Jump to content
Sign in to follow this  
peders2000

Hjelp Radiotoren lekker...?

Recommended Posts

Har en mazda 323 91 mod. 1,6 liter.

Har i det siste merket at motor temperaturen stiger opp mot godt over midten på måleren etter å ha kjørt en kort stund. Varmen er god og jevn fra varmeapparatet. Når jeg så åpner panseret etter endt kjøretur, lekker det en liten varm stråle opp fra radiatoren. Denne forsvinner så fort motoren blir kjølig.

Noen som har peiling på om radiatoren må byttes? PS kan ikke se at det er noen sprekker på "blokka" når motoren er kald...

Share this post


Link to post

Hadde selv samme problemet på min bil. Kjøpte et (flytende) tetningsmiddel på Shell for 4 år siden. Kjører med den samme radiatoren i dag uten at den lekker en dråpe. :thumbup:

Share this post


Link to post

Kanel fungerer som tetningsmiddel. 1/3 boks gjør susen. Mye bedre lukt!

 

 

Går også ann å lodde hullet med loddetinn. Her trenger du en kraftig loddebolt, ev en propanflamme. Epoxylim kan sikkert også gjøre susen.

Share this post


Link to post

Finner sikkert en brukt raddis hos den lokale bilhuggeren til en billig penge. Prøv først med vanlig tettemiddel, kan godt hende det hjelper men det kommer ann på om det er stort hull eller rift i røret

Share this post


Link to post

Tetningsmidler kan funke bra og lenge, men uansett bør du bytte kjølevæska først hvis den ikke er relativt ny. Gammel kjølevæske lager bare mer problemer etterhvert. (Den må jo selvsagt byttes hvis du setter inn ny radiator) Hvis det er trykk-system med ekspansjonstank, sjekk også at ventilen i rad.lokket funker. Hvis den sitter fast, blir trykket for høyt.

 

Hvis det er brukt tetningsmidler tidligere bør du kanskje ikke kjøre radiator-rens, det kan gi uante resultater... Gjorde dette selv en gang på en gammel bil hvor tidligere eier etpar ganger hadde helt på tettingsmiddel.

Etter rensinga så det ut som om noen hadde skutt på radiatoren med hagle :cry: , en drøss av høl dukka opp, måtte bare byttes.

Share this post


Link to post

Jeg ville prøvd tetningsmiddel først - hvis det funker så er jo saken grei og du har ikke brukt noe tid/penger å snakke om.

 

Hvis du da ikke har ubegrenset med fritid til å saumfare høggere og synes slikt er moro da ...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...