Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

I dag har jeg vært på Glenkinchie! Der ble det omvisning og kjøp av whisky. Jeg fikk lurt med meg en Talisker 25y.o og en Glenkinchie 14y.o. dest. edt. Det er litt kult, da 14-åringen ikke finnes lenger. Guiden spurte på slutten av turen om det var noen spørsmål, siden han ikke nevnte 14-åringen deres og at den var å få kjøpt i butikken deres, så måtte jeg jo spørre ... Svaret var nedslående: "Sorry sir, but it's been out of production and stock for quite some time."

 

Skuffelsen i øynene mine var nok til at han la til: "But, if you ask nicely, they might be able to find one from the cellar, if it's really important."

 

Jeg spurte ute i butikken, de nekta først, men pratet seg i mellom, 3 karer - den ene forsvant og kom tilbake med ei flaske. Til den nette sum av, *drum roll* £40. :D

 

Jeg fikk også med meg en Talisker 25y.o til £120. :S

Lenke til kommentar

Tja, en Talisker 25y.o koster bare 1500 i Norge også, så en enorm forskjell er det ikke, men det er rett og slett for at avgiftene utgjør mindre og mindre desto dyrere varene blir.

 

Ja, £40 er latterlig for den "kinchien". Bilder kommer, jeg har bare ikke fått tatt bilder av flasker og slikt. Kortet blir tømt as we speak, regner med å få postet noen bilder i morgen eller fredag. Dessverre fikk man ikke ta bilder inne på fabrikken(big suprice).

 

I kveld skal jeg på en whisky pub, de har en samling av over 350 whiskyer, hvor ca 200 av dem er single malts. ^^

Lenke til kommentar

Okei, nå måtte jeg ta kveld ... De hadde intet mindre enn 222 single malts. Jeg er en happy camper, jeg skal tilbake i morra - det er min siste dag her i Edinburgh, hvor jeg kan drikke, siden jeg sjekker ut på torsdag. Jeg har smakt en del godsaker, jeg poster nok tasting notes og slikt når jeg kommer meg tilbake til Norge, det blir litt for travelt til å gjøre det når jeg er her. For å si det slik, jeg MÅ tilbake hit og om noen skulle finne på å forville seg til Edinburgh, så kan Whiski på Royal Mile, rett nedenfor "The Bank Hotel" på det sterkeste anbefales. De har ett problem, de har ingen snifters ... Betjeningen kan en del om whisky, de har et meget godt utvalg, i prisklasser alt fra ca £3 - £50 for et glass. Jeg er fortsatt usikker på om det er 4 cl eller 6 cl de benytter her. Når jeg kjøpte whisky nå, så holdt de målebegeret over glasset, tømte til det rente over, tømte begeret - før de sluttet å helle fra flaska.

 

This has made me a happy camper.

Lenke til kommentar
Jeg håper du da mener at du putter 4cl whisky, 4 cl baileys og litt kaffe for å varme opp herligheten i en og samme kopp. :)

Ja, det er nok det jeg mener, ja! Himmelsk! :D Selv om det på et merkelig vis alltid havner mye mer Baileys i koppen så det nesten ikke er plass til kaffen. :p

Lenke til kommentar
Jeg håper du da mener at du putter 4cl whisky, 4 cl baileys og litt kaffe for å varme opp herligheten i en og samme kopp. :)

Ja, det er nok det jeg mener, ja! Himmelsk! :D Selv om det på et merkelig vis alltid havner mye mer Baileys i koppen så det nesten ikke er plass til kaffen. :p

Japp, kaffe ekstrem er nydelig det.

Har du prøvd det med en røkwhisky? Hvis ikke så vil jeg anbefale deg å teste det med en Coal Ila.

Lenke til kommentar

Her kan dere se de fine flaskene jeg kjøpte i Skottland. Den Kinchien er den som ikke lenger er å få kjøpt. :) Gutten er glad.

 

Her har vi en bunnahabhain 25 y.o, som kommer i en fin og ikke minst solid, treeske. Denne ble kjøpt på flyplassen i Skottland, etter at jeg hadde sett en annen flaske der som kostet £6000 - siden jeg ikke hadde råd til den, så måtte jeg unne meg denne. :p Det følger også med et fint lite brev.

post-48198-1247920387_thumb.jpg

post-48198-1247920381_thumb.jpg

 

Talisker 25 y.o:

post-48198-1247920367_thumb.jpg

 

Glenkinchie 13y.o dest. edit. Finnes ikke lenger i salg og ute av produksjon. Den er heller ikke å få kjøpt i butikken på destilleriet, men jeg spurte veldig pent, så veldig lei meg ut - slik at de etter en liten diskusjon seg i mellom, leita frem en flaske til meg. Jeg har bare gode og varme ord å si om dem! :D

post-48198-1247920374_thumb.jpg

 

Red.: Ja, dere har lov til å være litt misunnelige. :wee:

Endret av NikkaYoichi
Lenke til kommentar

Har bestilt en flaske Laphroaig Cask Strength nå som har ligget og "godgjort" seg på polet mens jeg venter på en anledning til å hente den. Kan denne være bedre enn min favoritt, Quarter Cask? Skal ut å fly senere i sommer, og ser de har en Laphroaig Triple Wood på tax-free på Gardermoen, noen som vet hvordan den er? Kommer nok til å kjøpe den! :D

Kjøpte også to utsøkte flasker på tur til Hultsfredfestivalen, nemlig Laffens 10yo og Lagavulin 16. Tenkte ikke over det når jeg kjøpte den, men det slo meg etterhvert at Lagavulin høres svensk ut :p Jeg likte den svært godt, men ikke like godt som Laphroaig.

Tror nok jeg må prøve Ardbeg også. :)

Lenke til kommentar

whisky-fest til deg da NikkaYoichi? :)

 

Edit: Har noen smakt denne før? 

 

post-178826-1248076870_thumb.jpg

 

Jeg har kjøpt den en del ganger ute nå, jeg klarer bare ikke motstå den når jeg er litt full  :fun:  (selv om at jeg mener single malt (eller single cask i dette tilfelle) skal drikkes i moderate mengder og ikke til fyll. hehe)

Endret av Whisky1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...