Gå til innhold

Tokina 3X telelinse på Fujifilm Finepix S5500


Anbefalte innlegg

Heihei

 

For en stund siden kjøpte jeg meg en ny telelinse til kamera mitt, Fujifilm Finepix S5500, (ikke speilrefleks).

 

fuji-finepix-S5500.jpg

 

Linsa jeg kjøpte var en Tokina 3X Telephoto.

 

Link til linsa

 

Linsa skulle da gi en forstørrelse på 3X, i tillegg til 10X som kamera hadde. Perfekt for meg som trenger å zoome mye når jeg skal ta surfebiler.

 

Men resultatet stod ikke helt til forventningene. Bildene ble ganske utydelig og noen steder kan man se en blåfarge i bildet.

 

Bilder med telelinsa:

 

Bilde 1

 

Bilde 2

 

Og uten linsa:

 

Bilde 1

 

Bilde 2

 

Det er stor forskjell med og uten, det er spesielt det blåskjæret som plager meg mest. Noen ganger er det mye av det noen ganger mindre, men det forsvinner ikke helt.

 

Så, er det noen som har noen tips for hvordan jeg får bedre bilder med telelinsa? Kanskje noen manuelle instillinger eller noe sånt?

 

Takk for all hjelp!

 

Hilsen André

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å sette på ekstra glass kan forstørre og forminske, men ulemper medfølger som herr brun skriver. Dette her var virkelig dårlig. Tokina er kjent pirat som lager gode zoom'er til speilrefleks.. Antakelig ikke gode på dette området. Mulig du får bedre resultat her ved å klippe i bildene (digitalzoom). Da beholder du den optiske kvaliteten men taper pixler. Hva skal bildene brukes til? hvis web er det jo ikke så stort krav til antall pixler.

 

edit:

ser på linken til eBay med noen eksempler på hvor bra forstørringen kan bli. Synest det ser veldig bra ut, men så er eksempelbildet alt for smått til å vurdere. Begge bildene er også stillestående motiver som ikke har krav til hastighet. Klarer du å stille kamera slik at det blender ned noen trinn vil skarpheten gå opp. (da går hastigheten ned). Kontrasten er også dårlig i bildet. Solskjerm hadde hjulpet her. Blåskjæret er lyset som bøyer og sprer seg inne i glassene (kromatisk abberasjon) er helt normalt, men forskjellen her er at du ganger dette med 10x!

Endret av sNx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...