Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nå skal Norske fildelere tas


Anbefalte innlegg

Jeg tror at når HD-DVD / Blue-Ray kommer, vil piratkopieringen av filmer dabbe litt av. Å konvertere fra DVD9 til DVD5 i dag tar jo noen timer, og når man da skal konvertere 45 (er det vel?) GB til en DVD5-plate, da vil både mye tid og mye kvalitet gå med.

5875859[/snapback]

 

finnes allerede flere torrent sider med HD ting only, så er nok av folk til å rippe og konvertere

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

underholdningsbransjen bruker mange milliarder for å stoppe piratkopiering... Viss de hadde tatt bort de milliardene ville vi ha fått mye billigere spill, filmer, musikk osv...

 

Tror nok dette er løsningen.... hadde en cd kostet 50kr hadde jeg kjøpt den.. og hadde en dvd film ligget rundt det samme, hadde jeg kjøpt for fult! Samt hadde det ikke skadet at spill ble noen kroner biligere. Men ser jo at spill fort blir billigere når mange kjøper det!

 

 

Så kunne kansje filmbransjen tenke på en ting da. Nå kommer det opp nettsider med nedlastninger av filmer mot betaling. Disse blir noe dyrere enn å handle på butikken....

WAF... sier nå jeg...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er klart pris har den største betydningen når det gjelder piratkopiering (utgivelser som ellers er vanskelig å få tak i er egentlig utelukket å ta med da det kun er en promille av alt sammen). Mener selv at 150-170 kr for en cd er en vanvittig sum å betale da produksjonskostnadene i den store sammenheng er minimale.

 

Som VikinGz sier:50 kr for en cd... da hadde samlingen min med "originalvare" vært større.

 

Uten å være noen moralsk vokter av noen slag vil jeg alikevel råde folk til å tenke seg om ang. nedlasting av musikk, filmer, software o.l da bransjen mer enn gjerne bruker milliarder av kroner til å jakte på folk som velger å laste ned musikk fremfor å kjøpe til altfor høy pris, i stedet for å sette ned prisen på god underholdning.

 

Forstå det den som vil.....

Endret av MacGyver-007
Lenke til kommentar

Skulle ønske at bransjen kunne komme med et like godt produkt som P2P tilbyr.

 

Musikk begynner å bli tålig bra, her kan vi laste ned mye godt materiale mot betaling, men de har fortsatt lang vei å gå til å kunne matche P2P.

 

Filmbransjen ligger fortsatt på steinaldernivå når det gjelder å tilby sine produkter digitalt over nett.

 

De eneste som har skjønt det, er pornobransjen. Disse tilbyr filmer i tilnærmet DVD kvalitet for ubegrenset nedlasting mot en fast månedsum. Noen ganger også VOB filer som kan brennes ut på DVD.

Det er disse som merkelig nok har det beste mediaproduktet (pris/kvalitet/tilgang) på nett og er idag den bransjen med nest høyest omsetning på nett, kun slått av spill og gambling.

 

Hadde filmskaperne, mot nøktern pris, tilbudt sine filmer som DVD eller DVD-RIP/xvid (ikke lavoppløselig streamet drit) hadde jeg brukt dette fremfor P2P. Selvsagt uten DRM og slikt tull, da jeg ønsker full frihet til å se filmen hvor det måtte passe meg og ingen andre.

Boikotter DRM konsekvent og tar ikke i det med tang engang selv om det er en smal sak å knekke den når man selv har lisensen.

 

 

For min egen del har P2P gjort penger i kassa til film og musikkbransjen.

Jeg ender alltid opp med å kjøpe det jeg synes er bra, nesten hele min DVD samling er et resultat av nedlastet materiale jeg har brukt som preview.

Her sist for et par uker siden kastet jeg rundt 35-40 nedlastede filmer da disse idag befinner seg som originale DVD filmer i samlingen min.

 

Samme med musikk, som vanlig arbeidstaker med vanlig lønn, hadde jeg aldri hatt råd til å kjøpe musikk/film/programmer for å finne ut "hva er dette for noe?"

Når jeg treffer det jeg liker, kjøper jeg den. Kjøper aldri musikk før jeg vet hva det er. Har lissom ikke lyst til å betale 200 spenn bare for å finne ut at plata inneholder polsk frijazz.

 

Ved evt. full stans i fildeling, samt at film og musikkbransjen ikke snart får ut finger´n og gir oss et bra produkt over nett, er det mange artister som vil gå meg hus forbi.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Fant en god artikkel om en fildeler som driver i litt større skala enn det vi vanlige borgere driver med. Hadde alle fildelere drevet på i den skalaen han gjør så skulle jeg ha forstått at myndighetene ville at Norske fildelere skulle taes. At de skal bruke tid og ressurser på de som driver i det små er rett og slett tåpelig. Det er nå bare min mening da. :whistle:

 

Les artikkelen her.

Lenke til kommentar
Fant en god artikkel om en fildeler som driver i litt større skala enn det vi vanlige borgere driver med. Hadde alle fildelere drevet på i den skalaen han gjør så skulle jeg ha forstått at myndighetene ville at Norske fildelere skulle taes. At de skal bruke tid og ressurser på de som driver i det små er rett og slett tåpelig. Det er nå bare min mening da. :whistle:

 

Les artikkelen her.

6061331[/snapback]

 

Jeg skjønner ikke helt denne skala-graderingen, folk flest som driver halveis aktivt med det henter jo ned det de vil uansett, hadde problemet vært større om folk flest i størregrad samlet på ting de aldri brukte?

 

AtW

Lenke til kommentar

Saken er vel den at man ikke er spesielt effektiv om man legger seg etter de som laster ned i mindre grad. Det er jo ikke disse som deler mest, og gjør ting tilgjengelig. Om man får bukt med de store delerne får man automatisk bukt med de som laster ned i mindre grad. I teorien i alle fall.

 

Det blir vel strengt tatt som med opiumsbøndene. Det hele er basert på ganske simpel markedsøkonomi. Er det noen som tilbyr et produkt som noen andre vil ha, så vil det produktet alltid finnes. Det hjelper ikke å sloss med "produsentene". Nå kan det selvfølgelig diskuteres om piratkopier kan anses som virkelige "produkter", i og med at de ikke selges (ikke i Norge i alle fall), og de er basert (ulovlig) på andre produkter, men de er i aller høyeste grad raffinert videre fra det de eksisterer som tidligere.

 

Å driver med razziaer er, samme hvordan man vender og vrir på det, en symptomatisk praksis. Man gjør pent lite med det som faktisk fører til piratkopiering. Malpraksis i et amerikanisert rettsvesen kan man vel gjerne kalle det. Jeg tror nå heller mer på DRM og en utvikling internt i industrien.

 

Jeg lurer litt på hvor alle de som forårsaker tap for musikk og filmindustrien befinner seg. De som ikke gjør annet enn å laste ned, og aldri kjøper noe. Jeg har aldri møtt de. Skal jeg være helt ærlig tror jeg piratkopiering i f.eks. Norge slår ut positivt for kulturindustriene. Saken er selvfølgelig en helt annen i f.eks. Thailand, men det er jo faktisk noe helt annet. Der er det jo satt i et ganske så heidundranes system. Her begrenser det seg vel strengt tatt nesten alltid til vanlige folk som laster ned i tillegg til at de kjøper, og det tviler jeg på at fører til mye tap. Spesielt siden industriene har tatt høyde for piratkopiering i ganske mange år allerede.

 

Jeg synes det er nærmest utrolig at det ikke har blitt publisert noen skikkelige undersøkelser på emnet enda. Med skikkelige mener jeg selvfølgelig en moderne rapport som faktisk tar hensyn til noen flere faktorer enn "antall kopier lastet ned" x "prisen på produktet". Om det viser seg at industriene taper penger så det griner på grunn av piratkopiering i rike vestlige land, skal jeg gjerne ta tilbake alt jeg har sagt som antyder noe annet, men til den tid kommer er mine ord minst like nevenyttige og "sanne" som industriene sine.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Når nyere studier sier at Fildeling ikke påvirker CD-salget så burde vel de som ser fildeling som straffbart finne seg noe annet og gjøre...Fildeling kommer de aldri til og greie og stoppe..Det er jo ganske sikkert at de kommer til og ta en og annen fildeler i ny og ne for og statuere ett eksempel men og få stoppet eller skremt bort de som driver med fildeling tror jeg vil være helt umulig....

Lenke til kommentar

Ja, selvfølgelig er det enklere, men det begynner å bli et dårlig argument. Snart vil det (forhåpentligvis) være like enkelt å laste ned lovlige kopier som det er å laste ned ulovlige.

 

På musikk-siden er man jo allerede godt i gang. TV har så smått begynt (det har jo vært litt i media for tiden). Film har også begynt. Spill er også godt i gang.

 

Om noen år er nok dette almennpraksis. Utgivelser på nettet på lik linje med andre distribusjonskanaler. Kommer du til å kjøpe alt da?

Lenke til kommentar

Varsler massesøksmål mot fildelere i Norge ...Nå sier jo Telenor at det er ikke sikkert de vil levere ut navnet bak en Ip adresse selv om polititet ber om det og da får vi vel håpe at de andre isp`ne kjører med samme policy som de....Med de honorarene som advokatene kan ta i dag så er jo dette gull verdt for de...Tenk og mange saker de kan føre for Musikk- og filmbransjen mot oss...

 

Fra Itavisen

Fra Digi.no

Endret av Znoken
Lenke til kommentar

Jeg syns det er teit at de bruker så mye penger på å ta de som piratkopierer, har jo nestn blitt en tradisjon at man gjør det. er jo ikke mange som tenker over at de gjør noe ulovlig når de laster ned en sang.

Nej, syns de skal komme opp med 1 stort system, der man betaler f.eks 100kroner i måneden, å kan laste ned så mye sanger man bare vil, og betaler man f.eks 500kroner i måneden, så kan man laste ned så mye filmer som man bare vil, alt lovlig. Finnes jo mange stedet på nettet nå der man kan kjøpe musikk lovlig, men jeg mener HELE pakka, film, spill, musikk og alt sånnt:)

 

 

Entn det eller så får vi begynne å sloss tilbake, nekte å kjøpe cd plater mer :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...