Gå til innhold

Hjelp til PC i bil


Anbefalte innlegg

Jeg har som skrivende stund vurdert å bare bygge en PC i bilen, tenkte bare hvorfor ikke..

 

jeg bruker bare en gamel HK plate til et kabinett og Rack holder for HDD..

 

MEN, det er altid et Men..

 

Følgende maskin er:

 

https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=31024

 

og Bilen er en 1991 Ford Sierra 2.0i CLX (gammeldame kjørt) altså Mint condition! ;)

 

totalt med annlegg og konverter ble det på ca 15-16k. grunnen til at jeg velger å bygge maskin i bilen istedenfor bærbar, er generell plass, hurtighet, og ytelse per krone. og jeg ville gjøre noe nytt.. 19" skal festes i taket, skal selv bygge festemekanismen, vanlig nedflappbar ting med mulighet for 360grader snurr.. maskina skal enten bygges i hanske rommet eller i bagasjerommet. foretrekker sistnevnte, da jeg har muligens bruk for hanskerommet.. start og stoppknappen til maskina blir bare skjøtet fram til desjbordet samme gjelder skjermkabel, skal prøve å legge kablene under takplaten på bilen.. men, så er det det problemet med lyd, hvordan koble maskina opp mot en vanlig cd spiller. (er ikke så teknisk på det området)

 

Og en måte å få maskina til å starte opp veldig fort og slå seg av enda fortere, muligens også iett med bilen. forslag til hvordan jeg skal gjøre det?

 

extrautsyr jeg trenger?

 

jeg trenger all hjelpen jeg kan få :)

Endret av SiRious
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal ha noe lignende i bilen min, men grunnet det "skru av-raskt" problemet, går jeg for en laptop... Som selv om tenninga er av, skal klare å gå litt uten å bare kutte som du vil få med stasjonær om du kobler opp etter tenninga.

 

Med laptop kan jeg sette maskinen i sparemodus som gjør at den slår seg av og på temmelig raskt... Skal du dette med stasjonær, kan du nesten regne med tomt batteri over natta.

 

Vil også argumentere at det er mye mer arbeid, ikke nødvendigvis spart plass, penger eller bedre ytelse om du går for en stasjonær. Du får jo en helt grei laptop fra 8-10k, som egentlig bare er å lage et lite rom til, så kan du dra ut kablene, og ta med deg laptopen om du trenger den.

 

Ang. koble opp mot spiller, kan du skaffe et kort med lyd-inn... Men da er du avhengig av at maskinen er på for at du skal høre på musikk, noe som kan være litt dritt om du bare skal til butikken.

Slik jeg skal ha det, er å "samle" signalet som skal inn i forsterkern.

Altså:

CD-spiller________________(Y-splitt)______Forsterker

Laptop/eksternt lydkort____/

 

Litt dårlig "tegna", men du skjønner vell pointet?

 

Ellers har du www.carputer.no

Der har du endel nyttig info til dette emnet, er jo også norsk side.

Lenke til kommentar

Du burde vel kanskje droppe vanlig atx strømforsyning og inverter, og heller gå for en strømforsyning som er laget spesielt for bil. Disse kobles rett på batteriet, og har funksjoner som forhindrer at du ender opp med tomt batteri. Slike kan du finne på carputer.no. Er faktisk i planleggings fasen med et lignende prosjekt til min kommende bil, så kommer til å følge med. :)

Lenke til kommentar

vel, når det kommer til minnekort o.l angående windows og booting, er det bare meninge å innstalere windows på minnekortet eller? har jeg misforstått?

 

lit dyrt, men,men..

 

hva vil oppstarts tiden være?

Endret av SiRious
Lenke til kommentar

Er ikke sikker på om det går å innstallere windows på minnekort.. DSL (damn small linux) kan kjøres rett fra minnekort. Hvis det derimot går å kjøre windows fra minnekort vil jeg tro oppstatstiden vil være dobbelt så raskt som en 10k RPM hdd eller noe i den duren :p

 

[edit] Litt raskere om du kjøper CF/S-ATA adapter vil jeg tro :p

Endret av sn0dig
Lenke til kommentar

Skjønner ikke helt hvorfor du vil gå for windows... I alle fall ikke som første OS. DSL eller knoppix på minnekort som første OS, bootloader med 1 sek. eller lignende valgtid i oppstarten, og windows som 2. OS, kjørt fra vanlig harddisk (med en egen partisjon til film / musikk for enkel tilgang fra både linuxog windows) til de gangene du skal gjøre annet enn å spille musikk / se film / surfe.

Et Expresscard / PCMCIA-adapter og et 3G-kort er jo også kult å ha for enkel nettilgang overalt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...