Gå til innhold

PC+Skjerm til ca. 5000 kr?


Anbefalte innlegg

Har et søskenbarn som egentlig bare chatter, surfer og laster ned musikk (hun visste ikke hva harddisk var for noe engang...), og vil ha egen PC siden foreldrene hennes maser så mye når hun sitter på deres. Men hun er ikke rik, og er ikke villig til å betale noe mer enn ca. 5000 kr. Så jeg lurte på om noen klarer å sette opp en PC som vil funke greit til det, med så lav pris?

 

17" skjerm er jo greit, men hun klarer seg nok med 15". Hun kan sikkert bruke et integrert skjermkort. Jeg vet ikke hvor god prosessor og hvor mye RAM man må ha for å ikke bruke 30 min på å starte PC-en, men kjapp trenger den ikke å være. Det eneste som hadde vært litt greit, er å ha en 'ok' harddisk tror jeg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nå så jeg en liten ting, det står "SATA2" på disken. Vet ikke helt om det hovedkortet er klar for det. Men var det ikke en post her tilbake hvor det stod en del om SATA/SATA2? At det ikke var noe som het "sata2" hehe. Dere forstod poenget mitt håper jeg! :)

5152418[/snapback]

Det er ikke noe som heter S-ATA2, men jeg må innrømme jeg ikke husker hva det heter, kanskje noen her kan bekrefte at S-ATA og "S-ATA2" er kompitabelt?

Endret av Nomix
Lenke til kommentar
Tusen takk for hjelpen.

Men kan noen bekrefte at de funker sammen?

 

-EPoX EP-8KDA7I, nForce3 250, Socket-754 ATX, SATA/ATA, LAN, Lyd, DDR, AGP8X

og

-Samsung SpinPoint P80SD 160GB SATA2 8MB 7200RPM NCQ

5165090[/snapback]

 

Den største forskjellen på SATA og "SATAII" er den teoretiske overføringshastigheten 150 Mbit/s mot 300 Mbit/s. I praksis er det ikke store forskjellen da det er andre faktorer som er flaskehalsen i en harddisk. "SATA II" er bakoverkompatibel med SATA så det hovedkortet kan bruke den harddisken, men den vil da "bare" bruke 150 Mbit/s.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...