Gå til innhold

Sony DSLR-A100 kjøpe nå eller vente


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kan noen anbefale en grei kameraveske fra JPs sortiment, og et greit og rimelig Pola-filter som passer begge kit objektivene?

6579401[/snapback]

 

Den bestilte A100 er mitt første slr. Har riktignok prøvd 350d i et par ukers tid. Jeg kjøpte en Tamron 18-200mm linse hos MPX for en ukes tid siden. Dette var den siste de hadde på lager, og jeg betalte kr. 2.790.-. Har bestilt polariseringsfilter til denne, men har ikke fått den ennå. Det er vel for mye å håpe på at denne passer til kit-linsene.....

Lenke til kommentar
SJF hvor stammer det utdraget fra? Hvordan bestilte du det ekstra objektivet? Mail? Hvilket produktnummer etc?

 

Dere andre, hva var introduksjonsprisen på D80 ? <-- HER SKULLE DET STÅTT D70S

6575648[/snapback]

 

Får svare på dette, siden jeg selv ikke så at det burde stått d70s der.

 

Se på 20d og 30d, intro prisene der. 20d ble introdusert til en mye høyere pris enn hva 30d ble introdusert til. Derfor så betyr ikke intro prisen til d70s all verden da intro prisene forandrer seg med tiden og aktuell intro pris for d80, etter min personlige mening, er at den ikke bør ligge over 10000kr selv om d70s sin intro pris gjorde det. Mye av grunnen til dette er nettopp A100 som tråden handler om.

 

Telcontar

Lenke til kommentar
...SONY a100: Teknisk det beste kamera i denne prisklassen. Er dette et system å satse på i fremtiden? Klarer de å kapre plassen til Nikon? Vil jeg få brukt objektiver jeg kjøper i dag om 10 år?

NIKON D70: Noe gammel teknologi, men supert kit-objektiv. Skal snart byttes ut med D80. Får D80 samme pris som D70 kan det være lurt å vente.

CANON 350D: Best på iso over 400, altså mindre støy selv om sensoren tar inn mer lys. Ikke så ergonomisk hus og ikke så bra objektiv som konkurrentene..

En liten kommentar til Sonys fremtidige markedsposisjon. Er det viktig for dere at akurat produsenten av ditt kamera er en markedsleder? Føler man seg som en taper når ens kameramerke havner litt nedpå statistikken?

Tror ikke Leica og Hasselblad-eiere føler det slik. Kanskje det er annerledes for veldig unge mennesker, en slags ManU-faktor....?

6575179[/snapback]

Problemet er at hvis ikke SONY posisjonerer seg i markedet og tjener penger på dette så vil ikke SONY produsere fler kamerahus slik at det blir muligheter for å oppgradere til bedre kamerahus. Dette er noe av tryggheten man har når man kjøper Nikon og Canon! Derfor mange sikkert ikke går over til SONY, eller kjøper seg et helt arsenal av objektiv med det første. Heller avvente litt, for å se om SONY har flere ess i ermet! Hvis de annonserer planer om å lanserer et bedre kamerahus så vil nok mange sitte på gjerdet å vente!

Endret av BeachDumb
Lenke til kommentar

Det har du rett i..

 

Er ikke så redd for at de skal bli nummer 3, men er det så rart jeg er litt skeptisk, objektiv skal gjerne vare livet ut ;) Får håpe SONY klarer å styre skuta bedre enn forrige kaptein (les: minolta)..

 

Håper SONY selger godt, holder den lave prisen og at vi etter hvert ser en og annen pressefotograf med et SONY proffkamera etter noen år.

Noe jeg tviler på.

Lenke til kommentar
Det har du rett i..

 

Er ikke så redd for at de skal bli nummer 3, men er det så rart jeg er litt skeptisk, objektiv skal gjerne vare livet ut ;) Får håpe SONY klarer å styre skuta bedre enn forrige kaptein (les: minolta)..

 

Håper SONY selger godt, holder den lave prisen og at vi etter hvert ser en og annen pressefotograf med et SONY proffkamera etter noen år.

Noe jeg tviler på.

6587197[/snapback]

Det tviler jeg også på, i hvertfall hvis du mener dagspresse. Reportasjefotografer, kunstfotografer og andre mer frie fotografer kommer nok til å bli de profesjonelle brukerene av dette systemet. Det har jo blitt antydet at det kommer et FF-kamera, og kanskje det er den modellen som skal fylle Dynax 9i's plass i sortimentet. I så fall kan det hende at motefotografer kommer til å slå seg på Sony.

Lenke til kommentar

Ønsker meg et helt nytt design og ny teknologi fra SONY jeg. Ikke slik gjenbruk som de bruker på a100. Tipper SONY kameraene kommer til å bli mer og mer SONY, og mindre K/M etter hvert. SONY kan jeg tenke meg er en av de som prøver seg på lcd-søker eller filmopptak, kan jo være spennende i grunn :)

Lenke til kommentar

Jeg var i Hamburg siste uke, de hadde fått inn paller med Alphaer. Fikk fiklet en god stund med Alphaen, den virket tight og fin. Kitobjektivet virket også ganske solid og greit, i allefall bedre enn de rimelige kitlinsene til Canon og Nikon. Så nå ble jeg egentlig litt sugen på å handle selv..

Lenke til kommentar
SFJ, grattis med nytt kamera. Mens batteriet står og lader, kanskje du kunne si litt om byggekvaliteten og ergonomien?

 

Telcontar

6588671[/snapback]

 

Jeg har ikke så mye å sammenligne med. Har brukt Canon 350d i 14 dager. Byggekvaliteten føles for meg bedre enn 350d som jeg synes var litt plastikk-aktig. Kameraet er litt større en 350d, noe jeg finner bekvemmelig. Synes også at vekten (som er noe høyere enn 350d) er utmerket. Bedre stabilitet med tyngre kamera. Layout av brytere synes OK, men må nok sette i batteriet før jeg får testet dette. Synes alt-i-alt at dette lover bra.

 

Dasslokk? Vi "sørlendinger" pisser i et hull i gulvet.... Men det skal jeg nok få tatt et bilde av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...