Gå til innhold

Forslag til trommesett til nybegynner ...


Wintermuthe

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg er far til en 8 åring som har begynt på musikkskole og blitt helt hekta på trommer. De spiller på fullt sett, dvs. basstromme, skarp, 3 trommer (vet ikke hva disse heter), cymbal og hihat.

 

Hjemme har han ikke trommer og vi planlegger derfor å kjøpe et sett til han til jul. Mitt spørsmål er da: hva bør vi kjøpe? Jeg vil ha noe som varer (spiller selv gitar i et band og vet viktigheten av å ha skikkelig utstyr) uten å legge alt for mye penger i dette i første omgang. Jeg ser for meg et Pearl sett men er de rimeligste settene beste valg eller får man veldig mye ekstra ved å legge litt mer penger på bordet? Er det andre hensyn jeg må ta enn kvalitet og antall trommer?

 

Jeg tar i mot alle tips med takk!

 

mvh.

muthe

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann, anbefaler å spørre her, da det er flere som kikker innom og som har litt erfaring:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=430608

 

Kommer litt an på hvor mye penger du er villig til å legge i dette, og om det er mest interessant å kjøpe nytt eller brukt sett. Kjøper du nytt så kan fine nybegynnersett være Pearl Forum, Tama Swingstar, Mapex VX, Yamaha Rydeen, Premier Cabria Lite, Sonor 503/1003. Ville holdt meg til disse merkene da det er de mest kjente, lager trommer man kan stole på. Prisklassen på disse er vel rundt 7000 vil jeg tippe, inkl. det mest nødvendige av hardware og et sett med begynnercymbaler (følger som oftest med, men ikke alltid). Jeg ville i alle fall ikke kjøpt noe billigere nytt nybegynnersett enn disse, da de er absolutt nederste nivå av det man kan si er et godt nybegynnersett, med hardware som takler litt påkjenning.

 

Men, om det er interessant å ha settet over litt lengre tid, være sikker på at de kan låte bra og fint kan brukes til å spille ute med, evt. om du vil ha litt igjen for det når de kanskje selges etterhvert, så vil jeg anbefale å legge på noen tusenlapper og heller gå for Pearl Export, Tama Superstar, Mapex M Birch, Sonor 2005, Yamaha Stage Custom, Premier Cabria, Gretch Catalina. D har sønnen din trommer som kan brukes i lang tid framover, og kunne være fornøyd med lyden. Hvilket som er best av disse settene er vanskelig å svare på, da de alle er bra trommer men med litt forskjellige løsninger, må egentlig bare testes ut. Prisen på disse ligger vel på ca 8-10 000 inkl. hardware, dog uten cymbaler. Om cymbalene må skaffes utenom, anbefaler jeg Meinl på et budsjett, tror neppe du finner bedre cymbaler for prisen i Norge.

 

Lykke til! :thumbup:

 

(EDIT: ser e321 la ut link til trommeslager.no, de selger nokså gode Peace sett, selv om dette kanskje er et litt ukjent merke her til lands, så har de fått mye skryt i tester i andre land, og kan være gode kjøp. Spesielt DNA serien virker å være utrolig mye trommer for pengene. Cadeson selger de også, har ingen erfaring med de selv, men vet at de lager mye bra skarptrommer og litt dyrere sett)

Endret av ZprMario
Lenke til kommentar

Jeg hadde kjøpt et Pearl Export sett, hvis jeg var deg! De er av bra kvalitet og er lette å utvide i tillegg til at de er knalltøffe. Fins i litt forskjellige modeller, den rimeligste som jeg hadde gått for ligger veiledende på 9995 tror jeg. De dyrere utgavene ligger på ca. 12995 og har litt annerledes lugs og andre finisher. Alle prisene er uten cymbaler, men hvis du satser på Sabian pro-serien for eksempel, så har du cymbaler som ikke er så dyre (relativt sett) og som låter ganske tøft. Veiledende priser er vel ca. 6000

Lenke til kommentar

Jeg vet dette ikke er et direkte svar på det du spør om, men jeg må spørre deg:

Har du tenkt godt igjennom dette?

 

Gutt på 8 + trommesett = ? Jeg tror du vet svaret.

 

Grunnen til at jeg skriver denne advarselen er at en kamerat av meg kjøpte et trommesett til sin 9 år gamle sønn for tre år siden. Etter tre uker med mer eller mindre konstant hodepine bestemte han seg for at den kjære nye bilen ikke trengte å så i garasjen som han hadde bygd til den. Nå tre år senere står bilen fremdeles utenfor, og inne i garasjen står det i tillegg tre andre gutter med diverse musikkinstrumenter og lager en helvetes masse bråk.

 

Lykke til!

Endret av Dr.Ittsekk
Lenke til kommentar

Hei og takk for gode og informative svar!

 

Jeg får begynne med det siste innlegget først: jeg er ikke stinn av gryn ;=) Men vi er allikevel villige til å legge litt penger i det da jeg vet at kvalitet lønner seg på sikt. Siden poden bare er 8 år har vi ingen garanti for at denne interessen vil vedvare så jeg er vel ute etter noen gode nybegynner trommmer som eventuelt kan selges dersom vi ønsker å oppgradere senere. Det er viktig å poengetere at også far har lyst å slå litt på trommene da jeg spilte skarptromme som guttunge selv men nå spiller gitar.

 

Dersom vi kjøper nytt synes jeg prisklassen Pearl Forum virker OK, men vi kjøper gjerne brukt dersom dette gir oss mer for pengene. Som et eksempel så ser jeg at jeg kan få Pearl Forum (komplett) til 5900,- nytt. I følge ZprMario sitt innlegg så forstår jeg det slik at dette er det laveste vi bør gå for å få et godt nybegynner sett.

 

Ellers så anbefaler dere dyrere trommer som f.eks. Pearl Export dersom de skal ha en levetid utover nybegynnerstadiet og til den prisen så blir det å kjøpe brukt. De andre ungene skal også ha julegave ;)

 

Men dersom jeg går for brukt: hva er det viktig å sjekke utover det rent visuelle samt at stativ, tommer etc. virker intakte? Er det slik at man må belage seg på å skifte skinn og hva er prisen for noe slikt? Mao, er trommer et "evigvarende" instrument eller slites de ned med tidens tann for så å tilslutt bli "ubrukelige" ?

 

Skal også sjekke ut lenken dere la ved. Takk for innspill så langt!

 

mvh.

muthe

Lenke til kommentar
Jeg vet dette ikke er et direkte svar på det du spør om, men jeg må spørre deg:

Har du tenkt godt igjennom dette?

 

Gutt på 8 + trommesett = ? Jeg tror du vet svaret.

 

Grunnen til at jeg skriver denne advarselen er at en kamerat av meg kjøpte et trommesett til sin 9 år gamle sønn for tre år siden. Etter tre uker med mer eller mindre konstant hodepine bestemte han seg for at den kjære nye bilen ikke trengte å så i garasjen som han hadde bygd til den. Nå tre år senere står bilen fremdeles utenfor, og inne i garasjen står det i tillegg tre andre gutter med diverse musikkinstrumenter og lager en helvetes masse bråk.

 

Lykke til!

5205094[/snapback]

 

HAHA! Gi gutten tinitus!

Da slipper han forsvaret! :p

 

men litt mer seriøst; så vil jeg anbefale deg å kjøpe nytt!

siden han ikke er så alvorlig gammel så skal han nok ikke ut å turnere til uken så div kasser trenger du/han ikke! dessuten så er d en tendens at brukte trommer gjerne er noe ovale i formen pga dårlig behandlig, så å skifte skinn kan by på problemer siden de ikke sitter så smurt.

Og ang pris så tror jeg du kan starte på de rimligste utgavene, men helst av de litt mer anerkjente merkene. lydmessig så skal d ikke være den største forskjellen på de og de som er dyrere, og siden din 8-år gamle sønn sikkert slår og ikke spiller trommer foreløpig så spiller det vel minimalt noe rolle!?

største forskjellen mht billig og ikke fult så billig blir hardwaren så trommene er ikke laget for å bli rigget opp og ned hele tiden....

 

vil påpeke at jeg selv ikke spiller batteri men har overnevnt info fra habile trommiser!

 

lykke til m kjøpet og d finnes mer irriterende instrumenter, feks trekkspill! :D

 

mvh

Lenke til kommentar

Med trommer er det stort sett kun skinn som slites og må byttes, så lenge man tar vare på trommene og ikke utsetter de for unødvendig mye stress/slag osv. Det anbefales, om man ser på brukt sett, å se at kantene på trommene, der skinna "hviler oppå", er intakte, dvs. ikke har hakk eller ujevnheter, da det kan gjøre at lyden blir veldig rar. Problemet der er vel at man ofte må ta av skinnene for å se dette, og er vel kanskje ikke så mange som gidder å gjøre det når de er ute og ser etter sett.

 

Skinn koster jo litt det og, om det må byttes. Kvalitets-skinn har en tendens til å koste rundt 200 kr per skinn, evt. får man kjøpt de i pakker for en noe rimeligere sum. Basstrommeskinn kan faktisk koste rundt 500 kr, Norge er et forferdelig dyrt land når det kommer til slike ting.

 

De nyeste nybegynnersettene, som Pearl Forum og slikt, vil holde en stund for en nybegynner, de som lages i dag kan man også få ålreit lyd ut av, så er nok ikke så dumme kjøp de. Selv spilte jeg på et Tama Swingstar tidligere, og kan også anbefale de. Men, finner du et pent brukt Export/Rockstar/Stage Custom osv. sett i prisklassen du hadde tenkt, bør det helt klart heller vurderes... Kanskje ikke mest fordi lyden er så mye bedre, men også fordi disse er lettere å selge seinere, og få igjen en del for.

Endret av ZprMario
Lenke til kommentar

Hehe - ja vi har tenkt gjennom dette. Selv spiller jeg i band (gitar) og har store forhåpninger om at poden skal gjøre det samme! I tillegg så holder vi på å bygge hus med lydisolert øvingsrom i kjellern! Så det å kunne ha et trommesett rigga opp til en hver tid er jo ypperlig for flere enn guttungen.

 

Men det med hørsel er jo et godt poeng. Til dere som spiller trommer, bruker dere ørepropper ol. når dere øver? Jeg vil ikke at guttungen skal ende opp med hørselsskader.

 

mvh.

muthe

Lenke til kommentar

Jeg hadde selv kraftig kontinuerlig tinnitus av typen som varierer i frekvens i tre år. Det var mildt sagt et helvete da jeg på den tiden studerte og derfor satt mye på lesesal med ørepropper. Jeg tror jeg fikk det fordi jeg hadde jobbet mye et sted som arrangerte konserter. Nå er tinnitusen så godt som borte, det eneste jeg nå kan noen ganger få er en 1-3 minutter med fast frekvens. Dette tror jeg er normalt for de aller fleste (?) og det er ikke noe problem.

Rett etter jeg fikk tinnitus ble jeg svært redd for hørselen min og jeg gikk derfor til anskaffelse av formstøpte ørepropper. Proppene lages ved å ta avstøpning av øregangene og har en lik demping på alle frekvenser. Jeg husker ikke helt hva de het, men det er noe ala disse: starkey

Endret av Dr.Ittsekk
Lenke til kommentar

Hørselvern er meget viktig, daq jeg begynte å spille trommer brukte jegt det ikke, og mamma tok meg med til en sånn høre lege, og han sa faktisk at jeg har litt nedsatt hørsel.

Nå bruker jeg øre propper :p

 

Ang sett så er jo Pearl Forum et godt valg, hvis du ikke vil bruke allverdens penger. Hvis du går på finn.no kan du sikkert leite fram et sett av typen Rockstar/Superstar, Export, Stage Custom eller 2005 til ca samme pris som du får Pearl Forum nytt, men da følger det antagelig ikke med cymbaler. Men ta en titt på Meinl cymbaler, billige og bra!

 

wwww.musikkweb.no er også et bra sted å lete etter brukte sett.

 

Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg syns det ser ut som et godt kjøp, og du får faktisk med både crash og ride, på sånne starterpacks pleier det bare å være en crash/ride, og som du sa, ikke minst en fin krakk :p

Syns ikke trommene ser veldig brukt ut, det er Remo Pinstripe på trommene ser det ut til, og de funker über til sånne ''low class'' trommesett, siden de kutter en del overtoner. Men siden du skal gi det til sønnen din til jul ville jeg ihvertfall kjøpt nytt skinn til skarptromma.

Evt til de andre og hvis de ser helt slitte ut.

 

Men helt klart et godt kjøp, jeg likte tilogmed finishen :D

Hvis ikke det dukker opp bedre tilbud ville jeg gått for dem, men du burde spørre om du kan gå å se på de først seff.

Lenke til kommentar

Dixon er ikke et merke jeg har særlig stor erfaring med, ikke veldig utbredt. Ville i utgangspunktet ikke anbefale det. Men når det er sagt har jeg selv en Dixon trommestol, og den er helt upåklagelig ihvertfall. Solid og bra. Om du har mulighet, dra og se på det. Burde være mulig å avgjøre om det virker solid eller ikke da. Det ser bra ut på bildet ihvertfall.

 

PS: Prisen på det settet du linket til synes jeg var noe stiv, burde være mulig å få det litt billigere, spesielt med tanke på at det er originale skinn på det. Originale (stock) skinn er som regel crap, både holdbarhetsmessig og lydmessig.

 

Edit: PS 2: På Tabs Musikk får du et helt nytt Tama Swingstar komplett med stativer, stol og cymbaler til omtrent samme pris. Og de har forøvrig gratis frakt frem til jul. Personlig ville jeg nok heller gått for dette. Med Tama er du ihvertfall helt sikker på at du får kvalitet, og jeg antar det vil være enklere å evt. selge det igjen også, siden Tama er et anerkjent merke.

Endret av Rayban
Lenke til kommentar

Enig med Rayban. Dixon trommene er sikkert greie nok, men i alle fall ikke til den prisen, da du heller kan kjøpe et nytt kvalitets-nybegynner sett til samme eller litt mindre pris. Vet Dixon har billig og ganske stødig hardware, trommene har jeg hørt svært lite lovord om... Tama Swingstar er et ypperlig valg, nå får man jo de også i veldig stilige finisher (spør gjerne etter Limited Edition settet, vet ikke hvor mange av disse som blir solgt ut men settet er hvertfall blant de tøffere billig-settene jeg har sett, bilde under). Kan anbefale Tabs Musikk, handlet mye derfra selv og har alltid veldig hyggelig service. Får man gratis frakt i tillegg, ville jeg vurdert de først...

post-15605-1133197617_thumb.jpg

Endret av ZprMario
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...