Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCn døde. Piper!


Anbefalte innlegg

Har på PCn konstant og skrur den sjelden av om natten. Når jeg kom fra jobb i dag skrudde jeg på skjermen og alt var svart. Tok en manuell reboot og når PCn skulle starte kom det aldri opp no på skjermen. Det eneste som skjedde var at PCn begynte med lange pip med jevne mellomrom. Har ikke hatt no problemer den måneden jeg har hatt den utenom dette.

 

Specs:

AMD Athlon 64 3200+

DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D

1gb ram

 

Cd romen lagde noen mystiske lyder før pipinga begynte, men koblet ut denne og testa på nytt. Samme problem. Har også bytta plass på skjermkortet (har 2 pci express x16), som heller ikke hadde noen effekt. Alle vifter går. Eneste er at diskene mine er ganske varme. Utenom dette er dette et oppsett som har funka som gull siden jeg fikk den for en måned siden. Brukt hardt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har Lanparty kortet med standard BIOS. Vet ikke helt hva den heter og det får jeg ikke sjekka ved å skru på maskina :p men kan google det. Skal det batteriet ha noe å si egentlig? Bortsett fra å lagre innstillinger mens maskina er av og sånt? Hvor kjøper jeg et sånt batteri?

Lenke til kommentar

Har Award BIOS ifølge produsentens hjemmeside. Ser man på award bios på denne siden antyder det ram:

 

http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html

 

Men skjønner ikke helt beskrivelsen på cpu feilen heller, men tipper på ramen. Det er altså pip som varer ca 2 sek med 4-5 sek mellomrom som fortsetter til evig tid.

 

Kan jeg da rive ut den ene rambrikka til jeg finner ut hvilken PCn starter med? Eller vil ikke dette funke? Har ikkeno reserveram jeg kan teste med :\

Lenke til kommentar

Det som beskrives for cpu-feil er enten koninuerlig høy frekvens (lys tone) er overoppheting, eller alternerende høy-lav er cpu-failur.

 

Kan nok garantere at det er ramen. Det er ikke sånn at den starter med den ene eller den andre, men den tester hele ramen ved oppstart. Ta ut alle og sett inn en og en og håp at det ikke er mer enn en som har røket.

Lenke til kommentar
HEPP!

Nappa ut den ene brikka og da boota den. 512mb ram BAH :p Siden jeg kjøpte disse 2 brikkene som et kit, må jeg returnere begge da? Kjøpte brikkene fra partyshopen på TG så denne butikken eksisterer vel ikke engang utenom tg :\

6076368[/snapback]

Kjempebra du fant ut av det! :thumbup: siden du kjøpte begge i samme sett, bør du returnere dem sammen..du vil vel ha to matchede brikker tilbake? Vanligvis går det helt fint å kjøre forskjellige brikker i dual så lenge det er samme arkitektur på brikkene, og forutsatt at du kjører samme fart og latens på begge brikkene under samme spenning. Men jeg hadde krevd to like tilbake :innocent:

Endret av LYStGASS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...