Gå til innhold

Smerter i skinnleggen når jeg løper.


Anbefalte innlegg

Hei

 

Når jeg løper eller går fort får jeg etterhvert ganske vondt foran på leggene. Smertene kommer ca etter 15min. Det er mest når jeg jogger på asfalt, men jeg får det også på grus.

 

Har hørt at dette er pga for lite oksygen i beina ellernoe, men er ikke sikker.

Noen som vet hva det kan være? Og hvordan jeg blir kvitt det?

 

En ting vet jeg.. Det er ikke feil sko.

 

Mvh

Christer

Endret av Rs125
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier at du vet at det ikke er pga feil sko.

 

Jeg har hatt samme problem, men tok en tur på Löplabbet og forklarte problemet (akkurat samme symptomer som deg, litt dunkende smerte?).

 

De sa at jeg enten hadde feil type sko eller så var dempingen i skoene slitt.

 

Jeg løp på tredemøllen der og de oppdaget at jeg overpronerte også. Jeg endte opp med et par Nike sko (1500,-) og har løpt endel ganger siden dette. Har ikke hatt problemet i ettertid.

 

Så spørsmålet mitt er ikke om du har rett sko, men kanskje om skoen er litt for gammel eller myte brukt?

Lenke til kommentar

Jeg er riktignok ikke hundre prosent sikkert på det er skoa. Men jeg har prøvd så masse sko, og det skjer i alle. Det er ikke sko som jeg har kjøpt til 299 på OBS!, det er ordentlige sko. Har prøvd det meste, Nike, Reebok og Asics. De er ikke akkurat så slitt. Til nå har jeg vokst mye i beina, så jeg rekker nesten ikke å slite dem ut.

 

Det er ingen dunkende smerte... Det er mere som... Hmm.. La oss si at noen sparka til leggen din... Det er akkurat den samme, bare i hele leggen. Men ikke dunkende, der er der hele tiden.

 

Har sjekka litt rundt på google ogsånn, og benhinne betennelse kan passe til symptomene. Men de smertene er vel konstante? Mine smerter kommer bare når jeg beveger meg litt fort..

 

Når smertene kommer og jeg fortsetter går de over litt og kommer tilbake.. Kanskje det er pga at jeg ikke har løpt på så lenge?

Endret av Rs125
Lenke til kommentar

Kan fortelle deg med 100% sikkerhet at det er legghinnebetenneles. hvorfor kan jeg være så sikker? jo, jeg hadde det selv. Skjønnte heller ikke hva det var for fikk bare smerter når jeg jogga. Gikk til legen og han fortalte meg at jeg hadde fått legghinnebetennelse. Han ga meg noen piller som skulle virke som smertedempene, selv syns jeg de ikke funka. Han sa også at den kan vare alt fra noen dager til mange mnd. jeg fikk det for ca. 1 år siden og driver med jogging, fotball og sykling så det var ikke en god nyhet. for meg gikk det over 6mnd før jeg kunne løpe igen uten smerter (kjipt som faen), men fortsatt kjenner jeg det når jeg løper på asfalt. Fikk også beskjed at jeg måtte skaffe meg joggesko med demping på hælen. og bruke noen kr på de. Viktigste var å ta det rolig en stund for med en gang jeg prøvde å løpe for at jeg var lei av å sitte stille gjorde det bare verre.

 

Så kjøp gode sko, jogg på myktunderlag, ta en pause fra jogginga (sykkel er bedre), ev. gå en tur til legen å få en legerklæring og smertestillende.

 

 

MEN VIKTIG TA DET MED RO. kan som sagt vare leeeeeeenge. :thumbdown:

Lenke til kommentar

Som de andre har sagt er det nok beinhinnebetennelse ja. Det eneste legen kan gi deg av praktiske råd er å tøye forside legg. Jeg fikk kun det rådet da jeg hadde det. Har selvsagt ikke gjort det, da jeg aldri løper, og dette bidro til at jeg slapp forcen.

 

Ellers ville jeg vært forsiktig med betennelsesdempende, om du skulle få hendene dine i det.

Lenke til kommentar

huff det er kjedelig med smerte i beina, spessielt hvis man vet å bruke dem, tenker da på jogging eller sport hvor man aktivt bruker beina.

 

Jeg sliter selv med kne problemer, men vet ikke helt hva det kan være (er for trøtt til å skrive om det nå men skal legge ut en post siden). Jeg føler med dere som har problemer.

 

Hvis du har store problemer med ledd i kroppen, så vil jeg anbefale glucosamin 1000mg, tar selv dette og funker kjempe fint, tviler på at legen vil skrive ut mer enn 2-400mg eller noe slikt, men kan jo prøve..

 

Frankie

Lenke til kommentar

ÅÅ smertestillende gele? jeg kjøpte bare en resept fri på apoteket, mulig det ikke er så sterm som en resept da, men den funker kjemp bra, pluss at den har duft a lavender som er kjempe beroligende.

 

Hvis jeg skal ut å gå langt eller når jeg vet at jeg med sto sikkerhet kommer til å få vondt i kneet så smører jeg på smertestillende gele.

 

Navnet på gelen er Orudis, kosta 102 eller 109kroner.

 

Frankie

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...