Gå til innhold

Valg av digitalt speilreflekskamera


Anbefalte innlegg

Hei ! Jeg har en samboer som syntes det er gøy å ta bilder og hun skal nå til å kjøpe et speilreflekskamera .

 

Verken hun eller jeg har noe særlig peiling på dette med kamera , er vel som helt nybegynnere å regne !

Kameraet vi kunne tenke oss må være lett å bruke dvs ikke en masse uforståelige gadjets !

 

Hun intereserer seg i hovedsak for å ta bilder av dyr ! jeg driver med modellfly og har en forholdsvis stor innteresse for bil og kunne tenke meg å ta bilder av det ...

 

Fikk et tips av en kamerat her nå at nikon d50 og d70s skulle være bra kamera , noen som har erfaring med noen av de nevnte kamraene ?

 

Prisklasse vil være maks 10000

 

 

Mvh Andre`

Endret av mr2mk1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hatt D70 i litt over et år nå og er kjempefornøyd med det.

Gikk over fra et digitalt kompaktkamera og forskjellen er virkelig enorm.

 

Har ikke prøvd D50, men de to er ganske like. D50 mangler noen funksjoner i forhold til D70, men bildekvaliteten er fullt på høyde om ikke bedre i visse tilfeller ( mindre støy ved høy ISO ).

 

Den største fordelen med D70 er at objektivet som følger med, 18-70mm, er ganske mye bedre en 18-55mm-objektivet som følger med D50.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar ovrebekk !! blir nok en tur i butikken en av de nærmeste dagene for å se nærmere ..

 

Til det med søk funksjon... fant ikke noen poster som svarte på nøyaktig det jeg spurte om ! Slike søke funksjoner er ofte kaotiske og man finner ofte ikke det man leter etter ....

 

Koster ikke mange kaloriene å gi svar på et spm !

Lenke til kommentar

Det som regnes som begynner kamera i speilrefleks klassen er som du selv nevner Nikon D50, eller Canon 350D. Vil anbefale deg og ta deg en tur til en forhandler for å holde, og ta på de forskjellige og se hva du liker best.

Nikon D70s er også et alternativ, men dette blir en prisklasse opp i fra D50.

 

Ville sett meg rundt etter et D50 hus med et Sigma 17-70 f/2,8-4,5 objektiv.

Legger man til minnebrikke (1-2gb) og muligens veske havner man på opp i mot 10 000,- uten at jeg kan priser på rams..

 

Du sier ikke noe om hvilke dyr det er snakk om, men for å ta bilder av ting i bevegelse er et objektiv med god lysstyrke tingen.

Det jeg anbefalte har jeg selv og er veldig fornøyd. Du kan lese veldig mye om det her på forumet og andre plasser.

 

Det sigma objektivet som jeg nevner har en (17~18) millimeter mer vidvinkel, som jeg har lest andre mener utgjør en forskjell. Men det har et blendertrinn høyere enn kit'et (2,8~3,5) som vil si at det slipper inn dobbelt så mye lys på samme tid. Dette bidrar til at du kan bedre "fryse" en bevegelse fra feks dyr..

 

Ang priser ser jeg nå at hos fotovideo.no selges denne pakken for 7 745,- + 730,- for 1GB SD Ultra gir en totalpris på 8 475,-

 

Her ble det mye Nikon, som blir en selvfølge siden jeg selv eier et :)

Canon 350D ble for meg litt for lite i fysisk størrelse. Dette kan man kompansere ved å kjøpe et batterigrep som vil gi noe av samme feelingen ved et større hus.

Du kan lese mere om dette og flere uttalelser fra 350D eiere her på forumet.

 

Marzo

Lenke til kommentar

Det var nu lige så meget for at du kunne læse nogle af de længere tråde der har været om emnet - folk bliver lidt træt af at skrive det samme igen og igen.

 

Nå har du jo alerede svart i denne tråden 2 gange , hvorfor ikke heller komme med et ordentlig svar istedenfor det wanabe moderator pjattet der !!

 

Ellers sier jeg tusen takk for svar , blir kjøp av kamera til mandag og kommer med tilbakemelding da ...

Lenke til kommentar

Nå bør ikke dette fortsette i det uendelige, så jeg synes det bør ende her. Jeg synes forøvrig trådstarter er litt hårsår, fordi det er mange tråder om emnet. Jeg ser ingen spesielle preferanser i hovedinnlegget som indikerer at det er noe spesiellt i denne tråden, så derfor burde de gamle trådene inneholde nok info.

Lenke til kommentar

Har akkurat vært gjennom en slik runde med faren til en kompis, jeg rådet han da til å kjøpe Nikon D70S med Nikon's 18-70 linse, ca 8000 kr på www.fotovideo.no.

Dette er etter min mening den paste pakken du får idag når man ser på pris, ytelse, konstruksjon, brukervennlighet og kvalitet. Om man liker D50 huset bedre, så far man det til samme pris med 18-70 linsa fra Nikon

 

Vedkommende ende etter noen merkelige avgjørelser på en D50 med 18-55mm kit linse til omtrent samme pris på den lokale fotoforretningen (impulsiv og lettlurt fyr) men selve kamera er mer eller mindre like bra, mens linsa er noe dårligere, og selv mener jeg at for de fleste blir ->55mm noe kort, en 18-70 er mer ett normalt område i dagligbruk. Til fly MÅ man nok ha en god telelinse, ps styr unne de med f6,3 som beste lysåpning o tele enden, de er tilnærmet ubruklige i alt utenom godt sollys.

 

Etter å ha hjulpet min kompis far med å komme igang med D50 igår må jeg si at det er ett godt kamera, ligger godt i hånda, virker veldig fornuftig bygget opp med tanke på bruk, og hvordan knapper, menyer etc er designet. Bildene ser behagelige ut, også med 18-55mm kit linsa.

 

Forøvrig er jeg selv Canonist, med 5D og jenvt over L-optikk, men Canon 350D har for meg to store svakheter, en knuslete, liten og dårlig LCD, og fysisk for liten til at jeg synes den er god å holde i. Om man går for Canon 350D vil jeg absolutt anbefale EF-s 17-85 IS USM linsa til denne.

 

Bildemessig er det fotografen som nok skiller mest på bildekvaliteten på alle de rimlige DSLR alternativene som er idag.

 

Min evige kjepphest: Kan du ikke foto-teknikken på rams, ta kurs, feks Oslo kameraklubb har MEGET gode grunnkurs, eller kjøp ett avansert kompaktkamera. DSLR krever mer av brukeren!

 

God sommer

Geir

www.fo2graf.no

Lenke til kommentar
Koster ikke mange kaloriene å gi svar på et spm !

6441803[/snapback]

Mange bekker små osv, dette blir som sagt tatt opp veldig ofte. Det er veldig mye kunnskap rundt dette temaet på forumet, men det er ikke en uuttømmelig ressurs. Hvis det samme spørsmålet blir stilt hele tiden vil brukerne gå lei av å gjenta seg selv, og det forventes at man stiller opp med litt egeninnsats når man skal sette seg inn i dette. Søk på forumet, kikk litt på tråder i DSLR-kategorien, så skal du se at du straks blir mye klokere. Du var kanskje ute etter et svar som "kamera X er klart best, det bør du kjøpe". Vel, det svaret er ikke så vanlig i denne kategorien.

Nå har du jo alerede svart i denne tråden 2 gange , hvorfor ikke heller komme med et ordentlig svar istedenfor det wanabe moderator pjattet der !!

6443532[/snapback]

Han har gjort grovarbeidet ditt ved å søke og finne en link som tar opp akkurat det samme spørsmålet du stiller, og da synes jeg du bør vise litt takknemlighet. En høflig tone og normal folkeskikk kommer du langt med.

 

Denne tråden stenges, og trådstarter anmodes om å lese litt på forumet.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...