Gå til innhold

Hjelp: Ny Opteron-maskin til 10-15k


Anbefalte innlegg

Har i lang tid såtte på ei heilt kurrant AMD XP 2500+, men har bestem meg for å øke arbeidskrafta betydleg nå når eg flyttar heimafrå.

Opteron fell naturleg for meg då eg likar AMD og dei leverar det eg vil ha. Det eg derimot stussar litt på er korleis ein bør sette saman eit fullgodt system med desse. Har sett litt på det og har satt saman ei handlevogn som eg håpte nokon kunne sjå på og kome med forslag til forbedring.

 

Prismessig tenker eg rundt 15.000kr og eg har kabinett, skjerm og anlegg.

Pc-en skal stå i lag med senga så lavt støynivå er et pluss, men ikkje det aller viktigaste.

 

Handlevogna mi.

 

Edit: Maskina skal brukast mykje til Photoshop og andre tyngre applikasjonar, samtidig som den skal fungere godt til spel av det nye slaget.

 

Set pris på all hjelp :thumbup:

Endret av rener
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel.. Er fast bestemt på å velge en opteron da eg seinare kan oppgradere til dual-core opteron når eg har råd. Det eg har prøvd av opteron før har vore overlegent AMD64 i multitasking, noko som er særs viktig for meg.

 

Det eg eigentleg spør om er om her er nokon inkompatibilitetar, eller andre alternativ for opteron som vil fungere betre. Går for ATI og ikkje frå topphylla då det er vekkasta pengar. :p Litt over midt på treet er bra nok skjermkort.

 

Men takk for forslag anyway :D

Lenke til kommentar

Opteron er overlegent i multitasking kun hvis du kjører to prosessorer eller flere. Så to Opteron-prosessorer er bedre enn én Athlon 64 på multitasking. :) Og dualcore er ikke noe du behøver vente på, du kan kjøpe en dualcore Athlon 64 i dag. ;)

 

Forskjellen mellom en Opteron og en Athlon 64 (Socket 939) består i dag av kun to ting:

a) En pinne på sokkelen til A64 er fjernet, dvs én HyperTransport-buss er deaktivert. Dette gjør at du kun kan ha en prosessor i systemet. Merk: En prosessor kan ha flere kjerner.

b) Opteron har støtte for (krever) paritetsminne. Athlon 64 kjører vanlig DDR-SDRAM, med like høy (egentlig bedre) ytelse, og langt lavere pris.

 

Så jeg tror nok Athlon 64 er tingen for deg! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...