Gå til innhold

Bone's nye PC; Nå er den i hus! :)


Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

Litt vanskelig å følge de særegne rettningslinjene i denne tråden da det er så kort plass å skrive på (så er det jo ikke mulig lenger å ha en ekstra liten linje under emnetittelen heller.. Eller er det?)

 

 

Vel uansett.., nå i løpet av denne måneden her skal det bli ny PC på unge og fremadstormende Herr Bone! Gleder meg!

 

Link til Hardware.no's Prisguide

AMD Athlon 64 FX-60

BenQ DW1650

Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS

DFI LANPARTY UT RDX200 CF-DR

Gigabyte Radeon X1900XTX

OCZ EB DDR PC-4000 2 GB Platinum Edition Dual Channel

Razer Copperhead

Steel Steelpad S&S

Western Digital Caviar SE 400 GB

Western Digital Raptor 73,4 GB

Skjermen blir den høyt roste DELL Ultrasharp 2405FPW 24". (Må jo selvfølgelig prute med selgeren for å få prisen ned! :) )

 

Bortsett fra skjermen, så kommer per nå alt fra NetShop, og jeg har egentlig et ønske om å få alt i fra samme sted, om det lar seg gjøre..

 

Hva trenger jeg hjelp til å finne?

1 - Kjøling:

Jeg er veldig usikker på hva slags kjøling jeg skal ha til dette systemet her? Skal jeg gå for luft-, eller vann -kjøling? Hva synes dere? Hva slags kjøling anbefaler dere? Kan dere linke til alternativer (helst fra NetShop sine sider), så hadde det vært utrolig flott! Jeg har ultra-liten peil på vannkjøling, så t-skje er å foretrekke! :p

 

2 - Vifter:

Nå er jeg litt på tynn is, for jeg kan virkelig ikke noe om vannkjøling, men; hvis det blir slik at jeg velger vannkjøling, så må jeg fortsatt ha slike vifter som er plassert bak i kabinettet, eller? Eventuelt hvor mange? :blush:

 

3 - PSU:

Hva anbefaler dere her? Hvis dere er flinke, som jo så mange av dere er, så ser dere helt sikkert hva jeg trenger?

 

4 - Kabinett:

Kabinettet står og faller jo litt på punktene over. Jeg har i "alle" år hatt MaxiTower/FullTower, men lurer nå på om jeg skal gå for et MidiTower? Hva synes dere? Hvor god/dårlig plass er det egentlig i et MidiTower (og i forhold til et MaxiTower)? Er det slik at hvis jeg velger vannkjøling så *bør* jeg gå for Maxi? Har forresten en åpen tråd angående akkurat dette, den kan du lese her, hvis du vil! :) Men, kort fortalt så går tråden ut på det jeg har akkurat har beskrevet. Mitt eneste faste punkt er at kabinettet skal være så godt som hel-svart, og være fra Lian-Li (som jeg har fått veldig sansen for etter å ha sett på bilder, men desverre aldri har fått prøvd).

 

5 - Tastatur:

Finnes det ikke tastaturer lengere? Ikke som de på død og liv på slenge med en mus på? Jeg er venstrehendt, så derfor går jeg for den Razor musa, og er egentlig ikke så villig til å betale ekstra for en unødvendig mus. Har dere tips til noen gode tastaturer? Hvis dere er i beit, så får dere til nød linke til et med mus, så får jeg heller bare la den ligge i en skuff, eller noe.. Tastaturet kan gjerne ha litt dill-dall på seg, det er hipp som happ, i grunnen, men det aller viktigste er at det er svart! Også foretrekker jeg ledning.. Ting som trenger og suger batterier ønsker jeg å være ferdig med (har hatt en trådløs mus i lang tid nå, som jeg har sett meg lei å skifte batterier på)..

 

 

Andre ting jeg lurer på:

A - NetShop & andre kabinetter:

Jeg liker veldig godt Lian-Li sine kabinetter fordi de er stilrene! Det litt rare er at jeg allikevel har fått litt sansen for dette kabinettet, et PC777B -kabinett fra Lian-Li. Den har sin sære stil, men av en eller annen grunn finner jeg det sjarmerende og pent. Mine to spørsmål i forbindelse med dette blir; Kun Microplex har dette kabinettet, tror dere NetShop tar det inn hvis jeg spør, og eventuelt hvor lang tid det kan ta? Og; Vil jeg på en forsvarlig måte få plass til "utstyret" mitt der, samt vannkjøling, eller anbefales ikke det? Det er nokså stort, selv om det går under "Midi" (se på målene).

 

B - Oppsettet mitt generelt:

Har dere kommentarer til oppsettet mitt generelt? Er det noe dere heller ville ha anbefalt / kuttet ut / erstattet / lagt til? Jeg har egentlig ingen planer om å overklokke noe da jeg er av den typen som innbiller seg at det slites veldig og kan bli ustabilt, noe jeg ikke vil. Og jeg vil gjerne ha PC'n en god stund. Mulig jeg tar feil, men slik er jeg nå en gang..

 

C - 3DMark2005 og 2006:

Har noen av dere en liten pekepin på hvor dere tror at scoren på dette systemet vil ligge? Sånn ca, bare..

 

D - Overklokking?:

Hvis jeg mot formodning skulle finne på å overklokke; Hvor mye ville jeg ha tjent på det; Ytelse i spill / 3DMark, osv.. Ville det ha blitt veldig mye dyrere i pris? Dere som driver med overklokking og brenner litt for det, skal få lov til å overbevise meg så godt dere kan, hvis dere vil, men husk; jeg er i utgangspunktet litt skeptisk. Har ikke overklokket siden min 386/486 og jumper-settinger på hovedkortet..

 

D - Ferdigbygging?:

Er fortsatt usikker på om jeg skal bestille alle delene og sette sammen selv, eller om jeg skal få NetShop til å gjøre det for meg. Ja-siden forteller meg at "det er jo det som er gøy", men nei-siden forteller meg at "systemet kommer klart til bruk og uten feil fra leverandøren", og hvis det skulle vise seg at det er en del som er feil mens jeg bygger den, så vet jeg ikke om jeg har tålmodighet til å finne ut "hvilken del", samt det å vente på Posten og delene som skal frem og tilbake.. Hva synes dere? Hvis jeg bestiller med vannkjøling; Bygger de (NetShop) det også, eller går ikke det?

 

E - ATI & Crossfire vs. Nvidia & SLI:

Jeg er ingen Pro ditt eller datt. Har i det siste hatt Nvidia GeForce4ti4600, og hatt det nå i de siste 3 årene +. Har hørt at x1900xtx bråker litt, stemmer dette? Er det stor nok grunn for å gå over til Nvidia's toppkort med SLI -hovedkort? Det er ikke aktuelt for meg å vente på 7900, hvis det er slik at den kommer i April!? Jeg bestiller tidlig neste uke, regner jeg med.. Eller kanskje allerede på fredagen! Vi får se hvor fort det går her.. :)

 

F - Annet smått:

Er det noe annet dere synes jeg skulle ha tatt med, av "dill-dall"!? Slik som vifte-styring, LCD-display av noe slag, siden jeg først er i gang med denne "high-end-PC'n"? Bare kom med (seriøse) forslag!

 

 

Alt utstyr jeg ser etter (ikke det interne, selvfølgelig) må være svart! Jeg vil ha ha alt i en svart og stilren stil! Det er litt viktig..

 

 

Det var vel det foreløpig.. Tusen, tusen takk for all hjelp dere gir meg!! :w00t:

 

Bone :)

Endret av Bone
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Kjøling kommer vel ganske mye ann på om du skal klokke osv. Kan jo være greit å starte med luft, og heller bytte til vann om lyd eller varme skulle plage deg.

 

2. Det er uansett om du har vann eller ikke viktig å ha god luftsirkulasjon i kabinettet. De fleste kabinetter bør derfor ha en vifte inn/ut, men har du en viftestyring kan du jo senke disse så du ikke hører de;)

 

2?. Ingen ekspert på PSU men denne har jeg bestillt: Hiper Type-R 580W

 

3. Maxitower :thumbup:

 

4.Fett tastatur!!

 

A. Det er desverre kun Microplex som importerer Lian Li til Norge.

 

B. Ser jo fett ut det oppsettet slik jeg ser det, men skal du gå for Crossfire ville jeg benyttet meg av dette hovedkortet.

 

(Skal du ha Nvidia skjermkort, velg SLI hovedkort. Skal du ha ATI, velg Crossfire Hk ;) )

 

Overklokking og 3DMark er jeg dårlig på, men her kan sikkert andre komme med ideer.

Jeg ville helt klart bygd selv, da jeg føler dette er halve moroa med en pc.

En annen ting er jo at om du skal ha et Lian Li kab, blir det sikkert ekstrautgifter for deg å få Netshop til å fikse det.

Hvorfor må alt være fra Netshop egentlig :hmm:

 

Lykke til med ny pc :thumbup:

Lenke til kommentar

@ archongamer

 

Heisann, og takk for svar! :)

 

Når det gjelder kjøling og det at det kom litt an på om jeg skulle overklokke eller ikke, så har jeg -så sant ingen klarer å overbevise meg om annet- ikke tenkt til å overklokke.. Er det da like greit å gå for luft -kjøling, mener du, og da spare de kronene?

 

Er det noen spesiell grunn for at du gir MaxiTower tommelen opp? Jeg lurer litt fordi utvalget av kabinetter er større på "Midi"-delen, så slikt sett er det kanskje lettere å finne et kabinett man liker der. Men er det slik at du valgte MaxiTower pga at det vil bli meget trangt inne i et MidiKabinett og bedre lufte muligheter, osv, osv, så er det jo greit! :)

 

Tastaturet kikket jeg så vidt på, men det har ikke Æ, Ø og Å, og det vil jeg ha! Så derfor er den utelukket desverre, men ellers takk!

 

Kun Microplex som importerer Lian Li? NetShop har da noen få Lian Li -kabinetter de.. !? Dog, så er utvalget ikke så stort..

 

Hovedkortet du linker til; Noen spesiell grunn til at du ville ha valgt akkurat det? Det er forøvrig ingen spesiell grunn til at jeg valgte det hovedkortet jeg selv har satt opp, det var bare det første og beste jeg fant som hadde Crossfire -støtte.. :)

 

Grunnen til at alt "må" være fra NetShop, er at jeg synes det er greit at ting kommer fra samme sted. På den måten hadde jeg kanskje tenkt at jeg skulle spørre om litt rabatt også, samt at det blir greiere i Posten også.. Etter at jeg hadde plukket ut det jeg ville ha og lagt i Prisguiden (rett før jeg laget tråden), så hadde det seg slik at "NetShop har alle varene", og da tenker jeg som så at det er like greit å kjøre løpet ut! :) Også har det litt med det å gjøre at jeg ikke har bestemt meg ennå om jeg vil få noen til å bygge det for meg, eller gjøre det selv, og skal jeg få noen til å gjøre det, så trenger jo delene å komme fra samme sted.. Hvorfor vil det bli ekstratutgifter hvis det er et Lian Li -kabinett, forresten? Er det noe spesielt med dem, slikt sett? Har aldri hatt et før jeg.. :)

 

Takker igjen for svar!! :w00t:

Lenke til kommentar

Jeg skal først av alt tilstå at jeg nok er litt påvirket av nettopp å ha kjøpt et lignende oppsettet selv, og du får dermed ta dette med tanke på at hver har sin smak og behov.

Her er mitt sånn ca..

 

Kabinettet kan godt være et midi om du skal ha Lian Li. (Slik som dette f.eks ), ettersom disse er nokså romslige.

Synes personlig det er bedre å ha litt for mye plass, enn litt for lite plass den dagen du har lyst til å gjøre noe mer med maskina. Når det kommer til luft kan man gjerne finne et midi tower som lufter minst like bra som et maxi, men større plass gir jo større mulighet til bedre luftsirkulasjon.

 

Tastatur blir jo en smaksak, men selv et Microsoft Digital Media pro keyboard funker synes jeg. Tastene bråker litt mye kanskje..

 

Hk er jeg nok som sagt litt påvirket av, men ut fra tester ol. jeg har lest er dette det mest lovende for bruk av Crossfire. Les noen tester og stol på magefølelsen. :D

 

Trodde det kun var Microplex jeg, men de har kanskje en slags avtale eller noe da. Da skal det jo ikke være noe problem, så sagt Netshop har ditt kabinett inne.

Handler mye fra Netshop selv jeg og om de har alt på lager er det jo bare å peise på :w00t:

Lenke til kommentar

@ archongamer

 

Okei, men det var jo egentlig veldig likt! Koselig! :w00t: Og det er jo bra på sin måte, for da har du jo erfaring med det jeg er ute etter! :) ..stoler på deg angående Hovedkortet da, hvis ingen andre kommer med sterke motforestillinger! (gjør oppdateringer i post og prisguide senere..)

 

Det MS Digital Media Pro -tastaturet har du det selv?

 

Det kabinettet du linker til har jeg ofte vært innom, og skal jeg ha med vindu, så er det det jeg sikkert har gått for! Har bare ikke bestemt meg enda! :)

 

Men.. et lite spørsmål her på slutten; Er du fornøyd med oppsettet ditt? Noe du ville ha byttet på / byttet ut?

 

Takk, takk!

Lenke til kommentar

Nå orket jeg ikke å lese igjennom alle de velskrevne innleggene deres, men vil bare si at denne påstanden er tull:

 

Det er desverre kun Microplex som importerer Lian Li til Norge.

 

Digitalimpuls/Netshop og Databuitikken importerer også!

 

Edit: Til bone, du kan fint ha G15, kjøp med Dansk layout, og bare bytt om på ø og æ tastene, så har du norsk layout..

Endret av Patrick.M
Lenke til kommentar
Det MS Digital Media Pro -tastaturet har du det selv?

 

Jepp det har jeg brukt frem til jeg nå byttet til Logitec.

Kjekt med alle hurtigtastene, men dette zoom tingen er bare bortkastet.

 

Men.. et lite spørsmål her på slutten; Er du fornøyd med oppsettet ditt? Noe du ville ha byttet på / byttet ut?

 

Er under bygging nå, og noen deler er i posten.

Viftene suser litt på kabinettet, men ikke plagsomt.

Sitter uansett å gliser og blir like glad hver gang jeg ser på utstyret :D

Skal nok poste når alt er oppe å går..

Lenke til kommentar
Nå orket jeg ikke å lese igjennom alle de velskrevne innleggene deres, men vil bare si at denne påstanden er tull:

 

Det er desverre kun Microplex som importerer Lian Li til Norge.

 

Digitalimpuls/Netshop og Databuitikken importerer også!

Dette tok jeg da feil på og beklager så mye.

Ga vel også utrykk for det tidligere.

 

Edit: Til bone, du kan fint ha G15, kjøp med Dansk layout, og bare bytt om på ø og æ tastene, så har du norsk layout..

5687362[/snapback]

Dette er helt riktig :thumbup:

Lenke til kommentar

Er det G15 tastaturet OK da? Er det noen som har noen erfaringer? :)

 

Men, er det ikke også noen andre som kan hjelpe? :) Trenger fortsatt tips til kjøling, og kommentarer om systemet generelt; om delene passer fint sammen, osv! Om det er noe som drar noe "ned", eller om det er noen flaskehals der et sted i forhold til resten av systemet!? Eller passer alt helt topp sammen?

 

Hvilket Logitech -tastatur har du nå archongamer?

Lenke til kommentar

Okei, men er det bare slik at Æ og Ø er byttet om på dansk layout!? At Ø er der Æ er, og omvendt!? Så hvis jeg napper opp tastene og bytter om plasser på dem så går det bra? Hvordan er det å gjøre om på configen da, slik at når jeg trykker Æ etter å ha byttet tastene fysisk, så er det Æ som kommer på skjermen!?

Lenke til kommentar
Bone: Må bare gratulere deg med tråden, og si at det er en fryd å se en så velformulert "start" post :)

5690369[/snapback]

 

heh.. Jo takk! :blush: Men, hadde vært koselig hvis noen andre enn deg og archongamer kunne har bidratt litt også! For all del, setter kjempestor pris på hva dere begge har kommet med, men hadde vært flott hvis andre også kunne ha kommet med innspill også; Blir liksom tryggere på valget mitt hvis flere deltar!

 

Men igjen; Setter stor pris hjelpen jeg har fått!! :w00t:

 

EDIT: Kjølingen står fortsatt igjen, og det er noe av det jeg trenger aller mest hjelp med..

Endret av Bone
Lenke til kommentar

Først vil jeg berømme archongamer for en fin avatar :)

 

Om kjøling.. hvis du ikke skal overklokke, kan det gå fint med luftkjøling. Ser egentlig ikke vitsen med å overklokke den riggen der, ihvertfall ikke før om noen år. Med tanke på støy, ville jeg kanskje valgt vannkjøling, selv om dette koster litt mer. Spørsmålet er om du vil ha et vanntårn på pulten din og om du har lyst til å bruke 2000 ekstra på å bli kvitt støyen. Dette er jo faktisk noe du kan sette på senere hvis støyen skulle være for mye å takle.

 

En viftestyring kan jo være noe å tenke på? da blir du ihvertfall kvitt kabinettviftestøyen. Thermaltake har viftestyring på sine PSU'er, noe å tenke på? Vet ikke hvor stillegående den psu'n du har valgt er.

Lenke til kommentar
Først vil jeg berømme archongamer for en fin avatar  :)

 

Om kjøling.. hvis du ikke skal overklokke, kan det gå fint med luftkjøling. Ser egentlig ikke vitsen med å overklokke den riggen der, ihvertfall ikke før om noen år. Med tanke på støy, ville jeg kanskje valgt vannkjøling, selv om dette koster litt mer. Spørsmålet er om du vil ha et vanntårn på pulten din og om du har lyst til å bruke 2000 ekstra på å bli kvitt støyen. Dette er jo faktisk noe du kan sette på senere hvis støyen skulle være for mye å takle.

 

En viftestyring kan jo være noe å tenke på? da blir du ihvertfall kvitt kabinettviftestøyen. Thermaltake har viftestyring på sine PSU'er, noe å tenke på? Vet ikke hvor stillegående den psu'n du har valgt er.

5690638[/snapback]

 

Kanskje jeg først skal prøve bare vanlig luft!? For, jeg er egentlig ikke interessert i ha noe vanntårn! Men, er det slik at vannkjøling MÅ ha et eksternt vanntårn, eller er det løsninger som gjør at alt sitter inne i kabinettet også? Vanntårnet er et større problem enn 2000,- desverre.. Men, men.. 2000 er ikke å forakte det heller.. :)

 

Viftestyring kunne ha vært noe.. Kikke litt nærmere på det, eller har du en fin link til meg?

 

Men, hvis jeg da velger luft; Hvilke vifter trenger jeg da? Trenger jo en som skal sitte på CPU'n, og det sitter jo et på skjermkortet.. Men, trenger jeg noe ekstra enn det? Noen som har en fin vifte til FX-60'n min?

 

Angående PSU'n vet jeg ikke.. kanskje archongamer vet!? :)

Lenke til kommentar

Kanskje jeg først skal prøve bare vanlig luft!? For, jeg er egentlig ikke interessert i ha noe vanntårn! Men, er det slik at vannkjøling MÅ ha et eksternt vanntårn, eller er det løsninger som gjør at alt sitter inne i kabinettet også? Vanntårnet er et større problem enn 2000,- desverre.. Men, men.. 2000 er ikke å forakte det heller.. :)

Viftestyring kunne ha vært noe.. Kikke litt nærmere på det, eller har du en fin link til meg?

 

Denne kan kanskje være noe?

 

Men, hvis jeg da velger luft; Hvilke vifter trenger jeg da? Trenger jo en som skal sitte på CPU'n, og det sitter jo et på skjermkortet.. Men, trenger jeg noe ekstra enn det? Noen som har en fin vifte til FX-60'n min?

Den kommer jo med en boxed kjøler, den er jo laget for cpu'en, hvis du ikke skal overklokke, skal den holde. Hvis ikke, har vi denne.

Angående PSU'n vet jeg ikke.. kanskje archongamer vet!? :)

5690746[/snapback]

 

Den psu'en du har valgt er veldig bra. Folk skryter av den. Selv har jeg denne, og den har viftestyring, og et display som viser hvor mange watt pc'n bruker. Viftestyringa styrer en kabinettvifte, og psu-vifta. Det følger også med ei kabinettvifte, 120mm.

Jeg er veldig fornøyd med denne psu'n.

Lenke til kommentar

Hei Bone.

 

Da skal du få noen tips av meg, siden du er så god og snill :)

 

Oppsettet ditt er jo mildt sagt rått! Men du vet jo at du kunne gått litt ned på pris uten at det hadde drept ytelsen på systemet .)

Men det ser ut til at du vil ha det beste, så da er det bare å kjøre på.

 

Ser du velger netshop, noe jeg er enig i. Disse henter varer som de ikke har for å tilfredstille kundene sine. Jeg har tatt inn flere varer som de ikke har hatt :)

 

Først vil jeg ta for meg kabinettet ditt .)

 

Du sier du er glad i Lian Li, og det er jo jeg og. Men husk du betaler mye for merket. Men siden du bygger en maskin som du skal ha i mange år anbefaler jeg at du tar en snakk med Netshop om å ta inn noen fete kabinett

 

Jeg hadde personlig kanskje valgt dette.

 

Andre stilige Koolance løsninger (Ja det er Lian Li kab med vannkjøling) finner du her

 

 

Tipper dette ga deg vann i munnen. Det jeg valgte støtter og BTX standarden når du skal oppgradere neste gang. Jeg kan godt foreslå noen andre løsninger om du skulle ønske dette....

 

PSU:

 

Personlig er jeg veldig glad i OCZ sine PSU'er. Men! De er litt lengre enn andre og passer dårlig med Lian Li :(

 

Enermax Liberty 620W strømforsyning er et godt valg, som du vil ha glede av ved neste oppgradering. Enermax lager bra PSU'er, og leter du litt rundt finner du sikkert en test av denne. Da har du masse power, og samtidig som den ikke jobber på full load vil du ha en kjølig og mer stillegående PSU.

 

Jeg velger hvertfall denne på bakgrunn av kabinett :)

 

Tastatur:

 

Stort sett happy med de fleste jeg. Har hatt billig drit som funger like bra som mitt DiNovo ;)

 

HDD

 

Her hadde jeg gjort totalt anderledes enn du har i forslaget.

Jeg hadde uten tvil gått for 150 GB til Raptor. Test finner du på hw :)

 

Så hadde jeg stoppet der. Ikke puttet mer inn i kabett. Men derimot hadde jeg satset på noen eksterne disker som var tilkoblet det trådløse nettverket. Dette fordi da slipper du å ha så mye i kabinettet, og du har tilgang til data fra f.eks bærbar og andre maskiner i huset.

 

Mange sexy løsninger her...nevner www.thecus.com eller om du bare smeller opp noen eksterne med ethernet :)

 

 

Bikkja må ut. men rop ut om du vil ha flere tips.

Ps: jeg kan gjøre systemet ditt drit fint og drit dyrt eller bra og billig .)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...