Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Må også si at jeg stusset litt over at "mange utvekslingsstudenter har vanskelig for å skaffe seg venner". I følge det jeg har hørt, har det i grunn vært omvendt.

 

Det avhenger jo VELDIG av personen og da. Om man er sjenert og ikke prøver selv, så kommer ikke vennene automatisk. Det er dog veldig logisk, eller? :p

Lenke til kommentar

Jeg ser logikken. Men av de jeg har snakket med som har vært utv. student, er det ingen av dem som sier at de har hatt noe problem sosialt. Og av de bloggene jeg har vært inne på (litt random blogger i førsteposten her), ser det ut som om alle har det fett. Bare inntrykket jeg har fått.

 

Skjønner jo det at man sikkert klarer å stenge seg inne på dassen hvis man ikke vil ha noe med noen andre å gjøre, men når man er i USA (eller andre land), er man fremmed, interessant og eksotisk og blir nesten alltid tatt godt i mot av de man møter. Så jeg bare stusset litt over det. Ikke noe mer :)

Lenke til kommentar

oki, Har hatt intervju med explorius og gikk ganske bra. vis jeg kommer inn så stikker jeg smile.gif menne Dette med å få året godkjent, hvordan er det med dere? rådgivern min på skolen sa at jeg måtte, ha tilsvarende fag som matte, historie, Fransk, engelsk og gymm på nogen lunde samme nivå som i norge, hvordan vet jeg om jeg får det? Er det ett fag der borte som heter Historie? og dette med programfag, har de tilsvarende som feks sosialtrolopogi eller hva det heter der borte? bare ett eksempel x) Noen som vet litt om dette å få det godkjent?

 

noen andre som må ta både norsk bokmål og ny norsk og norsk muntlig eksamen i tilleg til eventuelle andre eksamener?

Lenke til kommentar

Alright! Jeg vil bare klare opp i litt ting! Mener ingen ting vondt, eller noe!

 

Jeg mener ikke at folk skal bo i et skittent hus, det finnes grenser, men man bør ikke klage over at man går med sko inne osv! Jeg sier ikke at folk klager, jeg bare nevnte det!

 

Når jeg sa at det er mange som har vansker med å skaffe seg venner snakker jeg ikke generelt om skandinavere for de har jeg fått inntrykk av at de "klarer" seg mye bedre enn folk fra andre land, og ja det kommer helt an på hvordan man er som person! Men venner kommer ikke automatisk! Men jeg har erfart at utv studenter som er med min omr representant spm ikke er fra skandinavia har det vanskligere for å få seg venner! Gutter derimot har det lettere, kan jeg antyde, men dette er mine meninger og erfaringer!

 

Og det med at USA er annerledes er vel mer med at de har annerledes verdier enn det vi har! Hvis dere skjønner! Hmm

 

I hvertfall! Beklager alle utropstegnene, det har etterhvert blitt en vane å bruke de, så jeg bruker de som punktum, men uansett så syns jeg ikke det er så farli at man bør kommentere det! Hvis jeg mener skikkelig utropstegn tegn skrive jeg gjerne flere! Men det har bare blitt en vane når jeg skriver fra iphonen! Beklager! Vil ikke ha noen sure miner ga hvordan jeg skriver, det er bare hvordan jeg gjør det! Mener ingen ing vondt med de tegnene! Og haha, ja Martin, utropstegn er det nye punktum! Haha

 

Ikke ta meg feil! Å være utvekslingsstudent er en helt utrolig opplevelse! Nesten søle jeg har snakket med har det bra, selvom det er ting som kunne ha vært bedre, er det bare små ting! Og de som har byttet familie har byttet familie fordi familien ikke var bra for dem, at det rett og slett var for uhygenusk å bo ser, og drugs osv!

 

Hvis innlegget mitt, for deg som vurdere å reise men begynte å tvile etter innlegget mitt, det beklager jeg! Det realitet, men de søker fleste får det utrolig bra, og mange vil vel si at det var et utrolig opplevelsesrikt år, og hadde angrey hvus man ikke hadde dratt, og uansett utfordringer blir man sterkere på, og mer voksen på! Jeg hadde sagt ta sjansen!

 

Folk har forskjellige meninger og erfaringer!

Btw: amazing- går hjem fra buss stoppet, og det "regner"!!!! (drypper egentlig bare, så merker de egentlig ikke! Det var denne mnd regn! Haha =D

Endret av Anna-E
Lenke til kommentar

Wow, nå var det mye diskusjoner her gitt ;D

 

Jeg kommer med et spørsmål til alle Exploriusreisende jeg!! (det var med vilje)

Jeg sitter her på School Record Transcript delen av applicationen, og jeg skjønner ikke heelt hva jeg skal gjøre...

Eller, jeg skjønner at jeg skal oversette fagene jeg hadde i 9. 10. og 11. klasse, og så oversette karakteren, men antall timer i uka? og så fikk man jo 3 norskkarakterer og 2 engelsk.. skal man fylle ut alle de?? OG man hadde jo bare x antall timer med norsk selv om man fikk 3 karakterer....

(jeg håper dette var forstålig, som dere skjønner er jeg veldig forvirret)

help.

:)

 

EDIT: INGEN SOM VIL HJELPE MEG??? *snufs*

Endret av Liseee
Lenke til kommentar

Jeg lurer veldig på å reise som utveklsingsstudent neste år, men vet ikke helt om jeg tør!!! Jeg har sett på en del utdanninger jeg kan tenke meg å ta etter VGS, og der trenger man ganske høyt snitt+realfag!!! Jeg er redd for at jeg ikke skal klare å henge med i realfag i landet jeg kommer til eller evt. når jeg kommer tilbake hit i tredje klasse!!! Det hadde vært kjipt i ødelegge fremtidsdrømmer fordi jeg ville ta et år i utlandet!!!

 

EDIT: La til noen utropstegn!!!!!!!

Endret av Mora di
Lenke til kommentar

Jeg ville ikke brydd meg om det. Det året du tar i utlandet lærer du så utrolig mye uansett, så om du ikke får godkjent 2. året burde egentlig være den minste bekymringen. Men jeg skjønner veldig godt hvordan du tenker, jeg gjorde det, og gjør det vel delvis fortsatt. For tiden har jeg ikke peiling på om jeg kan fortsette i 3. klasse. Men hvis du jobber hardt tror jeg ikke det burde være noe problem å følge undervisningen når du kommer hjem.

 

Du vil vel til USA kan jeg tenke meg?

Lenke til kommentar

Jeg har i utgangspunktet ikke lyst å ta opp fag på nytt.

 

Angående det å få skoleåret godkjent burde ikke det være noe problem. Skolen jeg går på nå hjelper meg å velge riktig fag så jeg kan fortsette på tredjeåret. Jeg skal ta kontakt med skolen min her hjemme så fort jeg kommer dit jeg vil.

 

Jeg vil ikke til USA, nei. Det er et av de stedene jeg har lyst å dra til, men ikke som student. Jeg vil oppleve USA, ikke binde meg til en by. USA skal jeg besøke når jeg er ferdig på videregående eller evt. senere. Kjøre over landet og se det som er å se. Eller no. Jeg tenker Australia og Sør-Afrika, faktisk.

 

Etter jeg har tenkt meg litt om er det kanskje lettere for meg å jobbe med skole hvis jeg går i et annet land. Nå vet ikke jeg hvordan det er i Australia, men hvis det er sånn som jeg tenker på USA så er det jo skole -> aktivitet -> lekser -> sove. Nå går jeg på internatskole, så det er hvertfall vanskelig å få gjort noe der. Hele dagen går med på tull med andre. Det ville kanskje hjulpet å komme vekk. Bor jo på dobbeltrom, og kommer til å få det neste år også.

 

Jeg får tenke litt mer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...