Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Meget spesiellt skjermoppsett


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen! Har en liten problemstilling jeg lurer på om noen av dette forumets 30.000 medlemmer eller noe sånt, har vært borti noen ganger:)

 

I studio har vi en pc og to skjermer som kjører i dual head / på samme skjermkort. La oss kalle den nåværende pc for PC1 og skjermene for A og B. På grunn av sikkerhet vurderes det å gå til anskaffelse av en dedikert maskin som kun skal ta seg av informasjon fra internett og til / fra nettverk, eksempelvis vise internettsider, surfe på internt nettverk, sende/motta filer fra nettverk. Dette blir PC2. Maskin 1 skal da kun ta seg av lydproduksjon, sendeplan og være ISOLERT fra internett og nettverk på grunn av maks krav til stabilitet.

 

Følgende problemstilling er:

 

Hvilket ustyr må vi bruke og på hvilken måte kan vi sette det opp dersom vi ønsker å bruke:

 

Skjerm A for å vise PC1 og skjerm B for å vise PC2 men i visse tilfeller: PC1 (lydproduksjon) over både skjerm A og B. Begge disse tilfellene er jo kurante tilfeller ved å bruke dualhead skjermkort på PC1 eller for å vise et bilde fra hver: en skjerm til hver pc. Men vi ønsker altså å VEKSLE mellom å bruke _skjerm A til PC1 samtidig som skjerm B til PC2_ og det å kjøre _PC1 over begge skjermene_.

 

Jeg har sett på en KVM switch men vil denne klare å la oss veksle mellom de to oppsettene? Den vil jo bespare oss for å måtte bruke to sett av tast/mus og det er også et krav til at systemet skal fungere. Må bruke samme tastatur og mus til begge pcene men vil altså veksle mellom å vise kun PC1 over de to skjermene og PC1 og 2 over hver sin skjerm.

 

Håper noen har erfaringer og kan hjelpe!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ser ikke problemet jeg?

 

Er det ikke bare å la den ene skjermen være permanent tilkoblet og bruke kvm på andre skjermen/maskinene/tastur/mus?

6350037[/snapback]

 

Hvis det er mulig er det jo genialt! Da kan vi ha en produksjonspc totalt isolert fra internett og nettverk og se over to skjermer samtidig som vi kan koble den andre pcen inn ved behov for internett og andre oppgaver som krever kommunikasjon inn/ut.

 

Tusen takk for ditt litt sarkastiske svar da;)

Lenke til kommentar

Kombiner.

Benytt KVM-switch for å la tastatur/mus deles mellom PC1 og PC2.

La Skjerm1 og Skjerm2 være koblet med DVI-kabler til PC1.

La Skjerm2 være koblet med VGA til PC2.

 

Hurtigtast på tastatur kobler tastaur/mus mellom PC1 og PC2. Source-knapp på Skjerm2 lar denne kobles mellom PC1 og PC2.

 

Dette fungerer i praksis (har testet det).

Lenke til kommentar
Vil nok anbefale kvm da det sikkert er nok bokser som ligger og flyter i et studio. Bare sjekk om mus/tast er usb eller ps2 først. Bruker selv denne.

Om det skal stå en prod.server på nett anbefaler jeg ikke den billigste routeren dog...

6350257[/snapback]

 

 

Vi har et problem. Alle lydfilene ligger på en hovedserver som står inne på et bakrom. Om pcen krasjer i studio er det bare å sette en ny inn og innstallere programmene så er alle innslag og musikk lagret på serveren. Hvis vi skal hente musikk fra serveren i sanntid må den stå i nett med produksjonspc. Dermed vil produksjonspc igjen stå i kontakt med nettverket og internett.

 

Hvordan kan man gjøre det for å sikkre produksjonspc totalt mot internettangrep og virus?

Lenke til kommentar
Kan dere ikke bare la serveren ikke være koblet til internett? Altså opprette et enkelt lokalt nett kun mellom filserver og produksjonspc?

6366871[/snapback]

 

Det er jo en ide som kanskje kan brukes men det vil jo koste litt fordi all annen info som skal til serveren må jo via nettverket vi har internett på. Det er litt vanskelig akkurat det der. Må jo laste alt inn via CD eller andre medier det som skal inn på serveren da. Blir ikke helt enkelt. Må ha et eget nettverk mellom prod.pc og server, pluss et annet nettverk der alle "kontorpc" og internett er kanskje. Blir litt dyrere. Må ha to nye pcer eventuellt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...