Gå til innhold

Den Store Hundetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Anbefaler deg ikke å kjøpe usett, noe jeg gjorde. Bli godt kjent med rasen og hils på alt fra valp til voksen. Min er et monster store deler av tiden. :p Staheten setter deg på prøve. Er ganske tungt å bære en valp på 17 kg inn i buret i baksetet når han nekter å gå inn selv. Men gud, så kosete og menneskekjære de er :love: Kommer til å bli en kjempehund, bare han får litt vett og skjønner at mamma blir litt sur når han kliner blod og sikkel utover den nye jakka hennes.

 

 

 

 

5,5 mnd og begynner å bli temmelig massiv.

 

post-61441-1197738941_thumb.jpg

 

 

Håper han bli like stor som bestefaren sin

 

 

 

Endret av mushi
Lenke til kommentar
Er "bestefaren" regnet som stor for å være Bull Terrier? Han virket dog noe overvektig.

 

Han blir regnet som meget stor. Litt flesk på han, men han har ikke mage, noe min får når han har spist litt mye i perioder. Har møtt han flere ganger og han er vikelig enorm! Trodde ikke hodet kunne bli så stort.

Endret av mushi
Lenke til kommentar
mushi: Snart kommer jeg tilbake til Vestfold, vi kan godt treffes med hundene om du vil. Kan ta et par turer først i bånd da vettu, så lærer han god folke- og byskikk av Mona :wee:

Hadde vært kjempefint :) Får ikke møtt så mange andre hunder egentlig.

Endret av mushi
Lenke til kommentar
Hvor er det der fra? Ligner på et sted jeg har vært.
Det er Resshola (:p) På Nordskot. Vært der?

Nei, da er det ikke der jeg har vært. Jeg var et sted like ved Harstad, i en grotte som ligner veldig på den på bildet ditt. :p

Men nå finnes det sikkert et hav av grotter i Nord-Norge som ligner på den der...

 

Men vi får vel prøve å ikke gå helt OT her. ;)

 

Legger ut et bilde av Minus :)

Mamma har forelska seg i han no.

 

:love:

post-49469-1197740577_thumb.jpg

 

Han e så snill at.

Skal sjå om eg får noken ute bilde av han i morga:)

Det skjønner jeg godt. Han ser utrolig fin ut. :wee:

Lenke til kommentar
Bløter du opp maten hans?

 

Du kan også prøve å blande inn kjøttdeig, leverpostei, kjøttpålegg eller fisk. Da spiser han nok :)

 

Dessverre er det en myte at hunder skal ha leverpostei. Det er klart de syns det er godt, og hunder alltid vil ha det vi spiser også. MEN! Menneskemat er IKKE hundemat. Eks leverpostei er full av krydder og andre tilsetninger som ikke hunder har godt av. Enkelte kjøttdeier er også proppfulle av salter etc som heller ikke hunden skal ha.

 

Å mate hund er egentlig ikke en kunst, det gjelder bare å være litt målbevisst. Oppfordrer alle som har hund å sette seg litt inn i kostholdet til hunden, og gi den et rikelig og variert kosthold. Annet er dyreplageri. Hvor glad hadde du vært om du fikk ostepop hver eneste dag som eneste alternativ resten av ditt liv? Neppe særlig happy tenker jeg....

 

Hunder skal fores rått, de skal ha et kosthold basert på proteiner og fett, karbohydrater er bare tull for hunden. Derfor er jeg så utrolig imponert når tørrforprodusentene skriver: Nå med enda flere karbohydrater, eller nå med enda mer protein.

 

Jeg syns det er synd at så mange av dere fortsatt tviholder på tørrforet, når det er så mye enklere og billigere å fore rått.

 

Hentet fra denne:

 

http://www.amerikanskbulldog.no/artikler.p...d=667&art=0

 

Fra naturens siden er hunder omnivore, dvs at de spiser rått kjøtt, og endel grønt som frukt, bær og røtter hvis kjøtt ikke er tilgjengelig (men så lenge det er kjøtt tilgjengelig foretrekker hundene dette).

Om man ser på sammensetningen i et typisk tørrfôr ser man fort at andelen kjøtt er skremmende liten. Ikke minst er tørrfôr varmebehandlet, noe som skader, eller til og med ødelegger viktige næringstoffer. Av den grunn blir de tørre kulene i ettertid spayet med fett og vitaminer. Råvarene som brukes er avfall fra produksjon av menneskemat, eller råvarer som ikke er godkjent til menneskekonsumsjon, og kvaliteten er uforutsigbar. I tillegg er kjøtt dyrt, og derfor bruker produsentene mye plantebasert fyllstoff som korn, ris, soya ect. Enzymet amylase, som vi planteetende mennesker har i spyttet, hjelper til med å bryte ned plantemateriale. Dette er nødvendig fordi nedbrytningen av planteråvarer er veldig vanskelig. Hunder som er utviklet til å hovedsaklig spise kjøtt, mangler dette enzymet. Hunder nyttegjør seg derfor svært dårlig av plantestoffer. Fordi hundens fordøyelsessystem må jobbe så intensivt med planteprodukter, fører det til en kraftig belastning av bukspyttkjertelen siden denne må kompensere for mangelen av amylase-enzymet.

 

 

 

Så slutt å tull folkens, ikke foreslå at man skal krydre tørrforet med leverpostei eller karbonadekaker. Gi hunden et verdig liv. Og maten er faktisk viktigere enn dere tror. Hunden er der hele tiden for deg, og da kan du i det minste gi den litt verdighet i kostholdet. Tørrforere må gjerne diskutere og argumentere for sitt dyreplageri, men jeg håper kanskje en av dere tar dette til dere å begynner å vurdere hva dere egentlig gir bikkja..

Har slutta helt med tørrfor etter a ha foret på vom og hundemat i to-tre måneder. Grunnen til at jeg gikk over til v&h var at den ene hunden min ser ut til å ha tørrfor-allergi! Første gang jeg prøvde ble han skikkelig dårlig, men vi ventet til han var helt frisk og prøvde på nytt. Alle fire (den yngste var bare tre måneder da vi begynte) får vom og hundemat med og uten laks pluss litt vom i ny og ne. De elsker det!!! Og det beste av alt , det renner ikke lenger fra øynene og forårsaker sopp i hele ansiktet (brune fæle render), pelsen rundt munnen er også rent hvit og øynene er blankere, pelsen gror bedre og er langt mindre tørr enn før. Og for ikke å snakke om langt mindre avføring og ikke på langt nær så mye vanndrikking! Før så nærmest badet de i vannet mange ganger daglig.

Jeg har i alle fall kjøpt min siste sekk med tørrfor! Hadde jeg bodd i nærheten av en slakter skulle jeg ha kjøpt inn råvarer der, men nøyer med med v&H inntil videre. Det er ikke noe stess idet hele tatt, og er heller ikke dyrt.

Og det er aldri snakk om matvegring nei....

Endret av Elsheba
Lenke til kommentar

Dahle

 

 

Hunder skal fores rått, de skal ha et kosthold basert på proteiner og fett, karbohydrater er bare tull for hunden. Derfor er jeg så utrolig imponert når tørrforprodusentene skriver: Nå med enda flere karbohydrater, eller nå med enda mer protein.

 

 

Fra naturens siden er hunder omnivore, dvs at de spiser rått kjøtt, og endel grønt som frukt, bær og røtter hvis kjøtt ikke er tilgjengelig (men så lenge det er kjøtt tilgjengelig foretrekker hundene dette).

 

 

Ja pass på at du gir kjøtt og bein også da! Du sa jo at du tar avfall fra slakteren, men det er vel stort sett det samme som går til dyreforproduksjon da? Hva med å gi den hele høns i ny og ne, det er snadder for hunder!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...