Gå til innhold

Star Wars tok livet av skjermkortet?


Anbefalte innlegg

Har hatt et gainward 6800GT GS med AC-kjøler i rundt et år, og har aldri hatt et eneste problem. I dag prøvde jeg star wars: empire at war for første gang, spilte i kanskje 20 minutter og så hang systemet seg. Jeg skrudde av, ventet litt og startet opp på ny. Under boot var det diverse prikker rundtom på hele skjermen, som skiftet farge til neste bootscreen, før de skiftet farge igjen, til en som ikke ville gi seg. Det gikk ikke an å tolke noe fornuftig bilde/skrift fra skjermen, og maskinen kom ikke inn i windows fordi da ville jeg hørt lyden. Skrudde av, ventet en halvtime (kanskje den bare var varm?), men fikk samme resultat når jeg skrudde på igjen.

 

Fikk låne et radeon 9000 av en kompis, smalt det i og fyrte opp; funker glitrende. Noen som aner hva som kan være galt? Har brukt kortet til å spille gjennom en drøss med spill som er mer krevende enn EAW, så det var jo litt merkelig at det skulle skje akkurat der og da. Kortet skal vel ha beskyttelse mot overoppheting også.

 

:ermm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Han brøt vel garantien da han byttet til AC-kjøler om jeg ikke tar feil..

5713899[/snapback]

Det tror jeg faktisk ikke. Hvis du for eksempel ser på komplett sine sider for skjermkortkjølere står det: ”NB: Den originale viften må følge med skjermkortet tilbake ved evt. retur/reklamasjon.”

Lenke til kommentar

Han har vel kanskje brutt garantien til Gainward, men ikke reklamasjonsrettet mot Komplett, når de selv selger AC-kjølere og ber kunde montere på original kjøler dersom de skal sende det inn.

 

Men kunden har vel en noe vanskelig sak hvis butikken ser at originalkjøler har vært demontert. Du har hverken garanti eller reklamasjonsrett lenger _hvis_ feilen skyldes at du ikke har montert riktig, og der kan man jo være uheldig med en kjip returavdeling som avviser deg når de ser at du har montert en annen kjøler.

Lenke til kommentar

Monterte kjøleren kort tid etter jeg fikk kortet, originalkjøleren bråkte som fy. Har montert andre kjølere på alle mine tidligere kort uten prob (GF2, GF3, R9800pro og 6800GT) og er alltid svært forsiktig (alle de andre kortene fungerer i dag). Tørket bort gammel gurp med 96% og la på ny AS5.

 

Snakket forøvrig med en kompis som også testet EAW... Hans 9800pro døde etter noen timers spill. Han fikk permanente rosa striper over hele skjermen. Men kan jo hende at det bare er tilfeldigheter :p

 

 

Men når/hvis jeg skal returnere kortet, skal jeg montere på originalkjøler eller la AC-en stå på og bare sende med originalkjøler?

Lenke til kommentar

Prøv å reinnstalere/bytte driver. Du kan slette den gammle ved å bruke radeon kortet.

 

Så prøver du nvidia kortet uten driver, og funker det innnstalerer du en ny en.

 

En annen ting du kan prøve er å ta av AC kjøleren for så å sette den på igjen (forsiktig).

Det har faktisk hendt at kjernen har fått for mye trykk på seg osv.. og etter en "magisk" reinnstalasjon av kjølern så fungerte kortet ypperlig.

Lenke til kommentar

Ikke noe smell. Jeg tok av AC-kjøleren for å se om goopen hadde tørket opp. Det hadde den ikke, men jeg vasket likevel kjernen, minnet og kjøleren før jeg heiv på ny AS5 og skrudde fast igjen. Akkurat samme problem.

 

Det litt merkelige er at etter jeg har formatert (måtte til, mye graps innpå her), så satte jeg i kortet på ny og kom faktisk inn i windows med det. Det så helt bra ut, frem til jeg installerte driver. Maskinen låste seg ca. midtveis, og viste meg et flott utvalg hvite prikker på svart bakgrunn. Når jeg da satte i radeon-kortet igjen, viste det seg at windows nektet å starte opp :/ måtte formatere på ny... Så noe galt må det være.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...