Gå til innhold

Hva er+/- med egendedikert hd til opperativsystem


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har i den senere tid sett og lest att der er en del som bruker egen til dels dyr hd på gjerne kun 70-80 gb som de kun bruker til opperativsystemet sitt, er dette noe som virkelig er nødvendig, når man kan partisjonere større disker.

 

Noen som kan forklare dette

5219075[/snapback]

 

Du tenker sikkert på Western Digitals Raptor-serie?

 

Fordelen med disse er større hastighet og lavere søketid. I motsetning til de vanlige IDE og SATA-diskene som har et turtall på 7200rpm så spinner disse med 10000rpm, noe som medfører kortere søketid og raskere overføring av data. Om det virkelig er nødvendig kan diskuteres, og er sannsynligvis opp til den enkelte å avgjøre. Men faktum er at du får en noe raskere disk til å kjøre operativsystem, noe som medfører "kortere" oppstart og raskere applikasjoner i operativsystemet.

Lenke til kommentar

Fordelene med egen disk til OS er at du kan (og det må du før eller siden) formatere og legge inn OS på nytt igjen med jevne mellomrom, uten å risikere å miste andre filer.

 

Raptor disker er relativt dyre for størrelsen sin, og bråker veldig mye i forhold til noen andre disker. Jeg vil ikke ofre stillhet / arbeidsro for en 5 sekunder kjappere boot eller programstart, dersom man i det hele tatt merker forskjellen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...