Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Familiebil stv, maks 150,000


Anbefalte innlegg

Skal til med barn snart, så jeg trenger en barnevennlig bil, dvs stasjonsvogn, eller bil med stor plass i bagasjerommet så jeg får inn barnevogn.

 

Har sett på VW Passat, men har ikke snøring på hva jeg skal se etter. Er det bare lav km som har noe å si? Eller hvilke årsmodell det er?

 

Er det best å kjøpe fra forhandler eller privat? (privat har vel lavere pris, men man kan jo bli lurt?)

 

Noen andre bilmerker som er bra?

 

Edit. Er kanskje greit å skaffe seg en diesel, nå som kanskje biodiesel er i ferd med å komme?

 

Takk for hjelpen.

Endret av viranth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

VW Passat er en fin bil! Det med kilometerstanden bør du se ann bilmerket.. Noen biler tåler 300.000 km før de stopper mens andre kan gå 800.000 + ..

det med privat kjøp bør du egentlig se ann situasjonen. Se om selgeren virker som en ''ok'' kar. Og det er jo en selvfølge at du møter opp å ser på bilen før du kjøper den, så hvis du kan en ting eller to om biler er det bare bra!

Du bør også sjekke at han/henne har overholdt alle servicer. Bilen bør også inn på NAF eller et annet godkjent verksted for en sjekk etter rust/mangler/feil før salg.. med mindre det er oppgitt i annonsen at det er mangler/feiler..

Til sist vil jeg si: Gå for diesel! Det vil du ikke angre på! Diesel har få eller ingen ulemper i dag. Det er blitt god trøkk i en TD motor. Og prisen er jo noe lavere enn bensin!

Det med biodiesel vil jeg tro at det tar minst 10 år frem i tid før dette er nok utbredt til at man kan begynne å tenke på dette alternativet!

 

Og et lite tips til slutt: Helst ikek kjøp biler hvor det er montert stereoanlegg eller hvor bilen er styla (stasjonsvogner er faktisk populære biler å style) .. Disse bilene er som oftest ikke behandlet maksimalt!

-Lykke til! :)

Endret av Rasch
Lenke til kommentar

Det med gløding tror jeg ikke er noe folk tenker på etter en mnd med Diesel bil. Det går helt naturlig å skru på tenninga i det man setter seg inn, og innen man har fått på seg beltet er bilen ferdig gløda. Derimot kan det være greit å finne en bil med motorvarmer innstallert til vinteren. Da diesel bilene idag er så effektive, vil det ta en stund før bilen blir varm.

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldinger.

 

Har et par biler jeg har funnet, har vært å sett på noen av de tidligere i dag. For meg spiller det ingen rolle hvilke jeg velger, men siden jeg ikke kan noe om bil vet jeg ikke hva som gjør at prisene varierer så mye som de gjør.

 

http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...38&pos=8&tot=25

Pen bil, trenger definitivt nye setetrekk, helt horribelt med de lyse.

 

http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...8&pos=17&tot=25

Diesel, men for dyr/for mange km?

 

http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...21&pos=3&tot=14

Golf, men det er greit.

 

http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...1&pos=14&tot=14

Golf, kanskje litt dyr? Automat (pluss), meget godt klargjort for salg, den skinner innvendig og utvendig, veldig pen.

 

Skulle kanskje sett på biler andre steder i landet, men jeg har ikke så veldig lyst til å ta meg fri en dag fra jobb for å hente bil. Eller lønner det seg?

Lenke til kommentar
Har du tenkt noe på Ford mondeo. Vet at du har satt makspris til 150000, men her er en bil jeg vet er et sinnsykt bra kjøp. Kjenner han som har hatt bilen før og den har fulgt alle servicer og blitt vasket minimum en gang i uka både vinter og sommer. Har bra motor og gått lite. Er desverre ikke diesel da.

 

Ford mondeo trendline

6194347[/snapback]

Han skulle jo ha stasjonsvogn da :roll:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QqZexW9o

Toyota Avensis D4D 2000+, Toyota Corolla D4D 2002+, Skoda Octavia, Nissan Primera eller Mitsubishi Galant.

 

Toyota er en sikker vinner med høy driftsikkerhet, lave kostnader, lavt forbruk og populær bil i bruktbilmarkedet med tanke på videresalg/bytting.

Lenke til kommentar

Mitt heteste tips er å dra til forhandlere og prøvekjøre du ser etter som nye. Ta deg en time til å bare se på hvordan de ser ut, og når du vet hvordan den er som ny er det mye enklere å skille en godt behandlet bil mot en som er nær omfattende service. Økende servicekostnader og OK gjensalgspris er økonomien i å kjøpe ny bil, så vær på vakt mot ulyder og uregelmessigheter i mot den perfekte bilen som står i monter.

 

Hvis du ikke er en racer på å skifte deler selv, sjekk for all del serviceheftet. Oljen kan du lempe noen uker på, men slitedeler skal være skiftet, og det er merket i originalt servicehefte. Ta gjerne med sånn dekkmønstermåler og mål dybden på mønsteret til hjulene. Er dybden større på innsiden enn utsiden, hvor mange sesonger vil dekkene holde, pigg/vinter osv.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...