Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Planlegger å kjøpe nytt kamera fra USA. Er klar over dette med garanti, men slik jeg ser det, er det så mye å spare att det er verdt det, da jeg slipper å betale frakt og mva.

 

Kameraet skal i utgangspunket brukes som ett alround kamera, til vanlig familiebruk. Har i utgangspunktet kikket på ett Nikon D50, men er åpen for andre forslag i den prisklassen. Har tenkt å handle fra BHphotovideo, Adorama eller Amazon, men er også åpen for gode forslag her.

 

Ser det finnes en god del forskjellige kit løsninger, og er usikker på hva som gir mest for pengene til mitt bruk, og håper noen kan komme med en annbefalling på dette. Har ikke veldig mye kunnskap om dette, men satser på å ta ett skritt om gangen. Så håper noen kan komme med ett godt tips på ett bra kjøp, og fortrinsvis noe som er på lager...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jo man slipper MVA når man tar det med som reisegods, og det kombinert lav dollarkurs åpner mulighetene for gode kjøp.

 

F. eks. denne Nikon D50 kit til $549 mener jeg burde være et brukbart kjøp. Har som sagt ikke greie på linser, så her trenger jeg hjelp. Men å betale ca. 3300,- kroner for den pakka burde ikke være noen upris.

Lenke til kommentar

Aha. Siden du skrev at du skulle kjoepe kamera _fra_ USA saa tenkte jeg at du skulle bestille. Det som er saa kjekt med aa handle kamera i utlandet er jo at et kamera er helt naturlig aa ta med seg paa/fra ferie :innocent:

 

Det du burde gjoere er aa gaa i en butikk og kjenne paa de forskjellige kameraene. Kjoep det du liker best :)

Btw: Naar du foerst kjoeper det til 3000, saa ville jeg vurdert sterkt aa kjoepe med noe ordentlig optikk. Dette koster gjerne mye mindre i statene enn her hjemme.

 

edit:

Du skal fremdeles betale mva, med mindre du har tenkt å smugle kameraet inn i Norge.

Det er smugling rent moralsk sett, men jeg tviler paa at de stopper alle folk som drar inn til Norge for aa sjekke hvor kamera er kjoept.

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar

Er lov til å ta med seg reisegodt til en verdi av inntil 6000,- kroner, så det er heller ikke smugling, selv om det kanskje ikke hadde vært den største bekymringen.

 

Skal ikke over selv, men har noen som skal ta det med for meg. Trenger derfor å bestille det på nett og få det levert til en US adresse. Har derfor ikke samme mulighet til å snoke i butikker, selv om jeg selvfølgelig kan ta en runde her hjemme...

 

Men noen som kan si noe om optikken på den jeg linket til? Er det bare søpplekassefyll? Hva burde jeg heller bestille?

Lenke til kommentar

"Quantaray 28-90mm F/3.3-5.6"

 

Det kittet ville jeg løpt langt unna..

 

Når du først sparer penger, hvorfor ikke kjøpe noe ordetlig som Kit med 18-70mm?

 

Husk at 28 mm på digitalt speilrefleks tilsvarer omtrent 45mm på filmbasert speilrefleks.. det er jo ikke akkurat særlig vidvinkel..

Lenke til kommentar
Og i tillegg må man betale "sales tax" ved kjøp i NY:

Purchases in our store are subject to an 8.375% local sales tax. This tax is not a VAT, and cannot be recovered by non-USA visitors when returning home.

6146316[/snapback]

 

Dette er vel bare om man kjøper det i butikk, om det sendes til en annen stat mener jeg man slipper dette. Kan uansett kjøpe det her og slippe tax.

Endret av lykkeliten
Lenke til kommentar

Kit med Nikon 18-55 finnes for omlag $650, dvs. omlag 4000,- kroner. Om dette ikke koster mer enn 6-700 kroner mer i Norge, velger jeg selvfølgelig det, men sliter med å finne det i Norge til den prisen. Tar gjerne i mot tips! Og når jeg ser det er mulig å få andre kit for omlag 3400,- kroner så er jo det en del billigere en jeg har sett huset alene i Norge.

 

Har som sagt ikke de strengeste kravene utgangspunktet, men tenkte å få noe som ga ett bedre utgangspunkt en ett kompaktkamere, og litt mere muligheter fremover.

Lenke til kommentar

Billigste i Norge er 5000 på ITbutikken.. Får du det til 1000kr billigere er det jo endel avslag..

 

Uansett hvilket objektiv du kjøper så kjøp noe som ikke er laget for BRIO katalogen, som feks det nevnte objektivet fra Quantaray. Velg noen av de kjente leverandørene.

 

Søk på forumet, det skrives opp og ned om D50 konstant.

Lenke til kommentar

USA refunderer ingen moms(VAT) for turister, med unntak av Lousianna, som har en tax-freeordning. Uansett er det ingen amerikansk stat med hele 25 % moms, som i Norge.

 

Dessuten er det ikke smulig, du kan vel ta med deg verdier for 6000 kr uten at det er "smuglig" - altså lovlig inn i landet om du har vært ute i mer enn 24 timer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...