Gå til innhold

Kjøre for fort, hvordan kutte ut?


Ongabonga

Anbefalte innlegg

Har i det siste begynt å være litt hard på gasspedalen. Det gjelder kun i 80-100 sonen, men alikevel, føler det er et problem. Hvis jeg blir tatt blir det en saftig bot, miste lappen osv. Det vil jeg gjerne slippe, men det er et kick å gi litt gass innimellom.

 

Hvordan "slutte"?

 

Sier igjen at dette kun gjelder der fartsgrensen er 80, 90 eller 100. Er det under så holder jeg farten helt fint.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror han prøver å si at dersom du får prikk på rullebladet av å kjøre for fort, som ikke skjer ved forenklet forlegg såvidt jeg vet, så vil du ha vanskelig for å få jobb der de kreves en sikkerthetsklarering. Hemligstemplet arbeid osv.

Du vil også ha vanskeligheter med å dra til USA osv, da de kjører en streng policy på rulleblad fra utlandet etter det jeg vet.

 

Sistenevnte punkt er jeg ganske sikker på, mens førstenevnte høres ganske tåpelig ut. Etter det jeg vet utøves det ofte skjønn når noen søker jobb. Dersom en tidligere pedofilidømt person søker jobb i en barnehage f.eks., så ser man jo sammenhengen ganske fort, men dersom du har kjørt altfor fort på veien, så betyr ikke det at du ikke kan bli barnearbeider. I verste fall vil du bare ikke få kjøre rundt med barna i bilen, noe som ikke skjer så ofte at det gjør noe uansett.

 

 

Uansett, dette er bare hva jeg tror, kan jo hende det finnes noen der ute som kan peke til lover og bedre eksempler.

Lenke til kommentar

Ja, worst case scenario er at du ikke kan dra til USA _dersom_ du mister lappen. Hvor strenge de er på dette, om de bruker skjønn eller ikke, det vet jeg ikke.

 

Forenklet forelegg = bot

 

 

En annen ting er at politiet er ikke så strenge som mange skal ha det til, ihvertfall ikke i mine øyne.

Dersom du ligger 10-15 km/t over fartsgrensen i 90- og 100-sone, så er det sjelden politiet bryr seg, så lenge du kjører hensynsfullt. Å kaste seg inn og ut foran og bak biler, er IKKE hensynsfullt. Men derimot å bruke venster felt til å kjøre forbi, holde god avstand og markere neste trekk (les blinklys), så har ihvertfall aldri politiet reagert på meg. (Og ja, jeg kan reg nummeret til noen av sivilbilene, faktisk kjørelærer som lærte meg dem) (Og nei, jeg har ikke sett reg nummeret før etter at jeg har gjort et "move")

Endret av Nazgul
Lenke til kommentar

Tving deg til å kikke på speedometeret så ofte du kan, og ligger du så mye som en kilometer i timen over, så brems kraftig og markert, og tving deg selv til å "ta igjen" ved å kjøre for sakte.

 

Hadde samme problem som deg tidligere. Var liksom automatisk at det lå litt for fort, selv om jeg ikke ville det. Etter å ha gjort ovenstående en stund, er det ikke noe problem lengre.

Lenke til kommentar
Forenklet forelegg = bot

Feil. Forenklet forelegg kan politiet skrive ut, du betaler, og får saken ut av verden. Det er bare dommere (eller noen andre mennesker med myndighet til å skrive ut bøter, tror jeg) som kan gi deg bøter. Disse kommer også i bøteregisteret, noe forenklede forelegg ikke gjør.

Feil, forenklet forelegg kommer i bøteregisteret, men ikke i strafferigisteret.

Bot kommer i bøte- og strafferegisteret :tease:

 

Ved vandelsattest er det strafferegisteret som sjekkes.

 

Forøvrig støtter jeg forslaget om banekjøring. Synes også at noen go-cart runder stagger min "need for speed" ganske bra også.

Endret av Biggus
Lenke til kommentar

Edit:

Er det noen som vet hvor grensen for forenklet forelegg egentlig går? Er det 10 km/t over i 60 soner eller lavere og 15 km/t over i 70 soner eller høyere? Dersom rullebladet er en fellesbenevnelse for strafferegisteret og bøteregisteret, havner bøter på rullebladet.

 

Stod i en annen post på forumet her, finner den ikke i farta, men til og med 60-soner går denne grensen på 26 km/t over grensa (altså 86 km/t i 60-sone = anmeldelse og førerkortbeslag. 85 km/t i 60-sone = 7800,- kr i forenklet forelegg.)

 

I 70-sone er grensa på 36 km/t over. Er ikke sikker åssen det er i 80, 90- og 100 soner, men mener grensa er enda høyere der.

Endret av Biggus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...