Gå til innhold

TEST: Neovia NEO-3205DTX 32" LCD TV


CaZpeR

Anbefalte innlegg

Jeg får straks min Neovia NEO-3205DTX 32" LCD TV på døra. Og jeg tenkte å lage en test om denne siden jeg ikke har funnet noe av denne på noen andre sider. Jeg begynner derfor testen med denne introduksjonen.

 

TV'en har følgende speccs:

Panel:

Oppløsning WXGA 1366x768

Kontrastnivå 1200 : 1

Lysstyrke 600 cd/m²

Innsynsvinkel (Hor:/Vert.) 176°/176°

 

Tilkoblinger:

Connection PC/D-Sub

Entry Audio PC

Connection DVI (Digital Virtual Interface)

Connector SCART (Full/Half)

Entry S-Video

Entry Antenna

Entry Audio

Exit A/V (RCA)

Exit for Headphones

 

Det som er det spesielle med denne TV'en er at den har en innebygget DVD/DivX Spiller montert inn i siden

 

image72.jpg

 

Grunnen til at jeg starter med denne introduksjonen er at jeg lurer på hva dere vil se? Fra når jeg åpner den til den er på testbenken. Hva vil dere lese om og hva vil dere se av bilder. Sånn at jeg vet det før jeg åpner esken og ødelegger det ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Siden ingen har skrevet noen forslag så tar jeg dette fra eget hode :) Fikk TV'en levert på døra av Linjegods (veldig serviceinntilte mennesker må jeg nevne).

 

Leverandøren av TV'en har tydeligvis skiftet navn. Jeg bestilte en Neovia 32" LCD TV med innebygget DVD/DivX. Men den jeg fikk heter så mye som DMTech. Denne var helt identisk som den på bildet så var vel ingen sendingsfeil :p

 

Setter i gang jeg da. Først vil jeg beklage de dårlige bildene da jeg kun har kameraet på mobiltelefonen min til disposisjon (K750i).

 

Forpakning:

 

Vet dette kanskje høres litt rart ut, men når det gjelder en så ømfintlig ting som en LCD TV er faktisk forpakningen litt viktig. Da jeg fikk pakken var det denne pakken som møtte meg:

DSC00620.JPG

 

Samtidig som jeg tok dette bildet var det et 32 tommers smil på ansiktet mitt fordi denne vidunderligheten her har jeg ventet på nå i en måned (trege directbuy :p)

Åpnet esken og dette er synet jeg møtte:

DSC00618.JPG

 

Veldig godt innpakket i antistatisk plast (som jeg fikk veldig støt av når jeg tok i det) og masse isopor. Med andre ord meget godt innpakket (skulle vel egentlig bare ikke mangle).

 

Budel:

 

Den største skuffelsen med hele TV'en var bundelen. Det var en stor hvit eske på siden av TV'en som jeg regnet med var stappet med godsaker med kabler o.l. Men det var ikke det som møtte meg. Dette var det som møtte meg:

DSC00616.JPG

 

1x Scart-Kabel

1x Fjernkontroll

1x Strømkabel

2x AAA Batterier

1x Garantikort

1x Tynn Manual

 

Manualen var en stor skuffelse da denne var trykket på papir som er billigere enn dopapiret jeg har på badet.

 

Men fjernkontrollen derimot var en lettelse. Denne er av veldig god kvalitet. Veldig kraftig satt isammen og knirker ikke og føles ikke billig ut. Den er som alle andre fjernkontroller laget i hardplast og er utstyrt med "liksomselvlysende" gummi knapper. Den er også veldig godt balansert og ligger godt i hånden. Et minus er kartet over DVD knappene. Disse er trykket med en mørkblå farge inn i en mørkgrå plast, minuset er at man må ha sterkt lys for å se det og er omtrent umulig å se når det er litt dempet belysning, men dette er sånn man bare må lære seg utenatt etterhvert.

 

TV'en:

Etter mye knot for å få TV'en ut av esken (var litt værre enn jeg trodde når jeg var aleine) så fikk jeg den til slutt ut :p (merker et snev av idioti fra min side nå ).

Noe jeg likte veldig godt var tykkelsen. TV'en er veldig diskret designet og har en bue langs hele baksiden som føles veldig solid gjennomført ut.

DSC00614.JPG

 

En veldig fin finesse som er laget på denne er kabelkanalene de har laget. Disse likte jeg veldig godt. Kabelkanalen går fra alle kontaktene som sitter på venstre side av TV'en bak et deksel (som tas av for å gjemme kontaktene slik at det ser rent og pent ut) som går videre til et større deksel helt ved fotfestet av TV'en (man kan se kanalen på bildet).

DSC00613.JPG

 

Dette gjør at alle kabler som kobles til TV'en kommer ut på samme plass bak TV'en, nemlig på midten bak ved fotfeste. Dette får det til å se stilrent ut og er en veldig hendig detalj.

 

DSC00612.JPG

DVD/DivX spilleren er plassert på TV'ens høyreside (Legg merke til den fine "DivX" logoen ). Denne føles veldig solid ut og det kjennes utrolig high-tech ut å sette i platene for når man såvidt er borte i plata så suger den seg fast og drar plata inn, man får skikkelig følelsen av at man har fått et kvalitetsprodukt og noe som ikke rasler eller bråker og som ikke vil inn i det hele tatt (noe jeg har erfart fra DVD-brennern i Apple PowerBook-serien da de har samme konsept som dette). DVD/DivX spilleren har spilt alt jeg har kastet på denne til nå. Den leser kjemperaskt og har god og oversiktlige menyer. Den Spillte av en brent DVD film (som jeg også har orginalt for alle advokater der ute) som ikke har funket på andre DVD spillere (PS2, PowerBook og en LG DVD Spiller), den spilte den av som om den var orginal, ikke bråker spillern i det hele tatt. Den spilte også alt av XviD video helt fint.

 

Litt stilig er det også at DVD spillern har en liten montert fjernkontroll på høyresiden også:

DSC00611.JPG

 

Tilkoblingsmuligheter:

 

DSC00610.JPG

 

Tilkoblingene sitter som sagt på langs på venstresiden av skjermen. Noe jeg likte godt var det lille kabelkartet som ligger over. Dette gjør det lett å finne hvor ting skal gå uten å måtte finne frem manualen. TV'en er også HDReady iogmed den har HD Compositt og DVI. Ellers har den TV, RGB, Video 1, Video 2, Video 3, S-Video, Component, DVI, PC og DVD av video kanaler som kan velges mellom av en liten hendig meny.

 

Panel:

 

Panelet har en oppgitt innsynsvinkel på 176°/176° (Hor:/Vert.). Dette er mer enn nok for enhver person som ikke har tenkt å se på TV fra omtrent bak TV'en :p Panelet er meget behagelig å se på. Den gjengir farger ganske godt og har masse innstillinger på farger til å få det slik man vil ha det. Sånn jeg har stilt inn nå så er rødt, rødt, blått er blått og gult er gult. Sortfargen har jeg heller ikke noe å klage på.

 

Når det gjelder baklyset er det helt greit, kan stilles inn etter behov og går ikke veldig mye utover sortfargen. Noe som kan irritere litt er at lyset ikke er helt jevnt over hele skjermen, dette varierer også på hvilken vinkel man sitter i, men dette oppdages ikke før man har det helt sort på skjermen, som f.eks. før en film skal starte e.l. er ikke irriterende under PC-bruk eller film-seing :)

 

Lyd:

 

Lyden var noe som overasket meg stort på denne TV'en. Den har hele 6 små høyttalere stående på rekke og rad nederst på TV'en. Disse lager en kjempegod lyd som ikke høres "billig" ut.

 

Funksjoner:

 

Denne TV'en er spekket med funksjoner. Deriblant dem er PIP. Har lest endel andre tester av f.eks. Phillips der PIP ikke funket med PC-Signaler. Det gjorde de her. Her kan jeg f.eks. Sitte på PC'en og slå på en DVD film og sette det i PIP. PIP kan velges blant alle videosignalene TV'en har. Noe som også er veldig kjekt er at man også kan dele lyden for PIP. Feks. kan TV høyttalerene ha lyden fra "hovedbildet" og så kan f.eks. hodetelefonutgangen gi lyden til det andre bildet. Dette er kjekt om man er uenig om hva man skal se på, så kan man bare dele bildet i to og se på begge 2 samtidig :)

 

Når det gjaldt PC delen av TV'en hadde den en del funksjoner der som var veldig betydningsfulle. Selv om TV'en hadde "Auto-adjust" av bildet i forhold til PC signalene så kan man stille inn høyde og bredde selv, akkurat som man har på vanlig dedikerte PC-skjermer.

 

Konklusjon:

 

Alt i alt er jeg meget fornøyd med dette kjøpet. Dette er en "Billig-TV" til kr. 11 940,- hos DirectBuy.no. Den har innebygget DVD/DivX spiller som også gir et stort pluss. Den er stilrent designet og er av meget god byggekvalitet.

 

Jeg vil ikke gi noe karakter på denne fordi det er helt sikkert masse jeg ikke har tatt med som er vesentlig til å skille en god LCD TV fra en dårlig LCD TV. Dette er den første LCD skjermen jeg noen sinne har testet. So go easy on me ;)

 

Er bare å komme med flere innspill om dere vil vite disse. Legger ved et bilde av desktoppen slik den ser ut nå, ser veldig bra ut på studenthybelen min nå :D

 

DSC00641.JPG

Lenke til kommentar
rart at du ikke har fått noe skryt før dette men, kjempe bra arbeid!

5147871[/snapback]

 

Takker. Veldig fornøyd enda med TV'en. Bortsett fra at den ene høyttaleren på høyresiden kutter ut i ny og ne :( Muligens det er kun med skjermen min, men skal iallefall ha dette på garantien :p Hvis ikke bruker jeg bare returretten min :p

Lenke til kommentar

Allright! Godt å se en test av ting som vi omgir oss med til dagen. Jeg lurte på et par ting:

 

Først. Det er slot-in løsning på divx-spilleren, ikke sant? Har den børster eller noe slik at den ikke trekker inn ting som ikke burde vært trukket inn, og etterhvert kanskje til og med kan høres ut som et stenknuseverk.

 

Nr 2, det kan hende du svarte på, men jeg spør nå for det jeg, er det antennemottager inne i skjermen? Sånn som på vanlige fjernsyn? Eller er en avhengig av tv-kort og slikt (noe jeg anser som tvilsomt, siden det er LCD-tv). I så fall, hvordan er bildet når du kjører tv direkte inn fra kabel? For da opererer vel den ikke i nativ oppløsning? Og hva er den native oppløsning på skjermen til databruk?

 

Ellers er det som sagt fint at folk gidder gjøre slike tester også, og i likhet med Storken synes jeg det var litt underlige at du ikke hadde fått noen svar liksom...

 

Edit: Dumme LEif kom og rotet til...

Endret av Onkel Kompost
Lenke til kommentar

Sitter på skolen nå men skal svare på det med børster når jeg kommer hjem. Er ikke helt sikker på det punktet.

 

Men når det gjelder antenneinngang så er dette standard fra gamle TV-apparat også (iallefall de jeg har vært borti). Jeg kjører nå Kabel-TV via denne og er helt greit bilde. Men kan jo ikke måle seg med Digital Parabol (som hva pappa har hjemme, jeg bor aleine i hybel). Men lyden fra Kabel-TV fungerer helt fint (har dette også koblet til et større anlegg).

 

LCD TV-en har en DVI port og en analog DSUB port for tilkobling av PC´en. Når man kjører DSUB så kommer det en del støy i bildet (litt skurring i ny og ne i windows (kan ha noe med gammel kabel eller noe)). Da oppererer den på TV´ens "PC-Mode" og takler en oppløsning opp til 1366x768, man har også mulighetene til å stille på bildets bredde og lengde slik som på vanlig PC-dedikerte LCD Skjermer. Jeg skaffet meg nylig en DVI-I kabel fra Biltema. Da får jeg ikke høyere oppløsning enn 1280x768 på vanlig modus eller så kan jeg kjøre HDTV oppløsning 720p eller 1080i i windows. Har ikke fått sistnevnte til å virke noe spesielt bra pga. forvrengte farger i bildet, tror dette har noe med at jeg kjøpte kabel på Biltema for når jeg tar Screenshot så er bildet helt fint. Du kan se bilde av screenshot her.

 

Dette er et nedskalert 1080i oppløsning, teoretisk sett skal dette være på 1980x1080(?). Men får å tilpasse skjermen er det skalert litt ned. Skal se om ikke jeg får testa med en Monster Cable eller noe liknende snart for å sjekke om dette er tilfelle. Skal også kjøpe meg et bedre skjermkort (7800GTX) fordi jeg sitter med et FX5900 nå og jeg vet ikke helt om HDTV støtten på dette kortet er helt optimalt.

 

Ellers kan jeg nevne noe ekstra om tilkoblingene på TV´en. Jeg likte veldig måten dette ble løst på. For koblingene sitter på TV´ens venstre side istedenfor under, noe som er mer vanlig. Grunnen til at jeg liker dette er at det er lettere å komme til tilkoblingene og lettere å se hva man driver med, og kabelkanalene hjelper til å holde dette ryddig ved å føre disse kablene til et og samme punkt. Noe som også vil se veldig bra ut om man henger denne opp på veggen med f.eks. en cable snake til slutt som kronen på verket.

Endret av CaZpeR
Lenke til kommentar

Er desverre ikke pute i slot-in'en. Må nesten bare være forsiktig med å sjekke om det er noe på platene man setter inn da for å unngå å få inn noe man ikke vil ha der. Personlig oppbevarer jeg alle platene mine i en stor mappe jeg kjøpte på komplett. Så akkurat støv og skitt er ikke det største problemet mitt. Men jeg skal helt klart tenke på dette fremover. Sånn til nå har spilleren fungert utmerket!

 

Har hørt om noen som har sliti med den når man trykker eject, og så slår av strømmen på pcen mens plata står ut av spilleren, da tar visstnok spilleren å suger plata inn igjen og stopper halvveis. Dette kan da rettes med en reset som man trykker en spesiel kode (jeg var dum nok å ikke skrive ned) så sku dette funke igjen. Har ikke tatt sjansen på å teste dette, men har dette i bakhodet slik at jeg kan unngå at det skjer.

Lenke til kommentar
Er desverre ikke pute i slot-in'en. Må nesten bare være forsiktig med å sjekke om det er noe på platene man setter inn da for å unngå å få inn noe man ikke vil ha der. Personlig oppbevarer jeg alle platene mine i en stor mappe jeg kjøpte på komplett. Så akkurat støv og skitt er ikke det største problemet mitt. Men jeg skal helt klart tenke på dette fremover. Sånn til nå har spilleren fungert utmerket!

 

Være forsiktig er alltid bra, selv har jeg også mine cder lagret på hensiktsmessig vis. Problemet er rett og slett det at støv kan komme fra andre deler når det ikke ligger i eskene sine, og for all del, støv har tross alt en stygg tendens til å legge seg i små hulrom. Se bare på gamle diskettstasjoner. Og om støv får lagt seg i åpningen og du peiser inn en plate kan du risikere å stripe den ;)

 

Men da tror jeg det er mye jobb du må legge opp til for å få det til ;)

Lenke til kommentar
Være forsiktig er alltid bra, selv har jeg også mine cder lagret på hensiktsmessig vis. Problemet er rett og slett det at støv kan komme fra andre deler når det ikke ligger i eskene sine, og for all del, støv har tross alt en stygg tendens til å legge seg i små hulrom. Se bare på gamle diskettstasjoner. Og om støv får lagt seg i åpningen og du peiser inn en plate kan du risikere å stripe den ;)

 

Men da tror jeg det er mye jobb du må legge opp til for å få det til ;)

5186948[/snapback]

 

Q-Tips bør vel funke i ny og ne? Tar jo med seg en del støv de. Eller en svak støvesug.

Lenke til kommentar

Svak støvesug er jeg litt skeptisk til og ;) Tror jeg går får Q-tips for å hindre striping ved inngangen. Men er vel eneste jeg klarer å forebygge sånn i lengden uten å ødelegge :p

 

Man skal ikke stikke en Q-tips lengre inn i øret enn hva man klarer å stikke albuen inn der

Endret av CaZpeR
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Vurderer seriøst å kjøpe denne. Siden den også har fått bra omtale diverse steder. Får den til 9990,- nå i directbuy stavanger ifg. nettsiden deres.

 

Er du like fornøyd enda?

 

Hvor stor er en 32"lcd i cm? om den kan sammenligens med en vanlig

tv på 32"?

 

Er directbuy en sjappe til å stole på? Ser at du måtte vente veldig lenge før du fikk den. Står at de har 7stk på lager, så da bør det vel gå kjappt...

 

Ellers så om noen vet om andre steder, gjerne "vanlige" butikker som selger denne (elkjøp el..)

Lenke til kommentar

Når det gjelder ventetiden min var pga. leveranseproblemer fra leverandøren. Og om de har 7 på lager så får du den med en gang (vil jeg regne med). Når det gjelder størrelse så har jeg ikke noe målebånd, men den er klart større enn en CRT 32" TV. Dette har jo sikkert noe med at CRT blir målt etter størrelsen på selve TV-glasset og ikke det som blir vist.

 

Er fortsatt strålende fornøyd med denne TV'en og angrer ikke et sekund. Satte denne ved siden av en Thompson Scenium, da virket den litt billig i forhold :p Men Sceniumen koster jo nesten det dobbelte igjen da :p Men når det gjelder det å stole på directbuy så kan jeg vel si at de er til å stole på. Jeg har sliti nå med en høyttaler som kutter ut i min TV. Måtte sende en del klagemail til directbuy og har nå fått vite at TV'en min skal byttes :) Så om jeg får en ny TV i bytte så syns jeg det er et stort pluss :)

 

Har ikke sett denne TV'en i noen andre butikker. Tror det er et rimelig nytt merke på markedet. Men leste en test på VG hvor den fikk strålende karakterer i ytelse i forhold til pris. Og jeg anbefaler DivX spillern sterkt. Den spiller ALT!

Lenke til kommentar

Takker for kjapt svar :)

 

Er nedsatt til 9.990 også nå, så kanskje jeg slår til.

 

At dette er av "billig" typen tv blir litt rart også.. tv til 10k er da vel nok i mine øyner... Er av den litt eldre garde som kjøpte crt tvr til 6-10k før og da hadde jeg det "beste" i gata..

 

Vurderer også en SAMSUNG lcd i samme prisklasse (2-3k dyrere). Denne får også uhemet med skryt rundt om kring.

 

Kan ta med at min tvbruk er vannlig tv og film fra c+ osv.. (de har jo en HD klar kanal ogaå nå). Får snart fiber fra Haugalandkraft (samme som Lyse oppleget med digital tv i HD klart format).

Tenker også på å bruke den litt med pc. Også mediaboxen min, fra pinnacle skal brukes på dette tv (opptak med pc som streames til tv etc).

DVD film ser jeg aldri eller svært sjelden så det er ikke så inntresant.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...