valentino Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Jeg driver å lager brun lapskaus som jeg skal ha til middag i mårn. Problemet er at jeg føler at det er noe som mangler når jeg prøvesmaker og jeg klarer ikke sette fingeren på hva. Dette har jeg hatt i lapskausen: Lettsaltet fårekjøtt "lapskausblanding" med gulrøtter, seleri, potet og purre Kålrot Ekstra poteter Av krydder har jeg brukt salt og pepper. Er det noen som ser hva som mangler?
svamp Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Pølsebiter? Grønnsakbuljong? Kjøttbuljong? Potetbiter?
valentino Skrevet 12. juni 2006 Forfatter Skrevet 12. juni 2006 Tusen takk svamp... hadde helt glemt av pølsebitene.
valentino Skrevet 12. juni 2006 Forfatter Skrevet 12. juni 2006 Veldig godt forslag.. gulrøtter må man ha. Heldigvis var det i posen "lapskausblanding" fra frysedisken på rema.
valentino Skrevet 12. juni 2006 Forfatter Skrevet 12. juni 2006 Kjøttboller har jeg aldri hørt om i lapskaus, men kan tenke meg at det kan være veldig bra for smaken. Har dessverre ikke kjøttboller i hus i dag så jeg får ta det ved neste anledning. Hvor lenge må man koke en frossen røkt kjøttpølse fra gilde?
Idioteque Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Til den er varm vil jeg tro. Er nok ferdigstekt fra før.
Tuttebobo Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Veldig godt forslag.. gulrøtter må man ha. Heldigvis var det i posen "lapskausblanding" fra frysedisken på rema. 6295453[/snapback] jeg synes friske/ferske grønnsaker er et must i lapskaus! da har de en god smak + litt tyggemotstand.. sånne poser med blanding er noen ganger bare grøt da den er kokt.
Markaren Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Du får absolutt den beste lapskaus- smaken av å starte helt frå scratch, og bruke små møre kjøttbiter.. Dvs. å ungå bruk av sånn rema ferdigblandet
MadsFN Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 enig at buljong er et must for det smaker "teit" uten
valentino Skrevet 12. juni 2006 Forfatter Skrevet 12. juni 2006 Jeg må si meg enig i at det er best å lage maten fra bunnen av. Det eneste jeg har problemer med der er at det blir så utrolig mye dyrere når jeg bare skal lage lapskaus til to. Jeg blir da sittende igjen med nesten en hel purre, nesten en hel selleri, nesten en hel kålrot, osv. som bare blir ødelagt i kjøleskapet etterpå.
KristianF Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Mamma er flink til å lage lapskaus. Pappa som har vært kokk i 30-40 år sier også at mamma er flinkere enn han til å lage lapskaus. Og hun lager alt fra scratch. Kjøper ingen ferdig blanda greier.
aemil Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Fattern pleier å bruke alt av rester fra kjøleskapet når han koker lapskaus, og det anbefales ikke. Seigere blanding skal du lete lenge etter Lag helt fra grunn, og hold deg unna ferdigboks, så blir det nok bra!
SKAÐI Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Jeg må si meg enig i at det er best å lage maten fra bunnen av. Det eneste jeg har problemer med der er at det blir så utrolig mye dyrere når jeg bare skal lage lapskaus til to.Jeg blir da sittende igjen med nesten en hel purre, nesten en hel selleri, nesten en hel kålrot, osv. som bare blir ødelagt i kjøleskapet etterpå. 6295641[/snapback] Men tingen er at du skal finne den største gryta du har hjemme for så å bruke opp abolutt alle ingrediensene, og hvis du da ikke klarer spise opp ber du venner og kjendte på middag... Det gjør alltid tanta mi, like kos hver gang Nå skal det da nevnes at hun lager en jævel av ei "betasuppa"
SumSar Skrevet 12. juni 2006 Skrevet 12. juni 2006 Vanlig løk er i allefall et must. Lapskaus skal inneholde "de 4 store", det er purreløk, gulrot, løk og selleri.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå