Gå til innhold

Angående 6800 Ultra


clayman_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ut fra timings så kan jeg si at du har value ram. Og de er ikke spes dyre akkurat. Også kan jeg se at han har 2x 512 mb ram. Dvs at du ikke får benytta deg av dual channel funksjonen. Ikke særlig gunstig å bruke 3 rambrikker.

 

Edit: Uansett er ikke den verdt 15000 kr. Klag å få pengene tilbake.

Endret av samye83
Lenke til kommentar

Enig med SwatDude - kompisen din har ikke lurt deg dønn trill rundt men 15k er i overkant av hva du burde ha betalt. Har ikke sett veldig nøye på specs din men jeg tipper rundt 10k burde være nok.

 

Det sitter masse folk på forumet her med masse kunnskap og lyst til å hjelpe (jeg har lyst til å hjelpe men tror ikke kunnskapen alltid rekker til) - neste gang du bruker 15k eller mindre så er det iallefall ingen dum ide å spørre om hjelp først. Det verste som skjer er at ingen svarer.

Lenke til kommentar

ut i fra spesifikasjonene vil jeg si at pc'ens bruktverdi er ca 7000. maks 8000. jeg vil råde deg over alt på jord om å snakke med vedkommende og be om å heve kjøpet. se her hva du får for 10000 helt nytt hos netshop med garanti på alt, proft satt opp, support osv http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=24152

 

I verste fall så får du krype til korset og si ifra til mammaen din :p som kan ringe og få fart på hevingen av kjøpet fordi prisen på varen du har kjøpt synes jeg er alt for drøy.

Lenke til kommentar
jeg gav 15k for en maskin med AMD64 3500+ (1mb cache) , 2gig ram , 250gb , MSI GF 6800 Ultra og strømforsyning etc. Er dette mye for denne pcen? Og det står 6800GT på skjerminnstillinger, men han jeg kjøpte det av sa kortet kjørte 2x GT kjerner og displayet bare 1 kjerne...

 

Kan jeg ha blitt lurt ved dette kjøpet?

5124130[/snapback]

 

Du er rundlurt. Jeg sjekket ved å bygge en PC på http:/www.shg.no. Valgte en 19 tommers LCD skjerm til. Kom godt under 15 000 ink moms med et GTX 7800 kort- og da var alle delene av bra kvalitet.

 

Selv ville jeg ikke hatt den ram-en du har i maskina du har kjøpt. Hadde heller tatt 1 gb skikkelig ram med 2-2-2-5 timing.

 

CD

Lenke til kommentar

nå er ikke jeg no ekspert, men nå er det vel slik att du ikke behøver så bra timings med mindre du klokker? så da er det vel uansett bedre med 2gb

 

å du som har betalt 15k for den pc'n.. som andre sier her, så kan du få en del bedre pc til den prisen.. hadde jeg vært deg hadde jeg fått tak i den personen fort som f...

Endret av Freeman84
Lenke til kommentar
nå er ikke jeg no ekspert, men nå er det vel slik att du ikke behøver så bra timings med mindre du klokker? så da er det vel uansett bedre med 2gb

 

5125924[/snapback]

 

2 gb har jo en viss nytteverdi i enkelte situasjoner, men lav latenstid gir noe bedre ytelse i nesten alle programmer, uten overklokking også. Spesielt når han ikke kan bruke dobbeltkanal pga ulike brikkestørrelser.

 

CD

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
andre innspill ? snakte med han idag på skolen.... han sa pcen var verdt 15k uansett... den er spesialt bestilt fra kina og at han fikk det skjermkortet og venice sp versjon av 3500+'en... skjermkortet var lagd sånn at det kjørte 2x GT kjerner, men jeg vet ikke....

5127854[/snapback]

 

Dette er trolig BS, men dersom du ikke er sterkere enn han (eller kan slåss ærefullt med 20 kompiser) har du ikke mye å fare med dessverre.. :)

Det er forøvrig en meget useriøs person du har handlet med som har "stappet" inn 3 ulike brikker i ett S939-system..

Men det siste er jo bare min mening om den saken..

Lykke til neste gang!

(Jeg ville neppe krevd mer enn 8k for tilsvarence hw dersom du skulle kjøpt en av mine mange maskiner... Spør først neste gang!).

Lenke til kommentar
andre innspill ? snakte med han idag på skolen.... han sa pcen var verdt 15k uansett... den er spesialt bestilt fra kina og at han fikk det skjermkortet og venice sp versjon av 3500+'en... skjermkortet var lagd sånn at det kjørte 2x GT kjerner, men jeg vet ikke....

5127854[/snapback]

 

 

Det finnes ingen 3500+ med 1mb cache.

 

Hvis det stemmer at maskinen er bestilt fra utlandet så kan det hende at det er to stk 6800GT kjerner på skjermkortet. Det er lett å finne ut. Ta et bilde av kortet, og legg ut her.

 

Det er veldig tvilsomt ettersom navnet du fikk frem tilsier at det er et 6800GT kort som er overklokket fra fabrikk.

 

Legg ut et bilde, så får vi se.

 

 

Med tanke på RAM-brikkene selger har stappet inn i maskinen, så virker det ikke som han skjønner stort når det gjelder hardware.

 

CPU har ikke 1mb cache, og skjermkortet virker ikke til å ha to kjerner. Krev å få pengene tilbake. Nekter han, så får du "overbevise" han på den måten du finner mest underholdene.

 

 

EDIT:

 

Legg gjerne ut noen bilder av maskinen uten sidedeksel og av fronten. Med den RAM-konfigrasjonen tviler jeg på at den er bygget av en produsent eller forhandler.

Endret av formann
Lenke til kommentar

For å koke i kålen.

 

dyreste delene:

 

Ganske sikker på at det er Value ramm - 2 gb value ramm koster langt under 2000kr.

 

Neste ting somm er verdt noe er skjermkortet ditt - 6800gt er verdt ca 1900+.

 

cpu 3500 vennice koster 2500 + -

 

ps dette er nye priser og kan halveres ved salg

 

Dette er altfor dårlig spec for en pc til 15000, du haddet faktisk fått en bedre pc om du haddet kjøpt feks pakke løsningen hos Netshop som er linket til tidligere.

 

 

Du har i beste fall funnet ut at hann ikke er kammerat, om det skulle mot alle ods være at du har et dual 6800gt kort er den som brukt pc fortsatt ikke vært det, da du får 7800gtx for 3800kr etc 7800gt sli 5700kr (databutikken)

 

Edit: med tanke på hva du får nytt ville jeg ikke kjøpt denne pcen i det hele tatt, men cpuen er jo grei

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Å kjøpe datadeler i Kina er langt billigere enn å kjøpte det i Norge, siden med meste er satt sammen i Kina. Og veldig mange komponenter er nettopp produsert i Kina. Tanken på det må han nok senke prisen enda lavere, på grunn av garanti osv. Det er kjedelig å sende pc'en til Kina. Luftfart er dyrt, og sjøfart tar rundt 2 måneder. Hvis man er villig til å bla opp 15000 norske kroner i Kina, kan man få seg en rimelig monsterpc hvis man handler på rett sted. Da snakker jeg om erfaring.

 

3500+ venice kjerne er som kjent med 512 kB cache. 1 mb vil nok være en sensasjonelt funn, hehe. Kanskje er du den eneste i verden, hvis det er tilfelle, er nok cpu'en selv verdt 15000kr symbolsk.

Lenke til kommentar

3500+ "Venice" koster rundt 1500, ikke 2500. Forresten, finn informasjon om cache ved hjelp av for eksempel CPUZ.

 

Det at RAM-modulene er så forskjellige kan vel tyde på at de ikke er satt inn samtidig, altså at maskinen ikke engang er helt ny... Men det kan jo også hende at alle komponentene er ubrukte, men bare "stappet"/"lappet" vilt av forskjellige årsaker...

 

Ta opp neste samtale på bånd og få ham til å lyve igjen. Så kan du kreve å omgjøre kjøpet. ;)

Endret av ehasl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...