Jump to content
Sign in to follow this  
knut

Asus med to nye multimediabærbare

Recommended Posts

Husker å ha sett en artikkel med webkamera som var vendbart.

 

Ikke bare gir det bedre justeringsmuligheter for å unngå refleksjoner på monitoren slik at du samtidig kan få riktig høydejustering, men du får også muligheten til å filme de som sitter foran deg.

 

Riktignok må maskinen ha en mekanisme som ordner at filmingen i den retningen ikke er snudd på hodet, men det er logisk at de tar hensyn til.

 

Ser at disse maskinene er utstyr med webkamera. Det er mye hyggeligere å ha webkamera innbakt i maskinene enn å måtte drasse på en USB tilkoblet enhet.

 

Håper dere kan teste kvaliteten på webkameraene som leveres med disse løsningene. Oppløsning alene er jo ikke det eneste viktige, men optikken bør være god også.

De kan jo også montere webkamera på begge sider av monitoren (2 kamera). En annen tanke er at webkameraet ligger inne i en hule i skjermen slik at den ikke nødvendigvis kan snurres rundt og filme i den andre retningen, men at den kan justeres noen få millimeter opp og ned, og til sidene. Da får du ihvertfall plassert kameraet ordentlig. Justeringen må da enkelt berøres med fingen. Altså 1 trykk på høyre side og kameraet peker mot høyre med mer. Det kan bli litt smalt å kun skulle justere opp og ned med bare et trykk med fingeren, og i den retningen må det kanske stikke noe ut litt slik at du kan løfte kameraet. Det trenger ikke stikke ut langt bare noen få millimeter slik at du kan få tak med neglen. De kan jo montere 2 slike hulemonterte kamera om de ønsker, men da spørs det om de får plass til dem på samme x- og y-akse. De blir gjerne nødt til å montere dem litt forskjøvet i forhold til hverandre ihvertfall på x-aksen. Et dilemma med 2 kameraer er vel at det ene da står ute i "vær og vind" selv om du har lukket lokket på Laptop'en. Kanskje de må til med et skyvelokk for å beskytte linsen.

 

Bevegelig kamera gir uansett mer rom for gode justeringer. Vidvinkel er jo også en løsning, men det er vel ikke alle som liker å bli påklemt vidvinkel løsning.

Edited by G

Share this post


Link to post
Vi har allerede testet et par maskiner med innebygd webkamera fra Asus.

 

f.eks. denne: http://www.hardware.no/artikkel/13748

Jupp, det var den jeg siktet til. Nyttig at du viser til link.

 

Håper det kommer mer Laptop'er med fornuftige løsninger snart. Vet ikke om jeg ville gått for akkurat den modellen. Får håpe at ASUS utstyrer flere modeller med sånn vendbart kamera. Ellers likte jeg ikke at webkamera'et var så synliggjort slik som på den modellen. Designmessig liker noen at det stikker seg ut. Jeg ville likt noe mer diskré. Smak og behag ...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...