Gå til innhold

Mest stabilt Intel eller AMD


Øyvindsen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ta en titt på hva som ligger under anbefalinger her.

 

Har 3 stykk Intel maskiner og en som brukes til video, omkoding av filmer + div.

Aldri noen problemer av noe slag. Og med det sier jeg IKKE att dem skulle være bedre enn AMD. Har service på en del maskiner og hva folk klare og fylle diskene sine med er vel heller det største problemet når maskinene blir ustabile.

Og sette sammen en pc er det mange som fikser men sette opp en god Windows installasjon er ikke like enkelt tydeligvis. Mange ting og tenke på med en ny pc.

 

 

Lykke til uansett hva valget blir.

Lenke til kommentar

Stabil maskin kan du få med både Intel og AMD. Chevelle har et meget godt poeng, ustabilit skyldes oftest softwarefeil. Og jeg vet at AMD er stabilt, da jeg har bygget mange AMD maskiner, og aldrig oppleved ustabilitet. Intel har jeg aldrig befattet meg med så der kan jeg ikke utale meg.

 

Vet ikke om noen av disse testene er relevant for ditt valg, da mine kunskaper vedr. videoredigering er tilnærmet lik 0.

 

Audio/Video Encoding

 

Video Creation/Photo Editing

 

Multitasking Scenario 2: File Compression

 

Effikan har et poeng at det er enklere å kjøle en AMD X2 støysvakt pga , mindre varmeutvikling. Dette gjelder ikke bare selve cpu'en, da intel godt tåler slik varmeutvikling, men det medfører høyere temp i kabinettet, slik at kabinettvifter og psu som er temp styrt vil spinne på mer rpm.

 

Ellers så har jeg tilit til at th3 kan sine saker når det gjelder intel oppsett ;)

 

Edit: th3 har vist ikke vært innom her ennå, men han kan engodel ang pentium D, og han dukker sikkert opp. Er bare så vant med at han er med i alle litt intresange tråder:

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Må skrive noen ord her jeg å, på oppfordring fra Osse :!:

Først må jeg nevne at jeg leste her, men siden det allerede var en tråd på gang i kjøpshjelp-forumet (også den startet av Øyvindsen) skrev jeg like godt der om mine erfaringer med D830, skikkelig solskinnshistorie det, manglet bare slutten der det blir fest i hele kongeriket i åtte dager til ende og levde lykkelig alle sine dager :)

 

Ok, det jeg reagerer på mht påstander om stabilitet er at det som er mest inn for øyeblikket er også det som folk kvier seg mest for å dele negative erfaringer om. Fint at det finnes nøytrale folk som feks Snekkern som har troverdighet "i begge leire", men en eller tre eller 5 personers erfaringer er litt lite for å danne seg ett solid grunnlag da :)

 

For noen år siden hadde jeg ikke hatt egen PC på ei stund siden jeg hadde en top of the line bærbar fra jobben, og når jeg endelig sku bygge min egen PC igjen stakk jeg innom datakjeden, Komplett het det enda dengang forresten, og spurte om hva de hadde av hovedkort og slikt. Nevnte at jeg ikke hadde vært fornøyd med K6-2 som jeg hadde hatt flere av, og fikk til svar at Socket A var bare velstand, AMD hadde blitt kjempestabilt ja. Idag vet jeg at jeg var ikke alene om å ha problemer med socket A, nå når de fleste har flytta opp til s939 kan de godt innrømme at socket A var litt variabelt.

 

Men så er det A64 som gjelder, og så sier de fleste igjen at NÅ har AMD blitt bra ja, s939 er bare velstand. Og hva skjer når folk ikke kjøper clawhammer lengre? Synes jeg har sett at clawhammer var ikke så bra likevel det når folk får oppgradert til det som er enda nyere, ett lite hint ser vi feks her når det ble oppgradert til X2: http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=449694&st=60#

Jeg har hatt X2 4800 + i snart to uker, jeg merker best at minnekontrolleren er bedre enn min gamle FX 55 Clawhammer. For første gang fungerer Corsair XMS 4400 Twinx minnet mitt skikkelig, uten den underliggende tendensen til ustabilitet jeg hadde med FX'en

Bare jeg som får litt deja vu her? :)

På socket A og 7 var det greit, der var det tildels store forskjeller på chipsetta, en viss produsent som begynner på V og slutter på ia må ta lit av "æren" der, men nå ligger jo ikke minnekontrollern i chipsettet lenger...

 

Fornøyd nå Osse? :p

Lenke til kommentar

:p

 

Ustabilitet som ofte er forbundet med amd, gjelder også Socket A, mener jeg i at selvbyggere skal på død og liv teste ut det absolutt nyeste, og jo det nyeste har oftebarnesykdommer. Kan du derimot bygge, ja så velger en chipset som har fådd kjørt seg inn med flere bios oppgraderinger, jeg går utfra at det samme gjelder for Inhell.

 

Når det gjelder valg av deler til et Inel oppsett så er jeg totalt grønn.

 

Men før X2, som jeg enda ikke har testet selv.

 

Videoredigering minnes jeg var litt bedre på en Intsel P4 med HT, en Socket A.

 

Men ser en på tester fra den tiden som socket A skulle være ustbil så ble cpu'er sammen lingnet cpu rating AMD mot klokefrekvens på Intel, ble alrdrig tatt hensyn til at Inlell hadde dobbel pris.

 

Men lurer seriøst er det stor forskjell i vidirediering , på 1 og 2 kjerner.

Lenke til kommentar

Stor forskjell med 1 og 2 kjerner er det ja, men det kommer veldig an på type videoredigering, alt for ofte er harddiskene flaskehalsen, da er det ikke mye forskjell nei, istedet for at en kjerne venter i disk-queuen er det to som venter, dobbelt bortkasta :) Men når feks en liten effekt skal kodes inn mellom 2 clip så går det klart fortere med dual.

 

Koda ganske mye DVD på XP 2500+ før, og hadde en Celeron en stund også, ikke bare koder de grusomt sakte i forhold til dualcore men PC'en blir så ufattelig treg mens det pågår, mens med dualcore er PC'en klar til bruk samtidig som den koder, det merkes faktisk nesten ikke i det hele tatt, og det selv om den bruker av begge kjernene til kodinga. Det er ganske lett merkbar forskjell mellom en dualcore med 100% load på begge kjernene (feks 2 instanser SuperPi/Prime95) mht responstid til feks å åpne Outlook osv i forhold til en enkelkjerne som kjører på full load med bare en prosess.

 

Og er enig i det med pris på socketA vs P4, den gangen på datakjeden var det celeron jeg spurte dem om som intel-alternativ, syntes P4 var alldeles for dyrt.

 

Ellers da så trenger det ikke være noe problem med selvbygg med bare det nyeste, jeg har da både nyeste CPU og Chipset fra Intel uten at jeg klager, men hadde som nevnt før i andre tråder her problemer med første Bios på hovedkortet, speedstep virka ikke så den kjørte som en 2.8 istedet for 3GHz. Litt problemer må man regne med når det er det aller nyeste ja, men må presisere at dette var et problem med hovedkort/bios, ikke med chipsettet som har vært tilfelle med feks Via oppigjennom årene. Så Øivindsen, husk å oppdater bios så snart du har innstallert OS, det kan gjøres online fra windows med program på driver-CD'n. Hvis det blir AL8 på deg da... :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
(...)

Du hoppet over 754... Jeg husker på forumet når alle snakket om Athlon 2500+ Barton. Absolutt alle kjøpte den prosessoren. Jeg har ikke hørt skeive ord om den enda, selv om de fleste har oppgradert. Når sokkel 754 kom var alle enige om småfeilene ved den og begrensningene på hovedkortene, og de som kjøpte den vet hva de gikk til. Det samme var tilfellet med 940. Det virker som om du antyder at AMD-fanboys hyller den daværende pop-sokkelen til det ytterste, helt til det kommer noe nytt og bedre og de innrømmer feilene på de gamle systeme. I så fall er jeg uenig.

 

Jeg kjøpte forøvrig 754 for nesten to år siden og det må være det beste kjøpet jeg har gjort i mitt liv, uansett hva det måtte være. Jeg har ingen planer om å oppgradere. Jeg sier som jeg alltid har sagt: AMD til desktops og Intel til laptops.

 

For å svare på topic: Sammenligner du de to dominerende soklene til de to produsentene er de like (eller like lite, som Snekker`n sier) stabile.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Selv den mest stabile prosessoren blir ustabil i de rette hender.

Historisk sett har vel Intel vært mer stabil, men dette har med brikkesettet å gjøre og ikke prosessorene. I dag er prosessorene mye mer stabil enn før.

Lenke til kommentar

Vil si at siden det nevnest minnekontrollen på amd så er vel denne både den største styrken og svakheten til denne, det er vel ikke til å stikke under en stol at denne ikke fungerer 100% optimalt enda i alle tilfeller, feks ved bruk av 4 brikker, siden denne er innebygget i cpu så kan dette ikke løses ved kjøp av nytt hk heller .

Lenke til kommentar

Vel så for videioredigering så er det altså hardisker som er flaskehalsen, forutsatt at en har nok cpu kraft, noe jeg regner med både P D og X2 i alle modeller har.

 

Er video redigering minnekrevende, holder det med 2x 512 eller er 2 x 1024 et must.

 

Siden jeg ikke har testet A64 (939) med mer en 2 like brikker, blir A64 ustabil eller er det kun minnefrekvensen som settes til 333 istedet for 400.

 

Så til hardisker, går utifra at raid (x)( søren, raid som skriver til disken slik at de fungerer som en, raid 0,1,2,3, står fast i min lille hjerne :blush: ) er et must.

 

Er selv meget skeptisk til både maxtor og WD. (skeptisk pga støy)

 

Men gjør S-ATA 2- 300 og 16 mb chace forutsetter selvsagt at HK støtter S-ATA 2, merkbar forskjell vs 2 x S-ATA - 8 mb.

 

Raptoren ser jeg jo som helt uaktuell for meg, er jo hysterisk når det gjelder PC-Støy.

(Var å hjalp en venn med nettverk, han har en maskin med ei AC18db cpu vifte 2200 rpm på socket A , mest høylytte delene i systemet(s- A trenger desverre mer kjøling en s-939, hjelpe meg for ei bråkebøtte i forhold til mitt system. )

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...