Gå til innhold

Gjør AMD sære valg for tiden?


substeve

Anbefalte innlegg

Har vært kjempefornøyd med AMD siden før århundreskiftet, men de siste månedene synes jeg de har gjort noen sære valg. Først kom beslutningen om å sette en stopper for salget av bulk-prosessorer (som Intel gjorde for noen år siden). Deretter er det avgjørelsen om å slutte å produsere Venice 3000+, 3200+ og 3500+ - med mulig(!) introduksjon av billige Sempron for 939 med en ussel 128kb L2 cache. Vi har også den saken med Opteronene.

 

Også er jeg misfornøyd med prisnivået de har lagt seg på. Jeg kan huske (dvs. jeg påstår å huske) at AMD før la seg på et bredt prisspekter fra godt under tusenlappen og inn i flere tusen kroner for mainstream sokkelen - men for 939 falt vel ikke prisene under 1400-1500 før i oktober, for så bli EOL knappe to måneder senere.

 

Jeg har heller ingen tro på at M2 med DDR2 kommer til å bli en kongeplatform slik A og 939 er det, jeg tror heller at det blir en kortlivet "overgangs-platform" til vi ser en ny sokkel med DDR3 i 2007. Jeg kan gjerne ta feil og som forbruker er det kjekt å slippe å legge det minnet man kjøpte året før i skuffen.

 

Er det bare jeg som føler det slik, eller er det andre her som har gjort seg samme tanker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sempron til socket 939 betyr vel døden for socket 754. Om dette stemmer så er vel dette et logisk trekk fra AMD. DDR3 vil vi trolig ikke se før i 2008(Q1) fra AMD sin side med en ny arkitektur, og forhåpentlig vil det bli den mest ryddige plattformen AMD noen gang har hatt.

 

Når det gjelder utskiftning av minne så er ikke dette noe nytt. Intel har vel hatt 5-6 forskjellig minnestandarer på sin P4 plattform, og socket A har vel hatt 4. Dette er noe vi alle må leve med.

Endret av Falcon_
Lenke til kommentar

Sempron for 939 er nok slutten på 754, ja. Slik jeg har forstått det er det derfor de har ventet med dette - til tidspunktet passet. Det merkelige er da, om det er sant da, at de slutter med de minste Venicene og introduserer nye (og dårligere antar jeg) Semprons istedet.

 

Jeg hadde inntrykk av at produksjonskostnaden for Semproene ikke er noe spesielt lavere enn for Venicene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...