Gå til innhold

PWR fan conncetor?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

PWR_FAN er for viften til strømforsyningen, men kun for å lese av rotasjonshastigheten (rpm). Hvis det er en tynn todelt kabel fra strømforsyningen med en liten 3-pins plugg skal denne kobles til PWR_FAN, slik at programvare til hovedkortet kan si fra hvis denne viften plutselig stopper opp.

 

Det er ikke sikkert du har denne tynne kabelen fra strømforsyningen i det hele tatt, det er kun nødvendig å koble den til hvis du har stilt inn BIOS eller programvare (i dette tilfellet Asus Probe) til å gi alarmsignal ved PWR_FAN-feil.

 

Merk at hvis du bytter ut chipsetkjøleren med en passiv kjøler av noe slag, eller drar ut vifteledningen fra chipsetkjøler der den er koblet til CHIP_FAN, vil maskinen som standard gi advarsel om "chipset fan failure" siden den registrerer at du ikke har en vifte tilkoblet. Det samme gjelder CPU_FAN.

 

Alle disse advarslene kan skrus av i BIOS under Hardware Monitor dersom du ikke skal kjøle med vifte (les: vann- eller ekstremkjøling), eller dersom viften(e) dine må kobles til 4-pins molex-strømplugg (den man bruker til CD/DVD/harddisk)

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...