Gå til innhold

Koffor Bergen e' best!


Dotten

Anbefalte innlegg

Liker ikke de heller, men synes utlendinger, eller innvandrere blir mer passende, er hakket verre. Ikke på grunn av hudfarge, religion eller noe slikt. En ting om du søler mat i ditt eget hus og skyver det under teppet, men å gjøre det når du får bo hos andre er lite hyggelig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var for første gang, innom Bergen i går. Fikk kanskje ikke med meg så mye av byen, men det jeg fikk sett virket i hvertfall flott. Heldig med været var vi og.

Er for min del ingen tvil om at Bergen er en finere by enn Oslo. Men jeg tror likevel jeg holder meg her i Trondheim enn så lenge.

 

Forresten så var anledningen for turen at jeg var på konsert på Koengen i går kveld.

Lenke til kommentar

Jeg har bodd i Bergen hele livet mitt, og føler en fantastisk stor kjærlighet for byen. Omtrent hver eneste gang jeg er i sentrum sitter jeg meg ned enten på festplassen, på den blå steinen, på trappen ved DNS (teateret), eller et annet sted, og bare studerer folk og nyter byen. Gjerne med en god bok, og musikken har jeg jo som oftest alltid med meg. Er en fantastisk vakker by, og det er så mye positiv energi her.

 

Eneste er at folk kunne vært hyggeligere med hverandre, det er liksom ingen som har noen interesse av å sosialisere med folk de ikke kjenner. Oslo føler jeg er bedre på sånt, har erfaring med at østlendinger er mer sosiale vesener.

 

I tillegg har Oslo langt flere treff av alle mulige slag(aicon/desucon f.eks.), og langt flere "merkelige" mennesker. Alle er så vanlige og kjedelig her i Bergen, hva stil og klesplagg angår (meg selv inkludert).

Endret av Sitronsaft
Lenke til kommentar

Forresten så var anledningen for turen at jeg var på konsert på Koengen i går kveld.

 

Veldig god grunn, det. Muse er gode, og Bellamy er en fantastisk gitarist.

 

Bergen er forøvrig helt nydelig når byen oppleves som turist. Fin natur, hyggelige mennesker, verdens kuleste fotball-lag og morsomt uteliv. Dessverre ikke like godt å bo der permanent (etter egen erfaring). Trives veldig godt med å bo i Trondheim og å besøke herlige Bergen jevnlig i løpet av året. ;)

Lenke til kommentar

Stort sett håpløst å diskutere med Oslofolk om hvilken by som er den beste. De sitter på Aker Brygge og slår seg på brystet, men når vi i Bergen sier at Oslo Øst også er en del av byen, så beliter de seg ikke.

 

Inn fra siden kommer gjerne en nisse fra tettstedet Molde som har fått bystatus med sine 10.000 innbyggere og skryter av sin "by". Joda, Molde er en fin plass, men "bystatusen" sitter vel løst når man ikke engang klarer å skaffe seg en McDonalds.

 

Det Bergen mangler for å være en perfekt by er:

100 soldager

Gokart senter - gjerne med utendørsbane, vi har jo nå 110 soldager...

Flere uteserveringssteder, gjerne ved sjøen (bryggen har den jævla veien utenfor uteserveringen).

Skikkelige strender (alla slike man har i Norheimsund/Øystese).

Englandsbåt (ingen tar den, men alle har tatt den en eller annen gang).

Bedre kollektivtilbud, men ikke nødvendigvis i form av snegletrikk.

Et mikrobryggeri i sentrum som fungerer som et utested (alla Mikrobryggeriet i Trondheim - det i Oslo er en skam for navnet).

Skulle gjerne hatt en bredbåndsleverandør som leverte 1Gb/1Gb til en latterlig lav pris.

Skulle gjerne hatt et fotballag som vant serien minst en gang hvert 10 år i snitt (slik at også mine barn fikk oppleve en slik stemning).

Hadde vært artig med motorvei og 100 grense, gjerne helt fra Åsane til Flesland.

En plan mot eller for rusmiljøet i parken hadde vært flott.

 

Sikkert et og annet jeg har glemt, men jeg føler det viktigste er kommet på papiret foreløpig.

Lenke til kommentar

Ser ikke hvorfor McDonalds skal ødelegge byen. Kunne også hatt plass til en Zara og en Mango i sentrum. Kjente merker man forventer å finne i en by.

 

Badetilbudet er greit med Nordnes sjøbad og på verftet. Kunne kanskje vært bedre, og det blir kanskje bedre om industrien på havnen flyttes ut av sentrum.

 

Det jeg har savnet mest i byen de siste årene er et utested alla Mikrobryggeriet. Ugreit eller hva den heter ved Garage har fin stemning, men ikke eget øl... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...