Gå til innhold

Fysisk skade på harddisk interface kort-løsning?


deo123

Anbefalte innlegg

:cry: Var så uheldig i miste noe på harddisken i dag. Desverre var det en enkeltkomponent som falt av interface kortet som sitter under disken. Jeg sjekket min backup men den var såklart for gammel (ja, nye rutiner for backup skal innføres nå...)

 

Jeg er temmelig fortvilt nå :cry:

 

Disken det er snakk om er en Seagate 200gb SATA ST3200822AS. Når jeg slår på disken spinner den opp men lager en klikkelyd en gang pr sekund, dette observerte jeg før jeg la merke til at noe faktisk hadde falt av disken.

 

IBAS har jeg ikke råd til.

 

Er det mulig å kjøpe en identisk disk med samme modell nummer og bare bytte kortet?

 

Er det mulig å kjøpe bare interface kortet - isåfall hvor?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med litt peil et det mulig å kjøpe samme modell disk, og bytte over selve disken. Dvs. ta elektronikken fra den friske disken uten skader.

 

Men... klikking på disken er ikke et typisk eletronikk-del feil, heller typisk mekanisk feil på disken, så jeg er ikke ikker på om jeg vil råde deg til dette når det er langt fra sikkert at det bare er elektronikken om er problem her.

 

Hva i alle dager fallt av forresten? Du må vel mer eller mindre leke fotball med en harddisk før noe faktisk knekker av den... ? Bilde?

 

Kjøpe bare eletronikken er ikke mulig i vanlig kjøp ihvertfall. mulig dersom du er ekstremt heldig at du kunne ordnet noe direkte med produsent. De er ihverfall de eneste som evt. har standalone elektronikk-kort til disken.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

kan jo prøve å lodde den på igjen da hvis det bare er 2 store padder på hver side så ksu ikke det være så vanskelig, ser de andre komponentene på kortet er ikke så spesielt avansert 0402 osv uten om icene da selvsagt..

 

du har nå i alle fall ikke noe å tape på det, men er en fordel at du vet hva du driver med før du begynner...

 

hvis ikke kan du jo selvsagt byte kort som du selv sier, men den klikke lyden hørtes rar ut som stigma sier.

 

mvh

Vemund

Lenke til kommentar

Da har jeg kjøpt en nesten lik disk som den defekte, den nye er laget på et annet sted, har andre komponenter, men layout og firmware er 100% lik.

 

Jeg byttet kort og den gamle disken funker som den gjorde før.

 

Kan noen gi meg et råd; er det lurt å bruke den gamle disken med det nye kortet lenge - eller kan det plutselig klikke elle rdukke opp feil - den funker jo nå, vil det da alltid i teorien fungere?

 

 

 

Jeg må si jeg er temmelig lettet nå :-) Var verdt alle 985 kronene det kostet for den nye disken :-) :-)

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke jeg hadde turt å brukt den gamle disken lenge etter det som skjedde med den. Hvis den har fått et støt som har gjort at deler har falt av, så kan du risikere senskader også. Feks at lesehodet har vært fysisk borti plata etc. Jeg villle kopiert alt på en ny disk for å være på den sikre siden.

Lenke til kommentar

Vil tro at den vil foirtsette å fungere. Det kommer seff litt ann på hvor hard du slo disken. Ta en kopi av alt som faktisk er skikkeig viktig, og så kjør en full diagnose på den for å sjekke etter døde sektorer osv. Ikke noe grunn til å kaste vekk en disk som sansynligvis vil kunne vare fint i mange år fremover.

 

Flott at det bare var elektronikken. Surt når man mister data til crasher.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...