Gå til innhold

Spm om ordinærkvote, konkuransepoeng & studiepoeng


Skagen

Anbefalte innlegg

Hei.

Har regnet ut at jeg tilsammen har 44 studiepoeng fra vidregående inkl realfag- og tilleggspoeng. Men nå vil jeg søke på noe som har en ordnær kvote på noe mer.

Jeg antar da at ordinær kvote bruker samme systemet som studiepoeng fra VGS.

 

Men om jeg da tar et grunnfag som gir 60 studiepoeng, vil jeg da få 44 + 60 = 104 poeng når jeg konkurer mot andre i ordinær kvota? Eller vil de 60 studiepoengene omregnes til noe annet som da vil legges til de 44 studiepoengene fra VGS jeg bruker for å konkurere i ordinær kvota?

 

Jeg bare syntes det er litt merkelig at jeg kan tjene 60 poeng på et år med et grunnfag mot de 44 poengene jeg tjente fra 3 års vidregående + 1 år i militæret. :hmm:

 

Kan noen belyse dette litt for meg?

Har søkt på samordna opptak og nettet om dette, men er jeg kan ikke avbekrefte eller bekrefte dette jeg lurer på med studiepoeng fra f.eks grunnfag og ordinær kvota.

Endret av skag1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sammenligner ulike størrelser. Studiepoengene du referer til er ikke samme ting.

 

De 60 studiepoengene et grunnfag (heter vel ikke det lenger), tilsvarer normert studieprogresjon for to semestre, dvs. ett år. Emner ved universiteter (og høgskoler i guess) måles i omfang ved studiepoeng, eksempelvis tilsvarer hvert av de tre emnene jeg tar 10 studiepoeng, tilsammen 30 i semesteret. Dette har absolutt ingenting å gjøre med konkurransepoeng og studiepoeng fra videregående, hold det helt unna i denne sammenhengen.

 

Det eneste du kan få for høyere utdanning er tre poeng; dvs, en får enten tre poeng for førstegangstjeneste, høyere utdanning eller folkehøgskole, det akkumuleres ikke.

 

For å regne for deg, du vil om du tar grunnfag få tre poeng for det (forutsatt at du ikke har regnet med evt. poeng for militæret i din sum). Evt vil du også få alderspoeng neste år avhengig av hvor gammel du er, men det er en annen sak.

Lenke til kommentar

Takker! Var akkurat dette jeg ville ha avkreftet! Noen sier slik som du sier, det er vidt to forskjellige ting. 3 konkuransepoeng for et ettårstudium (grunnfag?), mens noen prøvde å lure meg til å tro jeg plutselig skulle ha hele 104 konkuransepoeng etter endt årstudium. Syntes dette var litt brutalt og var derfor jeg begynte å undersøke dette.

 

Fylte 21 i sommer, så da blir det vel 5 poeng hvert år jeg studerer framover intil jeg har tjent alle mine 8 alderspoeng. (3 konkuransepoeng + 2 alderspoeng)

4 år studier, og så har jeg den summer jeg sikter til (ugh :hrm: )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...