Gå til innhold

Hvorfor bryter Hardware.no norsk lov?


Anbefalte innlegg

De siste tiden her på forumet så har det vert et par tråder som har handlet eller ting som kan føre til piratkopiering. De som skriver om dette er svarer på dette blir utestengt. Greit nok at folk blir utestengt for det, men hvorfor skriver da Mangnus Johnsen i testen av VIA C3 prosessoren:

 

[i)"DivX-maskin" blinket i hjernen på undertegnede under installasjon av Windows. En maskin som bråker så lite må jo rett og slett være helt perfekt å ha stående i stua for å spille av DivX-samlingen på TV-en; 933 MHz skulle jo være mer enn nok for den slags?[/i]

 

Som de fleste vet så er DivX formatet veldig poplært format til bruk av Film. De aller fleste vet også at det meste av DivX er ulovig spillefilmer som er kopiert fra DVD filmer (Rippet). Han innrømmer jo nesten i det avsnittet at han har en ulovlig divX samlig.

 

Jeg respekterer reglene deres, men da syns jeg også de som er ansvarlig for innholdet på Hardware.no også holder seg til reglene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-09-22 12:22, skrev Bøgge Bakken:


Som de fleste vet så er DivX formatet veldig poplært format til bruk av Film. Han innrømmer jo nesten i det avsnittet at han har en ulovlig divX samlig.



 

Han har sikkert alle filemene av ungene sine på divx da:)

 

Men jeg kan ikke se at vi bryter norsk lov, det må være i dine tanker..

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 12:43, skrev SirHartge:


Han har sikkert alle filemene av ungene sine på divx da:)


Men jeg kan ikke se at vi bryter norsk lov, det må være i dine tanker..



 

Moderatorene slår jo hard til når man nevner noe som kan forårsake til privatkopiering eller andre ulovlighetre. Dette er bra, men da bør jo dere som styer dette ikke gjøre det samme.

 

Vis noen spørs om hvordan man brenner en cue fil er det ikke sikkert han har lasta det ned et uloglig spill men sansynligheten for han har gjort det er velsig stor.

 

Det samme er det med DivX samlinga hans. Kan hende at har tatt film av familien, men sansynligheten er stor.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 12:43, skrev alansmith:

Driit i det da vel. Er så lei av folk som kommenterer alt som de mener er galt. SO WHAT!!!? Om folk har lyst til å laste ned divx, så la de få lov. Er dere så lovlydige som dere hinter til at dere er, så hold det for dere selv og finn et annet lovlydig forum å snakke i....


TAKK FOR MEG!!! :smile:



 

Saken er at de som driver dette steder sier at ting som kan føre til piratkopiering ikke er lov. Når han skriver at han har en DivX samling som han vil spille av i stua lukter det piratkopiering. Selv om han kanskje han bare har film av familien kan det føre til at folk starter med og laste/rippe ulovlige DivX.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 12:51, skrev Bøgge Bakken:


Vis noen spørs om hvordan man brenner en cue fil er det ikke sikkert han har lasta det ned et uloglig spill men sansynligheten for han har gjort det er velsig stor.



 

SLike tilfeller reagerer ikke jeg på. Men spør han om ett esakt spill eller en esakt cd, så er det noe annet.

 

Men forfatter er kontaktet, og jeg avstår fra å diskutere dette flere ganger.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 12:55, skrev Sword_Mas:

DivX kan brukast pirat og det kan brukast lovlig.

Samme som med VHS f.eks. Det er jo utrulig enkelt å kopiere ein VHS film til ein annen, men vi går vel ikkje ut og seie at det er mot norsk lov å ha ei videomaskin heime?


 

Ingen sier at det er ulovlig å ha en PC (eller en VHS), men DivX blir stort sett brukt til piratkopiering av DVD filmer og når han sier at han har en samlig kan det. Kopiering av VHS er det svært få som driver med for tiden og det blir ikke akkuratt det samme å sammenligne Divx og VHS.

Lenke til kommentar

 

Han har sikkert alle filemene av ungene sine på divx da:)

Men jeg kan ikke se at vi bryter norsk lov, det må være i dine tanker..

 

Det er vel neppe et brudd på norsk lov, men det er meget påfallende at her stenges peroner ute for å forklare hvordan en bin/cue fil virker samtidig som administrasjonen ikke er istand til å overholde sine egne regler. På hy tid å øke gjennomsnittsalderen blandt dine "kolleger".

 

Dobbeltmoral er vel kanskje bedre en ingen moral. :wink:

Lenke til kommentar

Så de skal kanskje slutte å skrive reviews av mp3 spillere også da?

 

Mp3'er kan jo umulig være mere lovlig å snakke rundt enn det du snakker om.

 

Jeg har rippa stort sett alle CD'ene mine til mp3 av den enkle grunn at jeg ikke gidder å lete igjennom cd-racket hver gang jeg har lyst til å høre på en CD. Og dette er så vidt jeg vet langt i fra ulovlig.

 

Med andre ord: Med mindre teksten/inlegget/artikelen dreier seg direkte om piratkopiering (F.eks "Hvordan får jeg til å brenne en kopi av quake3" eller "Hva er serial koden til ACDsee 4.0) kan man ikke "aresteres" for komentarer rundt et tema som potensielt kan ha med piratkopier å gjøre.

 

...Feel free to disagree (oi, rim du gitt :wink: )

Lenke til kommentar

argh, dette er så teit.

 

***** wannabe myndige idioter som skal kverulere sånn som dette kun for å føle seg "blandt de våkende makthavende" overlegne folk som skal smiske til moderatorene.

 

HVA GJØR DET DEG OM KAN "KANSKJE" HAR EN ULOVLIG FILM HJEMME EGENTLIG? Er du kanskje redd industrien skal gå glipp av noen kroner? Er du misunnelig?

 

han har jo ikke engang sagt noe i nærheten av konkret

 

at du skal gidde å bry deg, bare spre kvalme og ødelegge er det det du er ute etter? unnskyld men det kan nesten virke sånn når du er så pikanetete pirkete som dette her.

 

patetisk!

 

 

[ Denne Melding var redigert av: normal på 2002-09-22 13:07 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Og avsluttningsvis; dersom man ikke engang kan poste et innlegg om hvordan man skal kopiere en CD, hva skal man da med hele forumet.


Det er meget annet å spørre om.


 

Dette skrives av adm. i en annen tråd, i den neste så forsvares en divX artikkel/tråd. Dette er jammen ikke lett å bli klok på. Antagelig så er reglene så åpne for tolkning eller så kompliserte at ikke negang de som lager dem er i stand til å følge dem. Minner mye om norsk lov forøvrig :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 13:01, skrev sub1343:

Har du originalen har du lov til og ha divx av en film som f.eks backup vist dvd platen går sund, du har jo betalt da for rettighetene til og eie den filmen.



 

vel du eier jo ikke filmen, men du har rett til å se den privat. du eier selve dvd platen fysisk, men ikke det som ligger på den. det samme gjelder Windows, du eier ikke windows men du har rett til å bruke det visst du godtar kravene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...