Gå til innhold

Kinesiske myndigheter, Lenevo og Linux


Anbefalte innlegg

Kom ut i dag for noen minutter siden:

http://news.com.com/Lenovo+denies+ditching..._3-6080115.html

så bare å glemme det :)

 

 

 

http://www.digitaldivide.net/blog/Taran/view?PostID=14858

"Chinese Government says all new PCs must be Linux-friendly"

 

Lenevo, et kinesisk selskap

http://www.itnews.com.au/newsstory.aspx?CI...5&src=site-marq

"We will not have models available for Linux, and we do not have custom order, either," said Frank Kardonski, Lenovo's worldwide product manager for Lenovo 3000 offerings. "What you see is what you get. And at this point, it's Windows."

 

Høres ikke særlig Linux-vennlig ut av Lenevo, men da betyr det vel alikevel at man lett skal kunne installere Linux på en Lenivo maskin? Synes det er bra at Kina krever at alle PC'er også skal være Linux-vennlige, selv om jeg synes at det er litt rart at det kommer fra Kina...

 

Det burde være et krav til HW og PC'er solgt i Norge også :yes:

Endret av tuxerator
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Finnes det Linux-uvennlige maskiner?

Jeg har tillnå ikke hatt et hardwareproblem med Linux, men det kan jo ha noe med at jeg har begynt med linux nå i -06

6245431[/snapback]

I dag så er det meste greit når det gjelder drivere, det er nok selvfølgelig noe sær HW som krever litt jobb. Alikevel synes jeg det er bra med slike krav så du vet at det du kjøper funker til Linux.

EDIT: På forumet så ser man at det noen ganger oppstår merkelige problemer som nybegynnere ikke burde måtte styre med.

 

Men det at det er kinesiske myndigheter som krever dette synes jeg er litt mistenksomt :hmm: Kan det hende at de kinesiske myndighetene har lyst til å kun la innbyggere benytte seg av Red Flag Linux eller en linux-distro som er eid av myndighetene for å få full kontroll over befolkningen over tid?

Endret av tuxerator
Lenke til kommentar
Synes det er bra at Kina krever at alle PC'er også skal være Linux-vennlige, selv om jeg synes at det er litt rart at det kommer fra Kina...

 

det er ikke så veldig rart, ettersom kina har bannet windows. jeg synes det er dritbra. flere bør følge etter, spesielt land som bruker linux i statlige organ, som feks. tyskland.

 

kanskje litt vanskelig å _kreve_ det da. men det bør belønnes. lag en logo og smell på maskinen, så vi vet hvilke maskiner vi kan/bør kjøpe!

Lenke til kommentar
... selv om jeg synes at det er litt rart at det kommer fra Kina...

6245420[/snapback]

Ikke rart i det hele tatt, klart en supermakt som Kina ikke tør å ha sensitiv informasjon lagret på maskiner som kjører amerikansk lukket kildekode. _NSAKEY

 

Skjønner ikke at noen land tør kjøre lukket kildekode, uansett hvor den kommer i fra. Hvor mange personer i et programvarehus har kontroll over hver del av kildekoden? Sikkert ikke mange millionene som skal til for å snike inn snusk? Og det er i alle fall ikke utenkelig at amerikansk etterrettning, har makt nok til å få inn ting i MS sin kildekode. Jeg sier ikke at jeg tror det, men å avvise det ville være naivt!

Lenke til kommentar
Kan det hende at de kinesiske myndighetene har lyst til å kun la innbyggere benytte seg av Red Flag Linux eller en linux-distro som er eid av myndighetene for å få full kontroll over befolkningen over tid?

6245556[/snapback]

 

kanskje. var visst mange ukjente, åpne porter på maskinen som default i den ene testen jeg leste av redflag. men hvis prosjektet må være åpent, så er det vel vanskelig å snike noe inn der..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...