Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skal prøve å få tak i mer ram til en kompis med en ganske gammel iMac.

Kan han bare kjøpe Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 2048MB Kit w/two matched Value Select 1024MB for å få 2gb ? Skjønner at han må kvitte seg med de to gamle brikkene, men det går greit.

9662327[/snapback]

Må huske at Apple sine maskiner bruker 200-pins RAM-brikker, ikke 240. Komplett har en egen seksjon for Mac-minne, sjekk der. For å halvveis svare deg på det andre spørsmålet ditt, er det bare å slenge inn de nye brikkene, ja.

 

Edit: Ser at det er en iMac G5. Der er minneinstallering "litt" vanskeligere enn på de nye, så det beste er nok faktisk å ta den med til en Apple-retailer, da de er autorisert til å bytte ut RAM-en uten at garantien ryker.

Endret av Jesper Karsrud
Lenke til kommentar

Macen din beregner batteritiden utfra hvilke programmer du kjører. Når du kjører på batteri, burde du kjøre minst mulig tunge programmer, da mer CPU-kraft trengs, og jo mer CPUen må jobbe, jo mer strøm bruker maskinen din. Hvis du minsker lysstyrken på skjermen også, vil batterilevetiden øke litt. Alt ligger i hva slags programmer du kjører. Du må huske at tiden som står, er en beregnet tid, ikke en eksakt tid. Selv om du bare har 3:38 igjen, kan batteriet fint kjøre i over fire timer likevel.

Lenke til kommentar

dabear

Jeg ville regnet med en to-tre timer batterilevetid med de programmene oppe, kanskje mer. Mulig at det minker noe hvis du har den på fanget/i senga, da det er vanskeligere å lede bort varme.

 

Men tre timer (og sannsynligvis mer) regner jeg med at du får pressa ut.

Med iTunes, Safari, Adium, iTerm, Mail.app og Last.fm oppe (samt Quicksilver og WiFi) har jeg ca tre timers brukstid, om ikke mer.

Kan jo slå ned en god del på lysstyrken på skjermen, og tyne ut mer. Jeg pleier å ha nokså kraftig lys, 3-4 hakk fra toppen. :)

 

laffe

45-50ºC høres riktig ut. As we speak ligger min maskin på 49ºC.

Endret av hc(tm)
Lenke til kommentar
Pirat har jeg bestandig vært, men det var ikke poenget her; bare litt nysgjerrig :)

 

Jeg sitter og venter på release av leopard nå, så blir det macbook på meg. Hos studenttorget får jeg 8% rabatt, mens studentrabatten er mindre hos feks eplehuset. Dette utgjør noen hundre kroner, men burde jeg heller kjøpe hos eplehuset, slik at jeg har en fysisk butikk å forholde meg til?

9662651[/snapback]

Når det gjelder hardware liker jeg å ha en butikk å forholde meg til, ikke det at det alltid er like lett å forholde seg til alle servicefolk men... Jeg kjøpte min MBP hos Infografikk i Sarpsborg, nå skal det sies at jeg ikke hadde hatt noe problem med å kjøpe en ny maskine via Epluehusets nettsider, for da har jeg jo fremdeles en butikk å forholde meg til selv om jeg må inn til Oslo... Når det kommer til software bryr jeg meg mindre, og har blant annet bestillt og mottatt iLife og iWork fra Apples egne nettsider. Allikevel vil jeg anbefale alle som skal kjøpe Apple software å kjøpte det enten over disk eller å kjøpe det fra en nettbutikk som kan sende med posten. Slik Apples løsning er i dag er forsendelse med TNT, som har utkjøring av varer mellom 08.00 og 16.00, og jeg er, som mange andre, som oftest ikke hjemme mellom de to tidspunktene... Jeg bestemte meg derfor at det var siste gangen jeg bestillte noe direkte fra Apple forrige gang jeg handlet (etter å ha ventet to-tre uker på iWork og iLife pga. TNT).

Lenke til kommentar
Noen som har noen anbefalinger angående ørepropper til ipod nano? Må være hvite, og god lydkvalitet. Har sett meg ut disse inntill videre :)

9662868[/snapback]

 

For all del, ikke kjøp de. De er bortkastet penger, lyden er elendig.

Hvis de absolutt må være hvite anbefaler jeg:

SONY MDR-EX71SL

sony01.jpg

 

Disse er hakket bedre, men er bare i sølv:

SONY MDR-EX90

10929.jpg

 

La oss si jeg skal ha følgende program kjørende på macbook: adium, xchat-aqua, openoffice og Amarok/Itunes, wifi påslått og bluetooth av, hvor lang vil batterilevetida være da før jeg må sette inn i kontakten? Noen som har lyst å teste?

9663836[/snapback]

 

Med halv lysstyrke og headset plugget i har jeg omtrent 4 timer batteritid med de eller tilsvarende programmer oppe.

 

Hva er den beste muligheten til å  bevare strøm?

Skal ikke mbp(2,2ghz) vare i 6 timer?  siden når jeg har fullladet macen og tar ut strømledningen så står det t jeg har 3:38 igjen(99%)

9663664[/snapback]

 

Min erfaring er at det er lysstyrken på skjermen som drar mest strøm. Med lavest lysstyrke har jeg nesten doble batteritiden i forhold til full lysstyrke. Ellers drar DVD/CD-stasjonen mye strøm om noe snurrer i den, iSight, WiFi, Bluetooth og tunge applikasjoner bruker også mye strøm.

 

Du kan også prøve å kalibrere batteriet

 

Pirat har jeg bestandig vært, men det var ikke poenget her; bare litt nysgjerrig :)

 

Jeg sitter og venter på release av leopard nå, så blir det macbook på meg. Hos studenttorget får jeg 8% rabatt, mens studentrabatten er mindre hos feks eplehuset. Dette utgjør noen hundre kroner, men burde jeg heller kjøpe hos eplehuset, slik at jeg har en fysisk butikk å forholde meg til?

9662651[/snapback]

 

Du har uansett en fysisk butikk å hendvende deg til. Eplehuset byttet hovedkortet i broren min sin MacBook kjøpt på AppleStore på garantien.

En kompis av meg har hatt sin MacBook PRO (også kjøpt på AppleStore) på reprasjon mange ganger både hos Infocare og Eplehuset.

Endret av Dassen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...