Gå til innhold

PDA til tekstbehandling


spzh

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er i den situasjonen at jeg fortsatt går på skole, og kom på en genial idé her en dag... Eller? :dontgetit:

 

Poenget er i alle fall at jeg gjør mye lekser på data, og data har jeg jo ikke på skolen. Det betyr at jeg soser bort mye tid i stedet for å gjøre lekser for hånd på skolen (går jo så tregt for hånd!) og dermed må gjøre omtrent alle leksene hjemme. Men jeg kan jo kjøpe en PDA og et bluetooth-tastatur og gjøre lekser på den! :thumbup:

 

Så har jeg noen spørsmål. Lønner dette seg? Er det OK å bruke Word eller lignende på en PDA? Fungerer det bra med bluetooth-tastatur?

 

Hvor mye penger bør jeg legge i dette? Har sett på en Dell Axim x50.

Base: Axim™ X50v Wireless 624MHz, 3.7" VGA TFT skjerm, 64MB RAM + 128MB ROM, WLAN, Bluetooth™

Minne: Compact Flash lagring 512Mb

 

Prisen for denne blir 3 445 kr uten frakt. I tillegg må jeg vel ha et bluetooth-tastatur så det ikke blir alt for anstrengende å skrive. For eksempel dette? http://www.netshop.no/aspx/login.aspx?Retu...d6997&plid=6997

 

Totalt blir det 4140 kr pluss frakt. Noen innvendinger? Andre PDAer jeg heller burde kjøpe?

 

PS. Må legge til at jeg har lyst til å ha mp3 og spill på den...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
sett på qtek 9100, den ser jo utrolig ut

Ja... Men hadde i grunnen tenkt meg et "eksternt tastatur", ser for meg det er bedre å skrive på i forhold til et sånt tastatur som på 9100. Og så tenkte jeg å ikke bruke den som telefon da, blir litt for stort å ha i lommen :p Men takk for forslaget.

 

Flere?

 

Forresten, kan jeg koble meg opp på trådløst internett med Dell Axim x30? I så fall er det jo :w00t::dribble:

Har trådløst internett både her hjemme og på skolen...

Lenke til kommentar

er det ikke slik at forskjellen på x50 og 30 er at 50 har en cf slot så da trenger du sdkort i stedet for cfkort. og den grommeste x50modellen har vgaskjerm men det blir vel uaktuelt for deg selv om det sikkert hadde vært kjekt siden du planlegger å skrive i word.

 

Kan også nevne at det nok blir knotete å se hva du har skrevet på pdaen men det kan vel løses.

 

men for deg ser jo x30en helt kurant ut etter min mening =)

Lenke til kommentar

Er innstilt på at det nok blir litt knotete å se hva jeg har skrevet på Word, er jo ikke en 21"-skjerm heller :) Men tror det skal gå greit.

 

Venter på svar fra skolen om jeg får lov til å bruke den og koble meg opp på internett der. Tror jeg får lov, de virket positive hvertfall, men skulle høre for sikkerhets skyld.

Så får vi se om det blir en x30 eller x50/x50v. Får kanskje noe ekstra rabatt og sånn, da blir det vel x50 :D

Men jeg liker nå begge to jeg da. :love:

Lenke til kommentar

Vel, en bærbar PC er helt uaktuelt å drasse med seg på skolen for min del. Blir sett litt ned på å ha bærbar pc, for alle som har det er dyslektikere eller har andre problemer (no diss...). Og det har ikke jeg.

Fresht med PDA!

 

Kommer ikke til å bruke den bare til Word da. Spill, mp3, filmer, kalender osv også. Kommer nok til å ha den med flere steder enn på skolen også, og da kan jeg jo ikke ha med en stor bærbar pc... Jeg er forresten ganske flink til å finne på bruksområder til slike dingser, slik at jeg blir avhengig av dem :innocent: Hehe

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Dette er faktisk ganske praktisk. Eg har gjort det selv. Gjennom siste året på ungdommskole, og GK(VK1 var IKT, og da var hadde vi hver vår pc uansett).

 

Den første pdaen eg hadde var denne, og var den perfekte pda. Den var kjapp, hadde mye ledig minne, lang batterilevetid, tålte mye, veldig godt tastatur og et eget PCMCIA spor. Tastaturet var himmelskt å skrive på(til pda å være), men selv om den tålte mye tålte den ikke et fritt fall fra andre etg rett i betong(boys will be boys). Deretter ble det et par billige varianter av et ukjent merke, mer tradisjonelle uten tastatur. Disse tålte ikke engang å ligge i ryggsekken. Etter det ble det Compaq iPAQ, og ikke noe annet etter det :love:

 

Så bortsett fra ungdommskolen klarte eg meg fint uten tastatur. For noen måneder siden prøvde eg et blåtann tastatur mot min iPAQ hx2110 og iPAQ hw6515, noe som skuffet forferdelig. For det første, når du endelig har fått kommunikasjon mellom pda og tastatur, er timen over. Og for det andre, når du er ferdig med å skrive, kan du se teksten du skrev langsomt dukke opp på skjermen... bokstav for bokstav. :thumbdown:

 

Av erfaring kan eg komme med disse rådene:

- batterilevetid (den bør takle 8/16 timer uten lading)

- utvidelsesspor(du trenger ikke å ha alt på den med en gang, alt ekstra koster batterilevetid)

- minnekort til backup (musikk/filmer/bøker)

- ofte backup (enten går den i gulvet, eller du i gulvet med pdaen først, eller så faller noe på den, eller så ligger den i den våte jakkelommen, eller den fuktige gymbaggen)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...