Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ikkje tegna leigekontrakt - rettigheter?


Cucum(r)

Anbefalte innlegg

God kveld! :)

 

Eg har no budd i ei blokkbygning sidan midten av august, og fram til for litt sida har allting gått ganske bra, men no kjenner eg at eg vil ha litt større plass å boltre meg på.

 

Tingen er at eg endå ikkje har teikna under bokontrakta, og da lurte eg på kva rettigheiter eg har iht. betaling av leige dei forgåande månadane eg har budd her.

Kan husverten kreve at eg betalar?

 

I morgon tidleg klokka 0600 reiser husverten på ein lang ferie (var snakk om ca. ein månad), og eg vurderer då å berre rett og slett flytte ut, sidan eg no her skuldig ho omtrent 12 000.

 

Eg er fullt klar over at det er ganske rottent gjort, og eg kjem heilt sikkert til å betale husverten det eg er skuldig ho, men hypotetisk sett - kan ho kreve at eg betalar?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dere har jo en muntlig avtale, og denne er like bindende som en skriftlig. Ved en eventuell rettssak vil det jo bli ord mot ord, men det er vel ikke så vanskelig å bevise at du har bodd der. Bare betal du, god samvittighet er viktigere enn penger.

5021109[/snapback]

 

Ja, eg kjem nok til å betale. Korleis er det med oppsigelsestid - er det gjeldande om det ikkje står noko om det i kontrakta?

Lenke til kommentar

Naboen gjorde meg akkurat oppmerksom på at i leigekontrakta står det at viss ein vil flytte ut, må ein finne nokon som kan ta over leiligheita før ein kan seie opp.

 

Sidan eg ikkje har teikna under på denne kontrakta, og ho aldri har nevnt dette munnleg, då kan ho vel ikkje kreve at eg gjer dette?

Lenke til kommentar

Oppsigelsestiden er tre måneder.

 

Dette er standardregelen som gjelder enten med mindre kontrakten sier noe annet eller hvis du ikke har kontrakt - som i ditt tilfelle.

 

EDIT: Hvis du ikke har blitt gjort oppmerksom på denne praksisen verken skriftlig eller muntlig ser jeg ikke hvordan du kan bli krevd å finne ny leietaker selv, nei. :)

Endret av johnj
Lenke til kommentar

Dette kan hun ikke kreve, siden hun aldri kommer til å greie å bevise at dette var en del av avtalen. Det er heller langt i fra standard å ha en slik avtale. Tviler egentlig på at det er lovlig. Det vanlige ville i såfall vært at "

"Oppsigelsestid er på 3 mnd. Avtalen kan dog heves med kortere oppsigelsestid dersom leietaker finner en ny leietaker som godtas av husvert".

 

Standard leiekontrakt har en oppsigelsestid på 1 eller 3 måneder (er litt usikker her).

 

Hvorfor har du ikke betalt husleien før?

Lenke til kommentar
Passe dum husvert da. Jeg vil uansett anbefale deg å betale husleien, i tillegg til at du gir henne en måned på å finne ny leietaker.

 

Hva er egentlig grunnen til at du ikke har signert noe kontrakt?

5021277[/snapback]

 

Det eksisterer faktisk ingen spesiell grunn til at eg ikkje har teikna under på ho, det har rett og slett berre gått i gløymeboka.

Lenke til kommentar

Så lenge du har hatt et eksemplar av leiekontrakten og hatt muligheten til å gjøre deg kjent med denne stiller det seg nok annerledes med tanke på å finne ny leieboer selv.

 

Dersom denne praksisen i det hele tatt er lov, da.

 

Lykke til, og hold oss oppdatert! :)

Endret av johnj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...