meg å kjøpe/drikke kaffe. Men så prøvde jeg iskaffen hos Kaffebrenneriet og ble hekta. Dernest prøvde jeg meg på diverse iskaffer man får kjøpt på dagligvarer/kiosker og alle disse smakte dritt. Derfor lurer jeg på om i det hele tatt er mulig å finne noe på dagligvaren som er i nærheten av å ligne på den gode iskaffen hos Kaffebrenneriet? Hvor finner man egentlig den beste iskaffen å kjøpe?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...