Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ufrivillig åpne trådløse nettverk ?


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

sitter på laptop i et boligområde og ser at min laptop med et billig 3com kort oppdager 3-4 åpne nettverk bare jeg beveger meg rundt i huset, som ikke er mine.

 

Jeg er ganske lat av natur og gidder egnetlig ikke å ringe på hos folk og be dem kryptere nettet sitt. Men samtidig syns jeg det er dumt at ting ligger åpent for folk med onde hensikter å misbruke/utnytte.

 

Det som sannsynligvis fristet meg mest var å koble meg på disse og via dette varsle eieren på en eller annen måte (net send eller noe lignende) om at her ligger ting litt for åpent. Men samtidig føler jeg ikke for å bli mistenkeliggjort "hacker" (slik media framstiller dem da).

 

Plages jeg av dette, egentli ikke men kanskje jeg har en liten samaritaner i meg.

 

Hva synes dere bør gjøres?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel.... kunne logget deg på ruterene deres (med standard passord siden de nok ikke har giddet å bytte dem) og så sette opp MAC-filter. men da må du håpe de ikek skaffer seg en ny maskin etterpå hehe...

 

Generellt sett så ville jeg bare unngått å gjøre noe ved mindre du tilfeldigvis får snakke med personen i levende live ved en tilfeldighet. Det er deres problemo mnettet deres er åpent. Fint du vil hjelpe dem, men ikk egidd å lage noe problem ut av det.

 

Ellers så er jo net-send som du sier en mulighet. Det er bare å forklare hvem du er og hva du gjør, så blir nok ikke folk sinna. Det blir tilsvarende som å ringe på døren til naboen dersom han har gått fra bilen med lysene på fullt =)

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Det finnes jo også de som med viten og vilje lar nettet sitt stå ukryptert.

6247914[/snapback]

Jepp, jeg vet i hvertfall om et par stykker som har åpent nettverk med vitende og vilje. (Veldedighet ovenfor naboer)

 

Men det er nok klar overvekt av de som ikke vet at nettene deres er åpne. Jeg ville nok nevnt det en dag jeg var ute og klippet plenen eller tilfeldigvis møtte naboen i gata eller på bussen og ikke brukt net send. (Net send kan også være slått av i windows). Den største ulempen er nok at naboens trafikk kan bli avlyttet. Tap av båndbredde kan være en annen ulempe, men det er ikke sikkert dette merkes fordi det betinger at både den som har det åpne netverket og den som bruker det åpne nettverket uten tillatelse holder på med båndbredde-intensive ting samtidig. Hvis tapet av båndbredde ikke merkes er det selvfølgelig ikke til ulempe for eieren av det trådløse nettet.

Lenke til kommentar
Det som sannsynligvis fristet meg mest var å koble meg på disse og via dette varsle eieren på en eller annen måte (net send eller noe lignende) om at her ligger ting litt for åpent. Men samtidig føler jeg ikke for å bli mistenkeliggjort "hacker" (slik media framstiller dem da).

6247414[/snapback]

Jeg hadde vært forsiktig med å varsle vedkommende, for som du sier kan dette lett bli tolket som et "hackerangrep" med den ståhei det kan medføre. Som Simen1 sier, det er kanskje lettere å si ifra personlig hvis du rimelig sikkert vet hvem som eier nettverket. Ellers er det muligens best å la være.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...