Gå til innhold

Tips til godt virusprogram for ukyndig jente


Anbefalte innlegg

Morn, har tatt på meg oppgaven å renske pc'n til dattera til en kollega. Pc'n er full av alt mulig virus og spy-/adware.

 

Vel, regner med at renskinga skal gå greit, men jeg leter etter en god antivirus løsning som passer seg mest mulig selv, dvs. kjører oppdateringer automatisk jevnlig samt scanning og reparering uten at hun trenger å gjøre noe som helst. Gjærne skjult i bakgrunnen.

 

Altså, hun vet null (og jeg mener null) om data. Å åpne antivirusprogrammet for å søke etter oppdatering etc. blir for avansert :!:

 

Kom gjærne med noen forslag. Gjør ikke noe om programmet koster penger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

tja, om du setter opp alt til henne sånn som automatisk skanning av maskina og automatisk oppdatering så skal det meste gå greit tror jeg. eneste hun trenger å tenke på da egentlig er å trykke på fullfør eller noe liggende når skanninga av maskina er ferdig. Selv har jeg prøvd å lære 2 pensjonister Norton Internet Security 2004 og 2005. dette gikk overaskende bra. Seff, jeg må gjøre noen ting for dem, men det går for det meste greit. NIS oppdaterer jo seg selv, men det hender at man må oppdatere den selv innimellom. vet ikke hvorfor, men det er bare sånn.

Norton koster jo noen kr men Antivirus må man ha. Norton Internet Security er både Antivirus og Brannmur i et. sikkert greit det å.

 

Ellers er Nod32 et godt Antivirus alternativ, men det programmet må noen andre forklare hvordan funker for det programmet kan jeg nesten ingenting om selv.

 

Panda Internet Security 2005 derimot er en knallbra pakke med både antivirus og brannmur i et. den er kjempe fin. den oppdaterer alt selv hvis jeg ikke husker feil. lett og oppdatere og du kan sette opp planglagt skanning som vanlig. når du har gjort det så skanner den maskina på det gitte tidspunktet :) veldig enkelt.

 

hvis du velger et gratis alternativ så kan du se litt på AVG og Avast. begge disse programmene gjøre samme nytte som både Norton og Panda. bare at de er gratis da. både AVG og Avast oppdaterer seg selv og man kan legge inn planlagt oppgave på begge to.

 

En liten ting tilslutt: uannsett hvilket antivirusprogram/brannmur du velger så vil du nok få et par telefoner :p som du sa hun er ukyndig.

det har jeg også erfaringer med.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Selv om du innstallere gode brannmur og antivirusløsninger så bør du vel også ha et godt antispywareprogram, så jeg vil også anbefale microsoft antispyware, den har etter min mening den beste beskyttelsen mot nye infeksjoner o.l. :).

 

Det kan settes til å scanne en gang i uka, automatisk nedlastning av oppdateringer og annet snacks. I tillegg er programmet svært effektivt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...