Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

He-he! Jeg han godt forstå energibruken ved håndkverning av flere posjoner. Har du gjester kan du jo sende kverna mellom gutta og se hvem som holder ut lengst ... laugh.gif

 

Jeg har aldri kommet over noe skryt av Bistro kvernen, men det kan hende at HomeBarista har testet den ut. Du bør også tenke litt på bruken av kvernen. Om du skal bruke den bare til en bryggemetode eller flere. Om du f.eks. drikker både espressobasert og annen svart kaffe samme dag, kan det være lurt å gå for en maskin med steg (i kontrast til stegløs innstilling), da blir det mye enklere å finne tilbake til de forskjellige kverningsgradene. Som aller laveste innstegsmodell vil jeg nok ikke gått for noe annet enn Wilfa'n som vi har linket til litt ovenfor. Den selges av Tim, KAFFA, S/H og det skulle borge for at dette er en grei start.

Litt høyere opp i pris er Rocy et meget godt alternativ. Denne har også steg.

Selv har jeg Mazzer mini E både hjemme og på jobb. Mazzer er fantastisk på espresso! Jeg har også kjøpt en Malkönig Vario som også er en knallgod maskin. Denne er bygget for å være en multibryggemetode kvern, og har både steg og keramiske kniver/stener.

Mazzer sine kvernere ser herlige ut, men er utenfor mitt trange budsjett. En Mazzer- eller Ditting-kverner får jeg investere i når jeg har slått meg til ro og er beskjeftiget med jobb.

 

Ringte Temperato for noen minutter siden og forhørte meg om de hadde Rancilio Rocky på lager, både med og uten doséringskammer. Førstnevnte var gått tom. Siden de nå har satt ned prisen på begge variantene, bestilte jeg en stykk Rocky med doséringskammer til 2590,- NOK. Gunstig pris, vil jeg si. Så nå gleder jeg meg til innretningen ankommer! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Faen, det er ingen sjans i verden for at melkeskummet mitt blir så fintflytende som dette:

 

'ække no vanskelig det da... :cool:

Det kan jeg trygt si meg uenig i. Kanskje ikke for deg som har industriell espressomaskin, men melkedåsa på min klarer rett og slett ikke å produsere like fint skum. Jeg har prøvd ut alle mulige teknikker, melketyper osv. Skal jeg ha mulighet til å lage latteart må jeg nok prøve ny maskin.

 

Skulle likt å se en ekspert på latteart prøve maskinen min.

Lenke til kommentar

Nå har jeg drukket fem espressoer, laget av Supreme Roastworks Earth-blanding.

Jeg lagde fem, med forskjellige kverningsgrader, fordi jeg ikke syns espressoen smakte noen ting. Og selv på den fineste kverningsgraden jeg lagde, med nydelig crema og flott konsistens, smakte det fortsatt svært lite.

 

Det er ikke rart Tim Wendelboe vinner i konkurranser mot disse, fordi kaffen smaker jo rett og slett ingenting.

Jeg syns det er fryktelig rart at disse mikrobrenneriene som skal være lidenskapelige kaffebrennere, produserer espresso med så lite smak.

 

Altså, flere bønner jeg har kjøpt i løsvekt på Meny og som er masseprodusert til hele verden, smaker jo bedre enn dette. Jeg har rett og slett blitt overrasket over den manglende kvaliteten til mikrobrenneriene. Jeg trodde jeg skulle få fantastiske smaksopplevelser, ved å investere hundrelapper i disse små posene, men langt ifra.

 

Jeg skal gi dem en sjanse til, ved å kjøpe andre blandinger. Men smaken er dessverre for dårlig i Roastworks Earth, Kaffas Crescendo, og Wendelboes Hunkute-espresso.

Lenke til kommentar

Jeg syns det er fryktelig rart at disse mikrobrenneriene som skal være lidenskapelige kaffebrennere, produserer espresso med så lite smak.

He-he! Verdensmestere og lidenskapelige eksperter leter verden rundt etter smakfulle kaffer som de tar hjem og brenner med lidenskap og kjærlighet til råvaren, men det er ikke bra nok for Ramius! Han synes det smaker best av kaffe som er produsert av ukjente farmere som er mer opptatt av kvantum enn av kvalitet, og 4-6 mnd etter at et industribrenneriet har gjort seg ferdig - da nyter Ramius kaffen som mest!

 

Vel-vel! Det er jo de som elsker Grandiosa også. Jeg vet at papp plater er meget populært, men matkunst kan det ikke kalles!

 

:tease: :tease: :tease:

Lenke til kommentar

Jeg syns det er fryktelig rart at disse mikrobrenneriene som skal være lidenskapelige kaffebrennere, produserer espresso med så lite smak.

He-he! Verdensmestere og lidenskapelige eksperter leter verden rundt etter smakfulle kaffer som de tar hjem og brenner med lidenskap og kjærlighet til råvaren, men det er ikke bra nok for Ramius! Han synes det smaker best av kaffe som er produsert av ukjente farmere som er mer opptatt av kvantum enn av kvalitet, og 4-6 mnd etter at et industribrenneriet har gjort seg ferdig - da nyter Ramius kaffen som mest!

 

Vel-vel! Det er jo de som elsker Grandiosa også. Jeg vet at papp plater er meget populært, men matkunst kan det ikke kalles!

 

:tease: :tease: :tease:

Det er disse kaffene jeg nå omtaler som smaker Grandisoa. Jeg savner rett og slett karakter.

Jeg har vært forsiktig og spesifisert nøyaktig hvilke blandinger jeg har smakt på, og skal ikke dømme brenneriet etter bare ett produkt, men så langt har det vært en dårlig start.

 

Jeg syns vi skal ungå å ensidig prise mikrobrennerier for god kaffe. Er det bare flott alt det mikrobrenneriene gjør altså? Er det ingenting som de gjør dårlig?

 

Er det for eksempel mulig at det du sier om bønner, i virkeligheten handler om de drar til plantasjene og kjøper den billigste kaffen de får tak med helt okay smak, for å ikke ha for store utgifter til sitt lille brenneri, med sitt i virkeligheten lille norske marked?

 

Så må du ikke gjøre det til at alle industriprodusenter av kaffe, ikke kan jobben sin, fordi du ikke får vite navnet på bonden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det for eksempel mulig at det du sier om bønner, i virkeligheten handler om de drar til plantasjene og kjøper den billigste kaffen de får tak med helt okay smak, for å ikke ha for store utgifter til sitt lille brenneri, med sitt i virkeligheten lille norske marked?

Selv om prisene i det siste har steget en del på kaffebørsene, og de fleste spesialkaffe-brenneriene betaler mangedobbelt av børs/fair trade, så forblir råvareprisen en liten del av brennerienes totalkostnad. Bare frakten koster antagelig mer enn råvaren! I tillegg kommer leie av lokaler, nedbetaling av tekninsk utstyr, strøm, embalasje, frakt til butikk/bar og ikke å glemme lønninger, arbeidsgiveravgift, feriepenger, sykepenger og moms!

 

Du må være så skjeptisk du vil, men for disse folka er det smak som kommer først - ikke pris! At du ikke har samme smak er en helt annen sak, og det er i og for seg helt greit!

 

En prissammenligning fra Coffee Colective i Danmark

http://a.yfrog.com/i...0/8577/6n1v.jpg

 

Her er hva Tim har betalt:

http://timwendelboe....-coffee-prices/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, forretningsmessig er ikke pris noe man kan ta for gitt. Så helt betydningsløst er det neppe for noen.

Jeg må si at de kaffene jeg har kjøpt i det siste, er så tamme at jeg blir tvilsom til smaksprioriteringen du hevder de gjør.

 

Du har også automatisk gått ut ifra at hvis jeg ikke liker mikrobrennerienes kaffe, så liker jeg bare "italienskbrent 100% arabica" bønner. Dette er ikke tilfellet.

 

Jeg syns faktisk espressobønnene de selger på Meny, i dispenserne, alt fra monsooned malabar til swiss chocolate er ganske gode. Men den beste er en grønn pose fairtrade-bønner, der hver bønne er håndplukket. Den skal jeg snart kjøpe igjen og se om den er like god som jeg husker.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Så og si all kaffe er håndplukket, Ramius. Jeg mistenker at du kanskje liker litt mer bitter kaffe og at det er derfor dagens kaffetrend kanskje ikke passer deg helt. Stemmer det?

 

Selv må jeg si jeg er veldig glad for veien kaffebrenneriene har tatt de siste årene. Lysere brenninger har etter min mening gitt kaffene mer karakter og de smaker rett og slett mer.

 

Forsåvidt syns jeg det kan være vanskeligere å jobbe med lysere brenninger og single estate/origins, men da er det så vanvitiig mye gøyere å lage "the perfect cup of coffee".

 

Men smaken er som baken og det må jo absolut være lov å mislike en trend.

 

Bare blander meg inn i kaffediskusjonen til dere som er litt mer veteraner i faget for å anbefale lyse muffinser med espresso! Bare å erstatte all veske (vann, juice, melk) med nybrygget espresso for å få et svært bra resultat ;)

Pleier iokke å lage muffins, men hvis det skjer skal jeg garantert prøve dette! :dribble:

Lenke til kommentar

Rart Kaffebrenneriets kaffe suger da, og Stockfleths sin er nydelig.

 

Så denne først nå. Beklageligvis kjenner jeg meg igjen i dette. Det er enkelte avdelinger som jeg tror/vet har et alt for lite salg av løsvekt, derfor kan kaffen i noen avdelinger være gammel og derfor smake lite eller støvete. Nå er mitt samarbeid med KB på et lavere nivå enn tideligere (student), så jeg er ikke i like stor grad med på å påvirke dette i min butikk.

 

Men jeg vet at det store flertallet av avdelingene har nydelig nybrent kaffe fra SH på hyllene av topp kvalitet og dette er nydelig! Tidligere jobbet jeg på TOrshov og min tidligere daglig leder og jeg hadde fersk og god kaffe som første prioritet! Nå skal jeg ikke skryte butikken opp i skyene fordi det er ny ledelse, men jeg vet at dette fortsatt er viktig for de fleste som jobber der og den lille butikken har kanskje Oslos mest kresne kunder.

 

Mine favoritt KB (av flere grunner) Bislett, Parkveien, Stortinget, Karl Johan og Torshov

Lenke til kommentar

Så og si all kaffe er håndplukket, Ramius. Jeg mistenker at du kanskje liker litt mer bitter kaffe og at det er derfor dagens kaffetrend kanskje ikke passer deg helt. Stemmer det?

 

Selv må jeg si jeg er veldig glad for veien kaffebrenneriene har tatt de siste årene. Lysere brenninger har etter min mening gitt kaffene mer karakter og de smaker rett og slett mer.

 

Forsåvidt syns jeg det kan være vanskeligere å jobbe med lysere brenninger og single estate/origins, men da er det så vanvitiig mye gøyere å lage "the perfect cup of coffee".

 

Men smaken er som baken og det må jo absolut være lov å mislike en trend.

 

Bare blander meg inn i kaffediskusjonen til dere som er litt mer veteraner i faget for å anbefale lyse muffinser med espresso! Bare å erstatte all veske (vann, juice, melk) med nybrygget espresso for å få et svært bra resultat ;)

Pleier iokke å lage muffins, men hvis det skjer skal jeg garantert prøve dette! :dribble:

 

Jeg vil ikke si jeg liker bitter kaffe. Men de kaffetypene jeg liker, har litt mer bitterhet i seg enn de jeg har omtalt nå.

Jeg liker kaffe med litt sterkere smaker, og jeg mistenker at kaffene jeg har kjøpt er for lite brent.

 

Jeg vil at kaffen skal aktivere alle smaksdelene på tunga når jeg drikker den. De Earth, Crescendo og Hunkute var ganske monotone alle sammen.

 

Du har nok rett når du sier trend, fordi dette er noe jeg merker har kommet mer og mer. Lysbrent espresso. Vanligvis syns jeg det er godt, men det virker som noen bønner, til disse mikrobrenneriene, kanskje hadde hatt godt av å bli brent til andre popp.

 

Jeg vet ikke om det går an å brenne det lengre enn første popp, uten å komme til andre popp?

 

 

 

Og jeg lurer på om det er noen andre steder i Oslo som selger kaffe i løsvekt? Dvs, at jeg kan bestemme hvor mye espresso jeg selv vil kjøpe?

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Bare blander meg inn i kaffediskusjonen til dere som er litt mer veteraner i faget for å anbefale lyse muffinser med espresso! Bare å erstatte all veske (vann, juice, melk) med nybrygget espresso for å få et svært bra resultat ;)

Pleier iokke å lage muffins, men hvis det skjer skal jeg garantert prøve dette! :dribble:

 

Verdt å prøve! Finner lett noen greie oppskrifter på google, så brygger du bare en ganske ram espresso som du erstatter vesken med som sakt (like mye veske som før selvfølgelig) - jeg ble ihvertfall veldig fornøyd! ;)

Endret av Deneb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...