Jump to content
Sign in to follow this  
larseer83

Får ikke innstallert SATA drivere

Recommended Posts

Hei. Hjelper en kompis med å innstallere en ny harddisk. Har ikke alle specs på maskina tilgjengelig nå siden det er midt oppi jula, har bare tatt det over telefon med han siden han ikke har tilgang på internett nå.

 

Det som skjer er at det ikke finnes noe "enable sata" i biosen. Det er ikke et valg. Så følger det med sata driver fra MSI på diskett men når han stapper i disketten og rebooter får han bare beskjed om å ta ut disken og starte maskina på nytt. Hvorfor det? Alt er tilkoblet rett og hardisken snurrer...

Share this post


Link to post

Jeg mener å huske at når du booter i fra cd-rom, med windows plata i, trykk så F6 for å legge til SCSI drivere, når innstallasjonen spør etter driveren, sett inn disketten.

Når dette er gjort kan det hende du må inn i bios for styring av SATA (trykk ctrl og F samtidig) her kan du velge om du skal kjøre RAID osv, jeg er dessverre ikke den beste til å gi forklaringer skriftlig, men håper disse pekepinnene kan få dere i mål. Lykke til. :thumbup:

 

Hilsen Mads.

Share this post


Link to post

Stemmer det som Mads skriver! Etter at Installasjonen starter, vær klar til å trykke F6 for meldingen kommer ganske kjapt. Deretter blir du bedt om å sette inn disketten...

Share this post


Link to post

Du skal kun trenge å bruke den disketten om han skal kjøre på raid, eller i fra raid kontrolleren. Ellers trenger an ikke den for en enekelt disk. Ellers er oppsettet som beskrevet av de to andre ovenfor.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...