Gå til innhold

Teknikk på etterbehandling, portrett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
Kan du ikke sende en liten PM til han/hun som har laget dem å spørre? Tror ikke de blir sinte eller noe...

5592574[/snapback]

 

hm av og til ligger vel løsningen rett foran en uten at man ser den... skal sende en pm og høre :)

5592594[/snapback]

 

Nå stoners?

Fikk du noe svar fra han?

 

.rolf.

Lenke til kommentar

At man lager 3 (eller flere) layers, ett for skygge, ett for mellomtoner og ett for highlight. Så tar man en veldig myk brush med lav opacity og maler over de nevnte områdene med en farge som passer, vanligvis ved å sample farge fra bildet. Etterpå kan man leke med blending, kopiere layers hvis man vil øke effekten, eller dra ned opacity for å minske effekten. Det tar lang tid å gjøre dette bra, men resultatet er ofte verdt det. De som har tegnebrett vil nok kunne gjøre dette veldig bra.

Lenke til kommentar

En kjapp effekt som kan gi et lignende (men kanskje ikke like "forseggjort") resultat er å duplisere laget i photoshop, kjøre high pass og sette vlendig mode til multiply på det øverste og kjøre gaussian blur på 3px eller noe og justere fargene på det underste. I utgangspunktet svært gode bilder er selvfølgelig en forutsetning, særlig med tanke på lyssetting, kan det se ut som.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Det er ikke ofte jeg opplever dette med fotografier (somm ikke er eportasjebilder fra krig og nød), men disse bildene var virkelig ekle!

Smaker veldig av gammeltysk kitsch-maleri. Fysjom!

5766093[/snapback]

Jeg må si meg litt enig; utvilsomt veldig dyktig manipulering i Photoshop, men de ferdige resultatene er litt 'ekle' synes jeg.

 

Med andre ord: Veldig godt gjort, men jeg likte ikke resultatet i det hele tatt.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Bare for å vekke en gammal tråd til live, Ray Bayer har delt sin teknikk på dpreview-forumet. Jeg har eksperimentert litt med dette selv, og kom over en tråd på det forumet. Ikke at jeg ble særlig klokere, men det beskriver en del av det som blir gjort. Bildene er helt klart preget av det kameraet, som har sin egen look (1Ds) og fantastisk belysning.

 

Jeg gjorde et kjapt forsøk selv, nok en gang med mitt skjemmende utseende som motiv, da det ikke kryr av linselus her i disse nattetimer. 350D, 50mm f/1,4, 500w lampe fra høyre (min venstre) og hjemmelaga reflektor på andre siden, nesten helt inntil trynet. Litt annen etterbehandling enn det som beskrives i tråden.

Begynner det å nærme seg?

post-57260-1160011091_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...