Gå til innhold

Har du tenkt å kjøpe en Mac? Les dette


AMDXP

Anbefalte innlegg

Mange av punktene her er ting DU synest er ubehagelig, altså en Mac passer ikke for deg. Og det respekterer jeg fullt og helt. Men å si at "Mac er noe dritt" eller noe lignende eller at "du bør ikke kjøpe mac" har ingenting med saken å gjøre, for det er mange andre som synest Mac fungerer perfekt til ens formål. Ytringsfrihet er fullt lovlig, og ingen skal hindre deg i det, men måten alt er skrevet på er helt feil. Hvorfor startet du egentlig denne tråden? For å si at du elsker windows og microsoft? Og det med musa: kanskje Mac er laget slik at du vanligvis ikke trenger en museknapp nummer to, har du tenkt på det?

Og det med at du ikke kan kjøre windows programmer på Mac`en er usaklig. Du kjøper ikke en mac for å kjøre windows programmer!!. Mitt syn av mac er at de er laget for profesjonelle brukere (som faktisk har litt peiling), eller brukere som bare bruker maskiner til å surfe på og lese mail. Det samme gjelder forsåvidt Linux (som iallefall ikke er laget for et nybegynnerformål).

 

 

smart9hb.jpg

 

Mvh,

Kjetil.

Endret av -Codeman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har egentlig ikke så mye å skyte inn i dette emnet, men en ting jeg stussa over.

4. I don’t like Mail or Safari. I much prefer Thunderbird and Firefox, both of which don’t get much attention on the Mac platform.

5672025[/snapback]

Begge de to sistnemnte applikasjonene er åpen kildekode, kjære deg. Dvs, om du hadde gjort _litt_ research, så hadde du surfet http-protokollen og sjekka mail med mozilla-produkter.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

For å oppsummere grunnene til mitt salg av min nye 12' ibook:

 

1. For lite kraft (1,33GHz og 1GB RAM)

2. For liten skjerm til praktisk student arbeid

3. Alt for ukompatibel med Windows

 

Dette er subjektive synspunkter til en person som bruker pcen til skolearbeid, bilderedigering, høy multitasking, webdesign og internett generelt.

Endret av AMDXP
Lenke til kommentar
For å oppsummere grunnene til mitt salg av min nye 12' ibook:

 

1. For lite kraft (1,33GHz og 1GB RAM)

2. For liten skjerm til praktisk arbeid

3. Alt for ukompatibel med Windows

 

Dette er subjektive synspunkter til en person som bruker pcen til skolearbeid, bilderedigering, høy multitasking, webdesign og internett generelt.

5747939[/snapback]

 

1. Dette er ikke maskinens feil, du har kjøpt feil maskin til ditt bruk.

2. Du har nok engang kjøpt feil maskin til ditt bruk. Skjermen var den største i forhold til fysisk størrelse da den kom.

3. Om du tenker på programvare så er det sant det er mer å få til pc enn mac. Det gjelder å planlegge litt hva du skal bruke maskinen til før du kjøper den. Altså, hadde du brukt den som en vanlig studentlaptop for tekstredigering, internett, mail og bilderedigering slik den er ment til, hadde den vært en drøm.

 

Dette her handler om at du har kjøpt feil maskin og det er ikke apples feil.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En god venn av meg fra USA som har alltid jobbet på windows baserte pcer (som de fleste av oss), prøvde en ny mac i et par uker...

 

Etter de ukene så flyktet han tilbake til sin kjære kompatible windows siden han mente at å bruke en mac "var som å begynne å spise med kinapinner i blinde når du har spist med kniv og gaffel hele livet".

 

Jeg er absolutt enig i dette utsagnet. Hvis du leser i mine innlegg tidligere i dette emnet så har jeg utdypet flere slike "kinapinner" opplevelser.

Lenke til kommentar

såklart er det "å spise med pinner i blinde" hvis du har brukt windows hele livet...det er tross alt ett helt nytt OS. Men hvis du har stanget hodet i veggen med Mac i 5 mnd. så vil jeg si at du har brukt det lenge nok til at du trygt kan si "ikke noe for meg".

 

Den andre posten din var mye bedre. Den gir mer (subjektive) begrunnelser som andre kan bruke som grunnlag til å ta avgjørelser.

 

Mitt syn av mac er at de er laget for profesjonelle brukere (som faktisk har litt peiling), eller brukere som bare bruker maskiner til å surfe på og lese mail.

 

eh..hva? dekker ikke det egentlig hele spekteret av brukere?

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

En liten avsporing kanskje, men det er ofte som de sier: Det er vanskeligst å lære seg operativsystem #2.

 

OS #1 går greit, du starter med blanke ark og ting sklir inn med morsmelka: data er gøy! Når du skal lære deg OS #2 er du så fastlåst i tankesettet og metodene du kjenner fra OS #1, at du fort blir frustrert, går lei, blir utålmodig og gir opp. Heldigvis er det slik at når man først mestrer OS #2 har du frigjort forståelsesevnen såpass og lært å deg å tenke mer abstrakt og vise litt mer tålmodighet slik at OS #3 og #4 osv. går mye raskere.

 

(Det er bl.a. typisk at alle som sier at f.eks Linux er så vanskelig og ikke noe for nybegynnere at de kun mestrer ett OS, og stanger når de prøver å lære seg #2. Mye kommer helt an på rekkefølgen du lærer deg OSene i.) ((@(:-{>)

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg synes i det minste du kunne skrevet noe bra, som faktisk hadde litt saklig innhold, før du presterte å flagge det andre steder enn der du skrev det.

 

First of all I must say that Windows based PC's got defiantly more software then Mac

Så Windows PC-er har mer trassige programmer enn Mac? :-)

 

The funny thing is that Vista has stolen a couple of major features from Mac OSX.

Uhm. Windows har, siden Windows 95, "stjålet" ideer fra Apple og MacOS. Det er overhodet ikke noe nytt i det hele tatt.

 

Hvorfor folk gleder seg til Vista fatter jeg ikke. Det kommer i 8 forskjellige versjoner eller no sånt? Jeg synes det er dumt nok med Windows XP Home og Pro - nå får vi hva? Vista Pro Light? Vista Home Pro? Vista Light Pro Home? Vista Business Small? Vista Pro Home Business?

 

In the end I want to say that if you are used to Windows and is comfortable with that, don't think on changing to Mac, coz its just not worth the effort of getting used to a new OS.

Eh....og hva har det med Mac å gjøre? Forsøk å få en innbitt Windows-bruker til å begynne å bruke Gnome eller KDE (Linux), og du får nøyaktig samme problem. Faktisk er sistnevnte ikke så ulikt Mac OSX, som også kjører på en kjerne av Unix, og er basert på dette.

 

And don't get me started on the one button mouse =)

DET er det eneste saklige du har sagt hittil. Det er en særhet som Apple av en eller annen grunn tviholder på, fordi man _strengt tatt_ ikke "trenger" to knapper. Tull, spør du meg. Og idiotisk nok støtter OSX to musknapper, men Apple har ikke laget en eneste mus med to knapper.

 

Jeg synes denne historien fortjener å bli nevnt for folk som jakter etter en ny pc der ute.

Synes du usaklig, usammenhengende og lite logisk synsing egentlig er noe som hjelper folk? Deg om det.

Lenke til kommentar

Skulle ønske jeg hadde mac.... :love:

Driver å sliter med en "vanlig pc". Driver litt med videoredigering, og etter min mening "herjer" Final Cut Pro i den gata. Alt er så logisk!

 

Men siden jeg er så altfor avhengig av windows, tør jeg ikke bytte :cry:

 

Venter på den dagen man kan kjøre OSX på en pc!

Lenke til kommentar

Kunne tenkt meg en Mac selv jeg faktisk.

Ser ut som kurrane maskiner egentlig.

Selvfølgelig er det litt uvandt når man går fra Windows til OSX, men sånn skal det være.

Samme som når folk går fra Windows til Linux det.

Nå må vi jo huske på at det er ikke får ingenting at de fleste aviser bruker/har brukt Mac da.

Mac er jo ganske bra sånn i og for seg.

Å man får da altids tak i programmer for mac som erstatter Windows sine programmer.

Ser ikke på det som noe problem egentlig.

Har selv aldri prøvd Mac før, men har veldig lyst på en. De ser jo ganske pene ut da.

Jeg leste ikke igjennom hele post #1 til Trådstarter, men hadde du Mac`en lenge før du solgte den. Hvis du hadde den i en uke eller mindre før du solgte den så svimer jeg av.

Hva var det egentlig som fikk deg til å kjøpe Mac?

Du kunne sikkert fått prøvd en Mac hos en annen person FØR du kjøpte en Mac selv?

Lenke til kommentar

Jeg var til en kamerat og prøvde den nye Macbooken.

 

Jeg ble selvsagt imponert over det pene designet og hvor enkelt OS'et var bygget opp. Akkurat da hadde jeg (som aldri har tenkt å kjøpe en Mac), lyst på en Mac.

 

Men så begynte jeg å tenke over hvor få programmer som er kompatible med Mac. Dermed fant jeg ut at det ikke ble Mac på meg denne gangen, og jeg tror jeg aldri kommer til å skaffe meg det heller. :no:

 

Jeg vil har frihet til å innstalere hva jeg vil på pcen. Å det får jeg av Bill Gates. :w00t:

Lenke til kommentar
Men så begynte jeg å tenke over hvor få programmer som er kompatible med Mac. Dermed fant jeg ut at det ikke ble Mac på meg denne gangen, og jeg tror jeg aldri kommer til å skaffe meg det heller. 

 

Jeg vil har frihet til å innstalere hva jeg vil på pcen. Å det får jeg av Bill Gates.

Bootcamp anyone?

Lenke til kommentar
Men så begynte jeg å tenke over hvor få programmer som er kompatible med Mac. Dermed fant jeg ut at det ikke ble Mac på meg denne gangen, og jeg tror jeg aldri kommer til å skaffe meg det heller. 

 

Jeg vil har frihet til å innstalere hva jeg vil på pcen. Å det får jeg av Bill Gates.

Bootcamp anyone?

6499624[/snapback]

 

Men som sagt tidligere, man kjøper ikke Mac for å innstalere Windows på den. For så å bruke det operativsystemet. Da er det mye bedre å kjøpe en helt vanlig Windows PC. :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...