Gå til innhold

OBS! Xerox XA7-192I endret modellbetegnelse


Anbefalte innlegg

Jeg bestilte en Xerox XA7-192I hos NetShop og ble veldig overrasket og noe skuffet da jeg i posten i dag hentet en Xerox XA7-19I. Jeg la rettnok merke til at den var merket med 8ms på en klistrelapp, noe kun 192I skulle ha. Kanskje de benytter samme eske, eller 19I er oppgradert, hva vet vel jeg? Jeg var litt usikker og sjekket merkingen på selve skjermen. Der stod det også 19I.

 

Så jeg ringte NetShop og klagde min nød. De beklagde så mye, og skulle finne ut av dette. Jeg skulle bestille ny, og når den kom skulle jeg sende tilbake den første. Etter at mannen hos NetShop hastet ordren min gjennom og gikk på lageret for å kjefte på dem som hadde tatt feil skjerm til meg første gang kom det frem at det er Xerox som har vært slemme.

 

Xerox har endret modellbetegnelsen slik at begge skjermene nå heter XA7-19I, både 16ms/800:1/250cd/m2 og 8ms/1000:1/300cd/m2. De har faktisk satt en klistrelapp på esken med XA7-19I, og hvis jeg piller bort klistrelappen står det faktisk XA7-192I originalt på esken. Skjermen min er forøvrig produsert i mai, 2005 står det bakpå.

 

Jeg tenkte jeg skulle si ifra, i tilfelle andre blir overrasket over hvilken skjerm de mottar.

 

Stort pluss i margen til NetShop som var flinke og raske i en hastesituasjon!

 

Jeg sjekket forøvrig Xerox sine sider, men ble ikke særlig klok av det. Der var det to XA7-19I skjermer, den ene med 8ms, den andre med 20ms, og begge hadde 800:1 kontrast. Det stemmer ikke overens med hva som selges i Norge.

 

Det er virkelig teit at ikke produsentene velger å merke skjermene sine bedre. Er det forskjell mellom to skjermer bør det være mulig å vite det ved å lese modellbetegnelsene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og da har jeg fått skjermen min også... Storfornøyd!

Er det samme hos meg (klistermerke og mai,2005 bak på skjermen), så regner med jeg også har fått riktig...

 

Hvorfor jeg ikke har kjøpt ny skjerm før aner jeg ikke, for forskjellen fra en gammel slitt 17"crt var enorm! Og for et design!

Lenke til kommentar

Fikk min i går, ifølge webshopen skal det være 8 ms versjonen, men jeg har mine tvil.

 

Bakpå skjermen står det:

Product No: XA7-19i

Model No: 900P

Serial No: E98Z5210721

Mfg.Date: February 2005

 

Ingen 8ms klistremerke noe sted som jeg kan se.

Jeg sendte en mail til xerox om det så jeg får forhåpentligvis klarhet i det snart.

 

Jeg har veldig liten erfaring med LCD-skjermer, så det er vanskelig for meg å se hvilken versjon jeg har selv. Noe som ihvertfall er helt klart er at det er en del etterslep på den skjermen jeg har nå. Om dette er fordi webshop'en har prøvd å prakke på meg en gammel skjerm, eller om det er fordi jeg er vant til CRT gjenstår å se.

Lenke til kommentar

Har sjølv denne skjermen, det står 19i og mai 2005 bak, 19i og 8ms klistremerke over emballasje og skjermflatebeskyttelse.

 

Hadde vert greit om det fantes eit program der ein kunne finne ut den faktiske responstida på skjermen, litt kjipt om det er 16ms eg har fått då eg tross alt har betalt 500 meir for 8ms.

Lenke til kommentar

reagerte på samme sak selv, var liksom motstridende ting jeg fant. Navnet på esken var XA-7 19i men det var klistret 8ms til eske samt statiske beskyttelse på selve skjermen. Og tenkte 'ånei nå må jeg sikkert sende inn og styre og årne' men det er bare at produsent har gått ifra å kalle den 192i. Står også 192i hvis jeg tar bort klistremerket her og. så det er no worries :p

Lenke til kommentar

Hentet denne skjermen i dag, og må si jeg er veldig imponert over utseendet på den. Den ser helt glimrende ut!

 

Sitter allikevel med samme følelse som Odd Logic av at jeg kan ha fått feil versjon av skjermen. Heller ikke hos meg var det noen merker med "8ms", hverken på skjermen eller embalasjen...

Min er også produsert i Februar 2005, og den har serienummer E98Z5210744.

 

Har også sendt mail til Xerox for å forhåpentligvis finne ut av dette.

Om det drøyer med svaret fra dem får jeg heller ta kontakt med Netshop som er distributør i Norge etter hva jeg kan se her.

Lenke til kommentar

Har kjøpt skjermen selv nå, så er litt interessert i dette. Ikke fått den enda, men her er hva jeg fant:

 

"There are two different Displays distributed under the same name "XA7-19" bei Xerox. The newer one is the one with 8ms. You can identifie it by the red Button on the package and the UPC-Code you can find on Xerox Web-Site.

 

Both Display use VA-Panels manufactured by Proview, as far as I know."

 

UPC-Code for 8ms: 746345598054

EAN for 8ms: 6920982499026

UPC-Code for 20ms: 746345598030

EAN for 20 ms: 6920982499019

 

Tallene er hentet fra: http://www.xerox-displays.info/xa7series.html

Kodene burde finnes fra merkelappen på esken den ble sendt med går jeg ut i fra. UPC er jo et annet frakt selskap så det spørs vel om den koden er brukt, men sjekk likevel. Uansett sjekk om dere har det røde merket på esken som han nevner og si fra hva dere finner.

Lenke til kommentar

Takk skal du ha Lamah ! Har lett litt selv etter noen liknende måte å identifisere skjermen på. Jeg har UPC koden for 8 ms (vel nesten ihvertfall: på min står det 746345598023 ..nære nok får jeg håpe).

 

edit

vel nå la jeg plutselig merke til at min UPC kode er nærmere 20ms koden enn 8ms (jeg skulle titta litt nærmere før jeg posta her)..jeg får prøve å undersøke nærmere - xerox folka har ikke svart på min mail fra fredag.

/edit

 

 

Min opplevelse av etterslep (slik jeg sa i forrige post) tillegger jeg stort sett at jeg har brukt CRT-skjermer i snart 20 år og at det var litt uvant med en LCD skjerm. Etter å ha brukt skjermen noen dager - og installert HL2 og Far Cry for å teste litt annet en WOW :p - vil jeg si at jeg er 100% fornøyd med denn skjermen til spilling.

Jeg har 0 døde pixler, skjermen har et ekstremt bra "svartnivå" (svart er svart, og ikke gråaktig som på mange LCD'er jeg har sett) og det er ingen antydning til baklys "bleeding" i det hele tatt. Fargene hopper nesten ut av skjermen, og den er sylskarp på tekst.

 

Jeg brukte en god del tid på å vurdere hvilken skjerm jeg skulle kjøpe, det er tross alt en ganske dyr dings. Som dere kan se fra denne posten er jeg veldig fornøyd så langt.

 

Noen ting som *kan* være negativt:

*DVI-kabelen sitter fast i skjermen

*Begrensa fysiske instillingsmuligheter. Du kan f.eks ikke justere høyden på foten.(dette er faktisk det eneste av disse punktene som irriterer meg litt; jeg får ikke satt Logitech centre høyttaleren min under/foran skjermen når den står rett på bordet)

*Glassplata foran skjermen

 

..og hva er det med denne trenden diverse merker har med å selge forskjellige skjermer, men benytte samme navn ? Jeg kan ikke fatte annet enn at selv om de kanskje får "dumpa" noen gamle skjermer på intetanende kunder i første instans, så vil dette komme tilbake å bite dem i rompa til slutt. Håper ihvertfall det, for det er ikke akkurat kundevennlig.

Endret av Odd Logic
Lenke til kommentar

Finner ikke hvor det UPC nr står hen jeg menne, uansett er det noen som får skjermen til 75hz ved 1280*1024?

jeg har satt den til det, men når jeg får opp skjerm-menyen står det fortsatt bare 60hz

 

Edit: har fått til 75hz men den har resettet seg tilbake så jeg må skifte på det igjen. Dette skal da vel ikke være nødvendig?

Btw: hvordan er det å se på skjermen fra forskjellige vinkler? Jeg synes at bildet skifter farge etc jo mer jeg går ut på sidene. Vet at det er sånn det er med lcd men , har hørt noen si at det nesten ikke er merkbart

Endret av dmeNt`
Lenke til kommentar

AndRightlySo: Ja, min skjerm har også modellnr 900P.

 

Finner ikke hverken noe UPC eller EAN på min eske (rødt merke?), så jeg aner ikke hva jeg har...

 

Har ikke hatt skjermen så mange timer, men har forsøkt å få testet littegrann.

Jeg gikk fra en 19" CRT skjerm, og kjøpte først en BenQ FP937s+, men ble ikke fornøyd med den, og den gikk derfor desverre i retur.

Med denne skjermen er jeg imidlertid veldig godt fornøyd sålangt.

Farvene er veldig bra og det er veldig lite baklys på skjermen. Etter hva jeg har sett sålangt er det ingen døde pixler på skjermen heller.

Har såvidt testet skjermen litt i Riddick EFBB. Synes det er litt ghosting i dette, men ettersom jeg ikke er noen stor spiller tror jeg ikke dette vil bli noe problem for meg.

Lenke til kommentar

Nei jeg skjønner ikke no jeg, står ihvertfall 8ms på esken og skjerm beskyttelsen så jeg går ut ifra at det er riktig. Det at det skal stå UPC nr på en rød knapp på pakningen skjønner jeg ikke. finnes da ikke noen rød knapp?!

er vel også sjeldent at ting kommer i feil eske, ihvertfall når det er så mange som deler den samme tingen. Så jeg tror vi alle (ihvertfall mesteparten) har fått riktig skjerm :thumbup:

Lenke til kommentar

Har akkurat de samme specsene som deg, Odd Logic, med unntak av serienummeret:

 

Product No: XA7-19i

Model No: 900P

Serial No: E98Z5210488

Mfg.Date: February 2005

 

Product code: LQZ-EGT-N0W324-D (Står på esken.)

UPC-kode: 746345598023

 

Jeg skjønner heller ikke hvordan jeg får til å kjøre skjermen i 75hz-modus.

 

Trenger å overbevises om at dette er 8ms-utgaven, ellers lukter det retur.

Lenke til kommentar
Har akkurat de samme specsene som deg, Odd Logic, med unntak av serienummeret:

 

Product No: XA7-19i

Model No: 900P

Serial No: E98Z5210488

Mfg.Date: February 2005

 

Product code: LQZ-EGT-N0W324-D (Står på esken.)

UPC-kode: 746345598023

 

Jeg skjønner heller ikke hvordan jeg får til å kjøre skjermen i 75hz-modus.

 

Trenger å overbevises om at dette er 8ms-utgaven, ellers lukter det retur.

Det du gjør er å gå på:

-skjerminstillinger

-advanced

-så trykker du på der navnet på skjermkortet ditt står

 

så vil du få opp en del valg, hvor du da går på:

-screen resolutions & refresh rates

-advanced

under vertical lines

- refresh rate: 75

 

Dette er basert på nVidia oppsett, så jeg vet ikke hvordan det ser ut med ATi men jeg går utifra at det ikke er så veldig mye forskjell.

Lenke til kommentar

Hey, dmeNt`. _Så_ rookie er jeg ikke.

 

Det er ikke mulig å velge 75hz i 1280x1024, hvilket skal gå an, ifølge spesifikasjonene. Det er ikke mulig selv om man velger bort "Skjul modi...".

 

Mulig det skyldes at XP bruker standard-skjermdriveren, men så vidt jeg vet finnes det ikke noen andre drivere til Xerox-en...?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...