Gå til innhold

Hvordan får jeg maks ut av dette systemet


Anbefalte innlegg

Heisann der!

 

Jeg er mer eller mindre helt ny på overklokking, har prøvd meg litt selv, noe som jeg har merket ikke alltid er så lurt :p

 

Derfor spør jeg dere mer erfarne om systemet mitt egner seg hvor for overklokking. Og hvor langt jeg kan tøye strikken, men fremdeles ha ett stabilt system. (Skjønner at det siste er ganske variabelt). Uansett, jeg har bygget PC'en min selv, og har:

 

Intel P4 3,0Ghz

Abit IS7

Connect3D Radeon X800 pro

 

Desverre vet jeg veldig lite om RAM et mitt, dette fikk jeg som en demo vare, veldig billig, men jeg vet at det er DDR-DIMM PC3200. Hvis dere trenger mer info, si meg hvordan jeg skaffer det, så skal jeg gjøre mitt beste :)

 

Jeg tror BIOS'et på IS7 er likt som IC7 og om jeg ikke tar helt feil, så sitter det sikkert en god del av dere på akkurat det HK.

 

For øyeblikket har jeg klokket prosessoren opp til 3,3Ghz, og har ikke støtt på noen problemer. Jeg har helt OK temperaturer (se bilder nedenfor), og har en Zalman kjøler på CPU'en min. Trenger dere mer info om kjølingen min, bare spør ^^

 

Målet med klokkingen er å få best mulig FPS i nye spill, men på ett system som er veldig trygt og sikkert, uten problemer, eller altfor store temperaturer. Jeg har ingen problemer med å klokke CPU'en, det har jeg lært meg, men hvis jeg prøver å dra den opp til 3,4 Ghz, så nekter den blankt. Da kjører PC'en, men det kommer ikke noe bilde på skjermen. Regner også med at det kan være lurt å klokke RAM'et, og dette har jeg 0 peiling på. Jeg har også lekt meg litt med ATItool, og prøvd hastigheter opp mot 500/480, men ikke prøvd over dette.

 

Jeg vet ikke hva slags info dere trenger fra biosen min, men uansett så knipset jeg noen bilder, for å gjøre det lettere for dere å hjelpe meg :D

 

img01764dk.th.jpg

 

img01770ij.th.jpg

 

img01790dk.th.jpg

 

img01816wc.th.jpg

 

Ettersom jeg ikke tror det står i bildene, nå har jeg ATItool i bakgrunnen, og den siser at GPU'en ligger på ca 50 grader, uklokka.

 

Tusen takk for alle svar, Jeg synes ofte at hjelp via forum kan være knotete, så hvis dere har tid og lyst må dere GJERNE legge meg til på MSN :D

[email protected]

 

PS. Jeg har ikke søkt etter svar på forumet før jeg postet denne tråden, grunnen er enkelt og greit at jeg ikke visste hva jeg skulle søke etter :p Jeg så også på Annonseringen, men da jeg ble lite klokere av den mått jeg starte egen tråd.

Endret av Mixy89
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Målet med klokkingen er å få best mulig FPS i nye spill,

5166892[/snapback]

Vel, da skal du konsentrere deg om grafikkortet.

 

1. Skaff deg en ny og bedre kjøler enn den som følger kortet.

2. Overklokk kortet så langt det er mulig, uten at du får grafikkfeil.

 

Hvis du fortsatt ikke er fornøyd; klokk cpu'en. Ser ut som det vil være minnet ditt som setter begrensningene på hvor mye mer du kan få ut av cpu. Vanskelig å si noe sikkert siden du ikke vet hva slags minne du har.

 

mvh r.-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...