Gå til innhold

Proteinpulver som smaker godt?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg ble råda til å ta proteinpulver siden jeg trente så mye og siden jeg trengte litt mer muskler. Da jeg kjøpte meg en pakke med myoplex diet med jordebærsmak og sjokoladesmak, forventet jeg at dette skulle smake nogenlunde godt. Gjorde det det? Nei, tvert imot! Dette var noe av det værste ekkleste motbydelige gørret jeg har smakt! :sick::cry:

Huff så vondt det var. Aldri i livet om jeg gadd å drikke det mer.

Er det noen der ute som drikker proteindrikk og som veit om noe som smaker greit nok?

Har du prøvd "myoplex diet" og likt det, så vil jeg ikke ha råd fra deg takk. Men noen andre? Vil gjerne få i meg litt mer proteiner.

Takk.

 

d8e23c903f73737c823dddc9e3671213.lg.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
har vært borti et par merker som smaker helt ok, men de har ikke fungert like godt som de med dårlig smak. grunnen til at de smaker bedre er jo at de har et høyere sukkerinnhold, og det motvirker jo effekten ganske bra

5126057[/snapback]

Hvordan motvirker sukker muskeloppbygging? :hmm:

 

Protein Delite som Earendil sa er den klart beste på smak. Ingenting kan måle seg med den, men den koster også mer enn andre. Uansett så er det jo bedre å betale mye for noe du er villig og drikke, enn noe du må tvinge i deg å dermed vil skippe noen ganger.

Lenke til kommentar

sukker motvirker ikke muskelbyging, men folk som trener har ofte også et ønske om å bli kvitt fett. og er det noe sukker gjør så er det å hjelpe karbohydratene med å produsere fett.

 

derfor vil jeg anbefale trådstarter å bite i det surer eplet, hvis du vil få så mye ut av treningen så mulig, selv om det er snakk om små marginer her.

Lenke til kommentar

Vil bare si at whey cooler som du får på internurtition.no smaker ganske bra! PF sitt whey tech med banan smaker hvertfall helt jævlig. Har prøvd PF whey tech med jordbær som var ganske bra med MELK vel og merke.

 

Det siste jeg kjøpte var PF whey tech naturell, og hadde høye forventninger til dette. Men d var bare helt jævlig det åsså:/

 

Det beste jeg har smakt som jeg har blandet med vann er hvertfall whey cooler (min var med fersken is-te), og vann er vel det mest aktuelle å blande med;)

Lenke til kommentar
Gå heller for vann.

Med mindre du er skikkelig proff så har proteindrikk veldig lite å si på muskelveksten din, for ikke å snakke om at det ødelegger tenna dine.

5126388[/snapback]

Ødelegger tenna? :hmm:

 

Men ontopic: protein smaker naturlig vondt. Det er aminosyrer, som er nitrogenforbindelser, og nitrogenforbindelser smaker rett og slett ikke godt.

 

Mange proteiner er tilsatt enten naturlig (sukrose, dextrose o.l.) søtning, eller kunstig (asparatam, cyklamat o.l.) søtning for å få dem til å smake bedre. Det har både gode og dårlige sider:

 

- Du får i deg flere kalorier med de naturlig søtede proteinene. Det er det ikke sikkert du ønsker. Dersom du ønsker å bygge muskelmasse, vil det ikke gjøre noe. Vil du markere musklene, er ikke sukker tingen.

- Naturlig søtede produkter vil hjelpe på proteinopptaket, av to grunner: for det første er karbohydrater en mye raskere energikilde enn proteiner, slik at når kroppen er i en katabol fase, vil mye av proteinene gå med til energi, heller enn restitusjon. For det andre fører et karbohydratinntak, spesielt med sakkarider (ulike naturlige sukkere), til et forhøyet insulinnivå. Insulin hjelper på proteinopptaket og de prosessene som fører aminosyrene dit de skal.

- Kunstig søtede produkter kan med fordel brukes når du ønsker å ta proteiner utenom de sterkt katabole tidspunktene -- f.eks før du legger deg, kan dette være et godt utangspunkt. Du vil ikke ha særlig bruk for energien, og det kunstige søtningstoffene kan erstatte sukkeret. Vær imidlertid obs på at som i andre lett-produkter, blir det ofte trukket paraleller mellom økt kreftrisiko og inntak av kunstige søtningstoffer. Drikker du mye lettbrus osv ved siden, bør du kanskje ta stilling til dette.

 

Ellers finnes det mange som mener mye om foskjellige proteintyper. Imidlertid har de fleste produsenter/forhandlere smaksprøver du kan få gratis, eller for en liten krone eller to. Har testet en del, og proteinfabrikken sitt basic whey og whey tech falt i smak hos meg. Tech-nutrition har også en del okei produkter. Men husk at smaken er som baken!

 

Angående proteintype finnes det mye forskjellig, og det er usikkert om de forskjellige typene er så forskjellige som noen produsenter vil ha det til. Opptaksperioden kan imidlertid være interessant - myseprotein (whey) tas opp relativt fort, og passer godt rett før, under og etter trening. Kasein (finnes bl.a. mye av i cottage cheese) tas opp i opptil rundt seks timer, og egner seg godt før du legger deg, og i måltidserstattere.

 

Husk også at et godt kosthold ikke er ensbetydene med mye proteiner og lite karbohydrater. Mange har en kroppstype som har naturlige forutsetninger for å være tynne, og mange vil ha vanskelig for å legge på seg. Dette gjelder både muskler og fett, og det er slett ikke gøy for de det gjelder. I slike tilfeller kan gainere være et alternativ. Det er egne "måltider" med svært høyt kaloriinnhold, men med en gunstig ernæringsmessig sammensetning. Ofte finnes det i overkant av 30g protein og 30g karbohydrater i disse.

 

For de som har det andre veien - som har lett for å legge på seg, vil man kanskje kunne dra nytte av å spise magrere, og tenke på når man spiser hva. Ideen er å forsøke å ikke spise energi du ikke bruker - sukker før du skal sitte stille er like galt som å sultefore seg før man skal trene, for å bli tynn. Et balansert kosthold vil man ha mer igjen for i de fleste tilfeller. Å konsekvent unngå en eller flere matvaretyper kan være farlig; for det første kan f.eks. et svært lavt fettinntak lure kroppen til å gå i en slags forsvarsmodus, og redusere energiforbuket. Utmattethet, forstyrrelser i døgnrytmen osv kan bli konsekvenser. I værste fall kan et for selektivt kosthold føre til mangelsykdommer.

 

Husk på at det er flere ting i mat enn proteiner, karbohydrater og fett! Vitaminer, mineraler og essensiele fettsyrer er bare tre eksempler på noe man gjerne glemmer i alt karbohydrat-snakket nå om dagen. Det kan virke overveldene å holde styr på alt.

 

Derfor er mitt råd til deg å tenke deg om en gang til når det gjelder bruk av kosttilskudd. Hvis man skal gå vekk fra vårt mange millioner år gamle instikt om "sult", bør du vite hva du gjør, og hvilke symptomer som kommer av feilernæring. Vit hva du putter i deg, og hvorfor! Det finnes en verden utenfor karbohydrathelvetet nå om dagen. Mat er ikke farlig.

 

 

Edit: kikket litt på dette myoplex-produktet nå. Det er jo en måltidserstatter, ikke et rent proteinpulver. Forholdet proteiner/karbohydrater er ca 59-51. I tillegg inneholder produktet en rekke vitaminer og mineraler, og skiller seg således også ut. Den ekle smaken du beskriver kan komme av at L-glutamin (en av de tjue aminosyrene), som smaker høgg og helvete. Inneholder også en del tykkelse, og skal ut fra hva de skriver være "thick and creamy". Ikke alle syns det er like bra.

Endret av bfisk
Lenke til kommentar

Er ikke mye protein i melken jeg har hvertfall? Nå spiser jeg mye kylingfilet og lignende får å få i meg proteiner.. Men jeg trener ikke så utrolig mye heller bare vil fjerne noen kg fett på kroppen.

 

Jeg syntes hvertfall at hvis man trener så mye at man trenger å ta proteinpulver eller andre tilskudd får å få i seg nok da trener man litt for mye..

Lenke til kommentar
Gå heller for vann.

Med mindre du er skikkelig proff så har proteindrikk veldig lite å si på muskelveksten din, for ikke å snakke om at det ødelegger tenna dine.

5126388[/snapback]

Ikke utal deg om ting du ikke har peiling på. Proteiner er byggesteinen til muskelene dine, så hvis han ikke klarer og få i seg nok proteiner gjennom en vanlig kost, så er proteinshake midt i blinken for han. Trening bryter ned muskeler, mat og hvile bygger opp. Hvis en av de tre faktorene mangler vil man slite med og få sikkelig resultater etter en stund.

 

Men On Topic:

http://www.internutrition.no/produkt.php?c1=4&c2=&prodid=21

Dette er et meget godt proteintilskudd, det smaker helt fantastisk. Alle WheyCooler'ene er meget gode synes jeg.

Lenke til kommentar

med mindre du er skikkelig pro, ville jeg holdt meg til vann el. drikke med sukker under trening - også mye mat etterpå, da bygger du! Proteinpulver er lite hensiktsmessig med mindre du spiser lite egg, kjøtt o.l. Dessuten er det dyrt og.

 

Kengdal, slapp av litt... Alle vet at weightgainere og proteinpulver er mer moneymachines enn kost tilskudd.

Lenke til kommentar

Har brukt MyoPlex en gang. Helt greit mener jeg å huske.

 

MEN! Første gang jeg drakk proterinshake hold jeg på å brekke meg flere ganger. Syntes det var helt forferdelig! Skulle aldri smake det igjen. Men etter noen dager ble jeg vant med det. Nå har jeg drukket det i over et år.

 

Men jeg synes TN sine smaker best.. :love:

Lenke til kommentar
med mindre du er skikkelig pro, ville jeg holdt meg til vann el. drikke med sukker under trening - også mye mat etterpå, da bygger du! Proteinpulver er lite hensiktsmessig med mindre du spiser lite egg, kjøtt o.l. Dessuten er det dyrt og.

 

Kengdal, slapp av litt... Alle vet at weightgainere og proteinpulver er mer moneymachines enn kost tilskudd.

5127962[/snapback]

Jeg slapper helt av, men liker ikke når det blir sendt ut feil info :)

Som jeg sa er det best å få i seg det gjennom den vanlige kosten, men du skal spsie mye får å få til dette, og det er det ikke alle som klarer.

Du sier at det er så dyrt, la oss se litt på dette, her er et eks.

 

-Du skal ha i deg 160 gram proteiner i løpet av en dag, la oss si at du spiser mye egg og mye kylling, og du må spise MYE for å få i deg dette. Er dette billig? Nei

 

-Du skal ha i deg 160 gram proteiner i løpet av en dag la oss si at du tar 2 proteinshaker i løpet av en dag med 40 gram i hver, tilsammen 80 gramm. Da klarer du deg med å spise halvparten av egg og kylling som i det første eksemplet. Er dette billig? Nei men det er billigere en og bare spise kylling og egg.

 

Pris pr gram protein er mye lavere i proteintilskudd en hva pris pr gram protein er i kylling.

 

Som sagt dette er tilskudd til den øvrige kosten, ikke noe kan bytte ut god kvalitets mat, men det er et veldig bra tilskudd.

At det er bare sikkelige Pro's som har nytte av protein tilskudd og at proteintilskudd bare er moneymachines synes jeg er latterlige utsang.

Lenke til kommentar
Proteiner er byggesteinen til muskelene dine, så hvis han ikke klarer og få i seg nok proteiner gjennom en vanlig kost, så er proteinshake midt i blinken for han. Trening bryter ned muskeler, mat og hvile bygger opp. Hvis en av de tre faktorene mangler vil man slite med og få sikkelig resultater etter en stund.

 

Men On Topic:

http://www.internutrition.no/produkt.php?c1=4&c2=&prodid=21

Dette er et meget godt proteintilskudd, det smaker helt fantastisk. Alle WheyCooler'ene er meget gode synes jeg.

5127599[/snapback]

Hvis du ikke greier å få i deg nok proteiner er du ute å kjøre.

 

Og jeg foreslår da at man legger om kostholdet.

 

Det virker i tillegg som om dere tar det FORDI det smaker godt, og det sier jo en del.

Lenke til kommentar
Hvis du ikke greier å få i deg nok proteiner er du ute å kjøre.

 

Og jeg foreslår da at man legger om kostholdet.

 

Det virker i tillegg som om dere tar det FORDI det smaker godt, og det sier jo en del.

5128138[/snapback]

Vet du hvor mye mat man må spise for å få i seg f.eks 160 gram proteiner.

Hvis du sier at dette ikke er noe vansklig i det hele tatt, da synes jeg du er litt ute å kjører.

 

Og hvordan klarer du og dra ut at det virker som om jeg synes det smaker godt?

 

Men nå må jeg stikke å trene, og ta en proteinshake etter treningen. :cool:

Endret av kengdal
Lenke til kommentar
Og hvordan klarer du og dra ut at det virker som om jeg synes det smaker godt?

 

Men nå må jeg stikke å trene, og ta en proteinshake etter treningen. :cool:

5128179[/snapback]

 

:hmm:

 

Dette er et meget godt proteintilskudd, det smaker helt fantastisk. Alle WheyCooler'ene er meget gode synes jeg.

 

Og nei, det er IKKE vanskelig å få til et kosthold med masse proteiner.

Jeg har snakket med flere fagfolk, og min mor er fysioterapeut og lege.

Ingen av dem er i tvil om at proteindrikker o.l er tull. Lagd for å tjene penger på.

 

Men ja, jeg melder meg ut av denne diskusjonen, da det ikke kommer noe positivt ut av den. For meg kan dere bare ta den proteindrikken hvis dere så absolutt vil, men dere bør ihvertfall vite at det bare er tull!

Endret av Timur
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...